Fjern indhold med ophavsretskrav fra videoer

Hvis din video har et Content ID-krav, kan der være begrænsninger for, hvor videoen er synlig, og om den kan generere indtægt. Hvis du vil fjerne kravet og de tilhørende begrænsninger, kan du bortredigere det indhold, der er gjort krav på, uden at skulle uploade en ny video.

Hvis en af følgende muligheder gennemføres korrekt, bliver Content ID-kravet automatisk fjernet:

• Klip segment ud: Du kan bortredigere netop det segment, der er gjort krav på, fra din video.
  • Udskift sang: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis udskifte den lyd, der er gjort krav på, med anden lyd fra YouTubes lydbibliotek.
  • Slå sanglyd fra: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis slå lyden fra for den lyd, der er gjort krav på. Du kan vælge kun at slå lyden fra for sangen eller al videoens lyd.

Klip, erstat eller slå lyden fra for indhold i YouTube Studio, der er gjort krav på

Sådan fjerner du indhold, der er gjort krav på, fra en video:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Klik på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. Find den video, du er interesseret i.
  5. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
  6. Klik på SE INFO.
  7. I sektionen Indhold, der er identificeret i denne video skal du finde det relevante krav og klikke på VÆLG HANDLINGER og så Klip segment ud, Udskift sang eller Slå sanglyd fra.

Klip segment ud

Med denne mulighed kan du bortredigere det segment i din video, der har fået Content ID-kravet.
  1. Rediger starttidspunktet og sluttidspunktet for den del, du fjerner (valgfrit).
    • Husk, at hvis der stadig er indhold, der er gjort krav på, i din video, bliver kravet ikke fjernet.
  2. Klik på FORTSÆT og så KLIP.
Når alt indhold, der er gjort krav på, er klippet ud, bliver Content ID-kravet fjernet fra din video.

Udskift sang (kun for krav vedrørende lyd)

Med denne valgmulighed kan du udskifte lyd, der er gjort krav på, med anden lyd fra YouTubes lydbibliotek.
  1.  Brug søgefiltrene til at finde et nyt lydspor. Klik på Afspil for at få en forsmag på numrene.
  2. Når du finder en sang, du kan lide, skal du klikke på TILFØJ. Sangen vises i et blåt felt i redigeringsværktøjet.
    • Klik på og træk i feltet for at ændre, hvornår sangen skal starte. Husk, at hvis der stadig er lyd, der er gjort krav på, i din video, bliver kravet ikke fjernet.
    • Træk i feltets kanter for at ændre, hvor meget af sangen der bliver afspillet.
    • Brug zoomindstillingerne Zoom til at foretage mere detaljerede redigeringer.
  3. Tilføj flere numre (valgfrit).
  4. Klik på GEM og så UDSKIFT.

Når al lyd, der er gjort krav på, fuldt ud er blevet udskiftet, bliver Content ID-kravet fjernet fra din video.

Slå sanglyden fra (kun for krav vedrørende lyd)

Med denne valgmulighed kan du slå lyden fra, der er blevet gjort krav på, i din video. Du kan vælge kun at slå lyden fra for sangen eller al videoens lyd.
  1. Vælg, hvor meget af lyden der skal slås fra:
    • Slå al lyd fra, når sangen afspilles
      • Slår al lyd fra i den del af videoen med lyd, der er gjort krav på.
      • Denne valgmulighed er normalt hurtigere og fjerner med større sandsynlighed kravet automatisk.
    • Slå kun sanglyden fra (beta)
      • Det er kun lyden af den sang, der er gjort krav på, der slås fra. Anden lyd, f.eks. tale eller lydeffekter, bliver ikke slået fra.
      • Denne redigeringsmulighed tager normalt længere tid og virker muligvis ikke, hvis sangen er svær at fjerne.
  2. Rediger starttidspunktet og sluttidspunktet for, hvornår lyden skal slås fra (valgfrit).
    • Husk, at hvis der stadig lyd, der er gjort krav på, i din video, bliver kravet ikke fjernet.
  3. Se en forsmag på din redigering i videoafspilleren.
  4. Klik på FORTSÆT og så SLÅ LYDEN FRA. Behandlingen af redigeringen påbegyndes.

Hvis al lyd, der er gjort krav på, kan slås fra, bliver Content ID-kravet fjernet fra din video.

Husk!
  • Behandlingstiden kan variere, når du har foretaget en redigering.
  • Du kan ikke foretage andre redigeringer, mens videoen bliver behandlet, men du kan lukke vinduet. Videoen forbliver i den nuværende tilstand (før redigeringer), indtil behandlingen er fuldført.
  • Hvis videoen er over 6 timer lang, kan du muligvis ikke gemme dine ændringer.
  • Hvis din kanal ikke er med i YouTubes partnerprogram (YPP, YouTube Partner Program), kan du muligvis ikke gemme dine ændringer, hvis din video har over 100.000 visninger.
Tip! Når behandlingen er gennemført, skal du genindlæse siden for at verificere, at ændringerne er blevet foretaget, og at kravet er fjernet.

Slå lyden fra for indhold, der er gjort krav på, i YouTube Studio-appen

Sådan slår du lyden fra for indhold, der er gjort krav på, i en video:

1. Log ind i YouTube Studio-appen.
  2. Tryk på Indhold .
  3. Vælg en video med en ophavsretslig begrænsning, og tryk på begrænsningen.
  4. Tryk på GENNEMGÅ PROBLEMER i det nederste panel.
  5. Tryk på det relevante krav.
  6. Tryk på Slå segmentets lyd fra.

Fortryd ændringer

Sådan fortryder du de ændringer, du har foretaget af din video, og vender tilbage til den oprindelige video:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Klik på miniaturebilledet for den video, du vil redigere.
  4. Klik på Redigeringsværktøj i menuen til venstre.
  5. Vælg Valgmuligheder Moreog så Vend tilbage til original for at fjerne eventuelle ændringer, du har foretaget af din video.