Je kijkgeschiedenis bekijken, wissen of onderbreken terwijl je ingelogd bent

Met de YouTube-kijkgeschiedenis kun je eenvoudig de video's terugvinden die je onlangs op YouTube hebt bekeken en ontvang je betere aanbevelingen. Je kunt je kijkgeschiedenis beheren door deze te wissen of te onderbreken. Video's die je bekijkt terwijl je kijkgeschiedenis onderbroken is, worden niet in je geschiedenis weergegeven. Ook worden ze niet gebruikt om je aanbevelingen te verbeteren.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Je kijkgeschiedenis bekijken, wissen of onderbreken terwijl je ingelogd bent

Log in en ga naar myactivity.google.com om video's te zien die je in de YouTube-app of op de YouTube-website hebt bekeken terwijl je ingelogd was. Ook de video's die je in een YouTube-speler op andere websites hebt bekeken terwijl je ingelogd was bij Google Chrome, worden in de lijst weergegeven.

Iedere wijziging die je op accountniveau in je kijkgeschiedenis aanbrengt, geldt voor alle apparaten waarop je met dit account inlogt.

Als je video's hebt verwijderd uit je kijkgeschiedenis terwijl je apparaat offline was, kan het enkele uren duren voordat deze wijzigingen zijn gesynchroniseerd.
Ga naar je zoekgeschiedenis om je eerdere zoekopdrachten op YouTube te bekijken of te verwijderen.

Huidige computerversie

• Een video verwijderen: klik op Verwijderen  rechts naast de videodetails om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: klik op Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Kijkgeschiedenis onderbreken: klik op Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken. Video's die je bekijkt terwijl het bijhouden van je kijkgeschiedenis onderbroken is, worden niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en hebben geen invloed op je aanbevelingen.

Eerdere computerversie

• Een video verwijderen: klik op Verwijderen  rechts naast de videodetails om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: klik op Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Kijkgeschiedenis onderbreken: klik op Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken.

Je kijkgeschiedenis wissen of onderbreken terwijl je uitgelogd bent

Ook als je niet ingelogd bent, verbetert YouTube je aanbevelingen op basis van de video's die je op dat apparaat bekijkt. Je kunt je geschiedenis wissen of onderbreken op je apparaat.

Opmerking: Selecteer de zandloper onderaan een YouTube-pagina om je kijkgeschiedenis op je computer te bekijken terwijl je uitgelogd bent.

Zoeken in de kijkgeschiedenis op een computer

In je kijkgeschiedenis kun je video's zoeken die je eerder hebt bekeken.

1. Ga naar Kijkgeschiedenis.
  2. Ga rechtsboven naar 'Zoeken in kijkgeschiedenis'.
  3. Geef je zoekopdracht op in het vak.
  4. Klik op Zoeken  .

Lees onze andere artikelen voor meer informatie over je kijkgeschiedenis en hoe je je aanbevelingen beheert.

Automatisch je zoek- en kijkgeschiedenis verwijderen

Je kunt je zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube automatisch laten verwijderen na een bepaalde tijd.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op YouTube-geschiedenis en vervolgens op Activiteit beheren.
  4. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Activiteit bewaren voor
  5. Sla je keuze op door te klikken op de knop voor hoelang je de activiteit wilt bewaren en dan Volgende Bevestigen.

Je zoekgeschiedenis bekijken of wissen

Ga naar je zoekgeschiedenis om je eerdere zoekopdrachten op YouTube te bekijken of te verwijderen.

Als je YouTube Music gebruikt

Hier vind je meer informatie over het beheer van je kijkgeschiedenis voor YouTube Music.