Gee 'n ongemagtigde heffing aan

As jy ’n heffing op jou kaart- of bankstaat sien vir ’n digitale aankoop op YouTube wat jy nie gedoen het nie, kan jy binne 120 dae ná die transaksie die heffings by ons steundienste aangee.

Stap 1: Identifiseer YouTube-heffings

Alle YouTube-aankope sal op jou staat verskyn as GOOGLE*YouTube [diensnaam]. 'n YouTube TV-heffing sal byvoorbeeld as GOOGLE*YouTube TV verskyn.

As die betrokke heffing nie in een van hierdie formate is nie, het dit nie van YouTube af gekom nie. Kontak jou bank of kaartmaatskappy vir meer inligting.

Stap 2: Doen navraag by jou gesin en vriende

As jy nie 'n YouTube-transaksie herken nie, doen navraag by jou gesin en vriende om te bepaal of:

• Hulle die aankoop gedoen het, of
  • 'n Kind dalk 'n speletjie gespeel het wat per ongeluk tot heffings gelei het

As jy uitvind dat die heffing ongemagtig en onbeplan was, maar nie ’n daad van bedrog was nie, kan jy ’n terugbetaling versoek.

Stap 3: Dien jou eis in en spoor dit na

Nadat jy bevestig het dat die heffing van YouTube af kom en nie aangegaan is deur iemand wat jy ken nie, moet jy die heffings binne 120 dae ná die transaksie by ons steundienste aangee. Om jou eis te vind, moet jy die e-posadres hê wat jy gebruik het om die eis in te dien, asook die eis-ID wat na jou e-posadres toe gestuur is.