Appelleer teen ’n opskorting uit die YouTube Vennootprogram of die afkeuring van ’n aansoek

As jy meen dat jou kanaal verkeerdelik uit die YouTube Vennootprogram (YVP) opgeskort is, of dat jou aansoek om by YVP aan te sluit verkeerdelik afgekeur is, het jy die opsie om te appelleer. Jy sal dalk kan appelleer deur óf ’n video-appèl te skep en in te dien, óf deur Skeppersteundiens vanuit YouTube Studio te kontak.

Nadat jy jou appèl ingedien het, sal ons spanne binne 14 dae met ’n besluit antwoord. As jou appèl slaag, sal ons óf jou kanaal weer vir YVP goedkeur of hergoedkeur, óf monetisering binne 30 dae weer aanskakel. As jou appèl afgekeur word, sal jy steeds 90 dae ná jou opskortingsdatum of die afkeuring van jou aansoek weer vir YVP aansoek kan doen.

Wanneer ons jou appèl nagaan, sal jou kanaal in die huidige toestand daarvan beoordeel word. Dit beteken dat jy nie video’s moet uitvee voordat jy jou appèl indien nie.

Belangrik: Jy moet jou appèl binne 21 dae ná opskorting indien. Hierdie datum word ook langs die Begin appèl-knoppie in jou kanaal se monetiseringoorsig in YouTube Studio gewys.

Appelleer met video

As jy kwalifiseer om met ’n video te appelleer, moet jy die volgende riglyne volg wanneer jy jou video skep:

Formaat moet wees

• Slegs video (jy moet geen appèlinligting in die beskrywing plaas nie)
  • Korter as 5 minute
  • Ongelys
  • Opgelaai na die kanaal waarvoor jy appelleer, en vanaf jou rekening ingedien
  • Vertel in ’n gesteunde taal (of bevat Engelse onderskrifte wat nie outomaties gegenereer is nie):
    • Arabies, Bengaals, Chinees, Engels, Frans, Hindi, Indonesies, Japannees, Koreaans, Portugees, Russies, Spaans, Thai, Turks, Viëtnamees

Status moet wees

• Ongelys
  • Nuwe oplaai

Wat om in te sluit

Ons wil verstaan hoe jy jou inhoud skep, en ’n agter-die-skerms-blik op jou proses kry. Jou video moet:

1. Jou kanaal se URL binne die eerste 30 sekondes van jou video insluit.
  2. Verwys na ons programbeleide (deel van YouTube se kanaalmonetiseringbeleide). Maak seker dat jy aan spesifieke dele van die beleid aandag gee, en gee voorbeelde van hoe jou kanaal aan ons riglyne voldoen.
  3. Fokus op die kanaal as ’n geheel, nie net op individuele video’s wat aan ons riglyne voldoen nie.
  4. Visuele voorbeelde verskaf van hoe jou inhoud geskep is. Wys hoe jy die inhoud geredigeer of verfilm het, en probeer om dit wat jy in jou video-appèl wys te koppel aan ander inhoud op jou kanaal. Jy kan:
    • Jouself in die video wys, of stemkommentaar verskaf
    • Wys hoe jou inhoud verfilm is
    • Wys hoe jou inhoud geredigeer is
Let wel: As jy ’n musiekkunstenaar is, wys hoe jy jou musiek skep en, indien relevant, verduidelik hoe jy jou musiekvideo saam met ander (bv. vervaardigers, videograwe) geskep het.

Wanneer jou video-appèl gereed is, moet jy die volgende stappe volg om dit op te laai en in te dien:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Laai jou appèlvideo as ongelys op, en kopieer die URL
  3. Gaan na Verdien vir jou kanaalmonetiseringoorsig
  4. Klik om die appèlproses te begin
  5. Voer jou ongelyste video se URL in, en klik Dien in

Appelleer met Skeppersteundiens

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Gaan na Verdien vir jou kanaalmonetiseringoorsig
  3. Bekyk die opsie om te Appelleer as jy dink ons het ’n fout gemaak
  4. Lees die instruksies en klik Begin appèl om die kontakproses te begin

Kontak ons hier as die opsie om met die Skeppersteundiens te appelleer, nie in YouTube Studio verskyn nie.