Vaatimuksen kohteena olevan sisällön poistaminen videosta

Jos videostasi on tehty Content ID ‐vaatimus, videon näkymistä tai kaupallistamista voidaan rajoittaa. Jos haluat poistaa vaatimuksen ja siihen liittyvät rajoitukset, voit muokata vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä lataamatta uutta videota.

Content ID ‑vaatimus poistuu automaattisesti, kun teet jonkin seuraavista:

• Leikkaat segmentin: Voit leikata videosta pois vain vaatimuksen kohteena olevan segmentin.
  • Korvaat kappaleen: Jos vaatimus koskee videon audiota, voit ehkä korvata vaatimuksen kohteena olevan audion YouTuben Audiokirjaston audiolla.
  • Mykistät kappaleen: Jos vaatimus koskee videon audiota, voit ehkä mykistää vaatimuksen kohteena olevan audion. Voit mykistää pelkän kappaleen tai videon koko audion.

Vaatimuksen kohteena olevan sisällön leikkaaminen, korvaaminen tai mykistäminen YouTube Studiossa

Näin poistat vaatimuksen kohteena olevan sisällön videosta:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Etsi haluamasi video.
  5. Vie hiiri Rajoitukset-sarakkeen kohtaan Tekijänoikeudet.
  6. Klikkaa NÄYTÄ TIEDOT.
  7. Mene kohtaan Tästä videosta tunnistettu sisältö. Etsi vaatimus ja klikkaa VALITSE TOIMINTO ja sitten Leikkaa segmentti, Korvaa kappale tai Mykistä kappale.

Segmentin leikkaaminen

Tällä valinnalla voit poistaa videosta segmentin, josta on tehty Content ID ‐vaatimus.
  1. (Valinnainen) Muuta poistettavan osan alkamis- ja päättymisaikaa.
    • Vaatimusta ei poisteta, jos osa vaatimuksen kohteena olevasta sisällöstä jää videoon.
  2. Klikkaa JATKA ja sitten LEIKKAA.
Kun vaatimuksen kohteena oleva sisältö on leikattu pois, Content ID ‐vaatimus poistuu videostasi.

Kappaleen korvaaminen (vain audiovaatimukset)

Tällä valinnalla voit korvata vaatimuksen kohteena olevan audion toisella audiolla YouTuben audiokirjastosta.
  1.  Etsi uusi ääniraita hakusuodattimien avulla. Esikuuntele kappaleita klikkaamalla Toista .
  2. Kun löydät sopivan kappaleen, klikkaa LISÄÄ. Kappale tulee näkyviin siniseen palkkiin editorissa.
    • Vedä palkki siihen kohtaan, josta haluat kappaleen alkavan. Vaatimusta ei poisteta, jos osa vaatimuksen kohteena olevasta audiosta jää videoon.
    • Muuta kappaleen kestoa vetämällä palkin päistä.
    • Voit säätää aikaa tarkemmin käyttämällä zoomausta Zoomaa.
  3. (Valinnainen) Lisää muita kappaleita.
  4. Klikkaa TALLENNA ja sitten KORVAA.

Kun vaatimuksen kohteena oleva audio on kokonaan korvattu, Content ID ‐vaatimus poistuu videostasi.

Kappaleen mykistäminen (vain audiovaatimukset)

Tällä toiminnolla voit mykistää vaatimuksen kohteena olevan audion videostasi. Voit mykistää pelkän kappaleen tai videon koko audion.
  1. Valitse mykistämistapa:
    • Mykistä ääni kokonaan, kun kappale soi
      • Tämä vaihtoehto mykistää videosta kaiken äänen kohdasta, jossa kuuluu vaatimuksen kohteena oleva kappale.
      • Tämä vie yleensä vähemmän aikaa, ja vaatimuksen poistuminen automaattisesti on todennäköisempää.
    • Mykistä vain kappale (beta)
      • Tämä vaihtoehto mykistää vain vaatimuksen kohteena olevan kappaleen. Muuta audiota, kuten puhetta tai äänitehosteita, ei mykistetä.
      • Tämä muokkaus vie yleensä pidempään eikä välttämättä toimi, jos kappaletta on vaikea poistaa.
  2. (Valinnainen) Muokkaa mykistyksen aloitus- ja lopetusaikaa.
    • Vaatimusta ei poisteta, jos osa vaatimuksen kohteena olevasta audiosta jää videoon.
  3. Esikatsele muutokset videosoittimessa.
  4. Valitse JATKA ja sitten MYKISTÄ. Muokkauksen käsittely alkaa.

Jos kaikki vaatimuksen kohteena oleva audio voidaan mykistää, Content ID ‐vaatimus poistetaan videostasi.

Hyvä muistaa
  • Tehtyjen muokkausten käsittelyyn voi mennä jonkin aikaa.
  • Videon käsittelyn aikana ei voi tehdä muita muokkauksia, mutta ikkunan voi sulkea. Video pysyy muokkauksia edeltäneessä tilassa, kunnes käsittely on valmis.
  • Jos videosi on yli kuuden tunnin mittainen, muutoksia ei välttämättä voi tallentaa.
  • Tallennus ei välttämättä onnistu silloinkaan, jos kanavasi ei ole mukana YouTube-kumppaniohjelmassa ja videolla on yli 100 000 katselukertaa.
Vinkki: Kun käsittely on valmis, lataa sivu uudelleen varmistaaksesi, että muutokset on tehty ja vaatimus poistunut.

Vaatimuksen kohteena olevan sisällön mykistäminen YouTube Studio ‐sovelluksessa

Näin mykistät vaatimuksen kohteena olevan sisällön videosta:

1. Kirjaudu YouTube Studio ‑sovellukseen.
  2. Valitse Sisältö .
  3. Valitse video, jota tekijänoikeusrajoitus koskee, ja napauta rajoitusta.
  4. Valitse alapaneelista TARKISTA ONGELMAT.
  5. Napauta vaatimusta.
  6. Valitse Mykistä segmentti.

Muokkausten kumoaminen

Voit kumota tekemäsi muokkaukset ja palauttaa alkuperäisen videon seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Klikkaa muokattavan videon pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Editori .
  5. Poista videoon tekemäsi muutokset valitsemalla Asetukset Moreja sitten Palauta alkuperäinen .