Kijkgeschiedenis bekijken, verwijderen of aan- of uitzetten

In je YouTube-kijkgeschiedenis kun je eenvoudig video's terugvinden die je onlangs hebt bekeken. Als deze functie aanstaat, kunnen we relevante video-aanbevelingen geven. Je kunt je kijkgeschiedenis beheren door deze te verwijderen of uit te zetten. Als je de kijkgeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijdert, baseert YouTube geen toekomstige video-aanbevelingen op die content. Video's die je bekijkt terwijl de geschiedenis uitstaat, worden niet in je geschiedenis weergegeven.

Kijkgeschiedenis bekijken

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Geschiedenis beheren om te zien welke video's je hebt bekeken.
Opmerking: Als je uitgelogd bent, kun je je kijkgeschiedenis niet bekijken.

Kijkgeschiedenis verwijderen

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Geschiedenis beheren.
  5. Klik op VERWIJDEREN om de periode te kiezen voor de video's die je wilt verwijderen.

Als je rechtstreeks vanuit YouTube naar het tabblad Geschiedenis gaat, zie je misschien de optie om je kijkgeschiedenis te wissen in plaats van de optie om deze te verwijderen.

Als je geen uitgebreide eerdere kijkgeschiedenis hebt, worden de YouTube-functies verwijderd die videoaanbevelingen geven op basis van je kijkgeschiedenis, zoals aanbevelingen op de YouTube-homepage. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je een nieuwe gebruiker bent en je nog geen video's hebt bekeken of als je ervoor kiest je kijkgeschiedenis te wissen en uit te zetten.

Kijkgeschiedenis aan- of uitzetten

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Aanzetten of Uitzetten.

Op deze pagina kun je ook kiezen wat je in je kijkgeschiedenis wilt opnemen als deze aanstaat. Je kunt de volgende opties selecteren in de lijst:

Opmerking: Als je rechtstreeks vanuit YouTube naar het tabblad Geschiedenis gaat, zie je misschien de optie om je kijkgeschiedenis te onderbreken in plaats van de optie om deze uit te zetten.

Een video verwijderen uit je kijkgeschiedenis

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Geschiedenis beheren.
  5. Klik op de verwijderknop  naast de video die je wilt verwijderen.
Opmerking: Als je video's verwijdert uit je kijkgeschiedenis terwijl je apparaat offline is, kan het een paar uur duren voordat deze wijzigingen zijn doorgevoerd.

Zoeken in je kijkgeschiedenis

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Geschiedenis beheren.
  5. Klik op Zoeken .

Je YouTube-geschiedenis automatisch verwijderen

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar myactivity.google.com.
  3. Klik op YouTube-geschiedenis.
  4. Klik op Geschiedenis beheren.
  5. Klik op Automatisch verwijderen.
  6. Selecteer de gewenste periode en klik op Volgende.
  7. Klik op Bevestigen als je klaar bent.

Tv, gameconsole of mediastreamingbox

Je kijkgeschiedenis onderbreken

1. Ga in het linkermenu naar Instellingen .
  2. Selecteer Kijkgeschiedenis onderbreken.
  3. Selecteer de knop Kijkgeschiedenis onderbreken.

Je kijkgeschiedenis wissen

1. Ga in het linkermenu naar Instellingen .
  2. Selecteer Kijkgeschiedenis wissen.
  3. Selecteer de knop Kijkgeschiedenis wissen.

Kijkgeschiedenis onderbreken en wissen terwijl je uitgelogd bent

Ook als je niet ingelogd bent, verbetert YouTube je aanbevelingen op basis van de video's die je op dat apparaat bekijkt.

Je kijkgeschiedenis uitzetten of verwijderen terwijl je uitgelogd bent:

1. Ga naar de YouTube-app.
  2. Tik op het profielicoon
  3. Tik op Instellingen
  4. Tik op Geschiedenis en privacy.
  5. Tik op Kijkgeschiedenis wissen of Kijkgeschiedenis onderbreken.