Send inn en anke om suspensjon fra YouTubes partnerprogram eller avvist søknad

Hvis du mener at kanalen din er feilaktig suspendert fra YouTubes partnerprogram (YPP), eller at søknaden din om å bli med i YPP er avvist ved en feil, kan du anke avgjørelsen. Du kan enten lage og sende inn en ankevideo eller kontakte brukerstøtten for skapere via YouTube Studio.

Når du har sendt inn anken, får du svar fra teamene våre med en avgjørelse innen 14 dager. Hvis anken tas til følge, godkjenner vi kanalen din for YPP eller slår inntektsgenerering på igjen innen 30 dager. Hvis anken ikke tas til følge, kan du søke på nytt om å bli med i YPP 90 dager etter suspensjonen eller datoen for avvisningen.

Når vi gjennomgår anken, vurderer vi kanalen din slik den fremstår der og da. Derfor skal du ikke slette noen videoer før du sender inn anken.

Viktig: Du må sende inn anken innen 21 dager etter suspensjonen. Denne datoen finner du også ved siden av Start ankeprosessen-knappen i oversikten for inntektsgenerering for kanalen din i YouTube Studio.

Send inn en ankevideo

Hvis du er kvalifisert til å sende inn en ankevideo, må du følge retningslinjene nedenfor når du lager videoen:

Følgende kriterier gjelder for formatet

• Videoen skal være det eneste du sender inn (ikke legg til ankeinformasjon i beskrivelsen).
  • Videoen skal være kortere enn 5 minutter.
  • ikke-oppført
  • Videoen må være lastet opp på kanalen du anker på vegne av, og sendt inn fra kontoen din.
  • Videoen må være på et språk som støttes (eller inneholde engelske undertekster som ikke er generert automatisk):
    • arabisk, bengali, engelsk, fransk, hindi, indonesisk, japansk, kinesisk, koreansk, portugisisk, russisk, spansk, thai, tyrkisk, vietnamesisk

Videoen må ha følgende status

• ikke-oppført
  • ny opplasting

Dette må du ha med

Vi vil gjerne vite mer om hvordan du lager innhold, slik at vi kan danne oss et bedre bilde av den kreative prosessen din. Følgende kriterier gjelder for videoinnholdet:

1. Nettadressen til kanalen din må vises i løpet av de første 30 sekundene av videoen.
  2. Du må henvise til programretningslinjene (som er en del av retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler). Sørg for at du henviser til de aktuelle delene av retningslinjene, og at du gir eksempler på hvordan kanalen din overholder dem.
  3. Fokuser på kanalen som helhet, ikke bare på enkeltvideoer som er i tråd med retningslinjene.
  4. Gi oss visuelle eksempler på hvordan innholdet er laget. Vis hvordan du har redigert eller filmet innholdet, og prøv å knytte det du viser i ankevideoen, til annet innhold på kanalen. Du kan
    • filme deg selv i videoen eller legge på et kommentarspor
    • vise hvordan innholdet er filmet
    • vise hvordan innholdet er redigert
Merk: Hvis du er artist, må du vise hvordan du lager musikk, og – hvis det er relevant – forklare hvordan du laget musikkvideoen sammen med andre (dvs. produsenter og filmfotografer).

Når ankevideoen er klar, følger du denne fremgangsmåten for å laste den opp og sende den inn:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Last opp ankevideoen som ikke-oppført, og kopier nettadressen.
  3. Gå til Inntekt for å se oversikten over inntektsgenerering på kanalen din.
  4. Klikk for å starte ankeprosessen.
  5. Oppgi nettadressen til den ikke-oppførte videoen, og klikk på Send inn.

Send inn en anke via brukerstøtten for skapere

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Gå til Inntekt for å se oversikten over inntektsgenerering på kanalen din.
  3. Finn alternativet Send inn en anke hvis du mener vi har gjort en feil.
  4. Gå gjennom veiledningen, og klikk på Start ankeprosessen for å komme i gang.

Hvis du ikke ser noe alternativ for å sende en anke til brukerstøtten for skapere i YouTube Studio, kan du kontakte oss her.