Kanavan tai videon yleisön määrittäminen

Olet sijainnistasi riippumatta juridisesti velvollinen noudattamaan Children’s Online Privacy Protection Act ‑säädöstä ja/tai muita lakeja. Olet myös velvoitettu ilmoittamaan meille, että videosi on tehty lapsille, jos tuotat lapsille suunnattua sisältöä.

YouTube-sisällöntuottajana sinun on määritettävä, ovatko nykyiset ja tulevat videosi tehty lapsille vai ei. Myös sisällöntuottajien, jotka eivät luo lapsille suunnattua sisältöä, on määritettävä yleisönsä. Näin voimme varmistaa, että sisältösi yhteydessä tarjotaan asianmukaiset ominaisuudet.

Tätä varten tuomme YouTube Studioon avuksesi uuden yleisöasetuksen. Voit määrittää yleisösi

• kanavan tasolla, jolloin määritys koskee kaikkea nykyistä ja tulevaa sisältöäsi
  • yksittäisen videon tasolla, jolloin sinun täytyy määrittää jokaisen olemassa olevan tai tulevan videosi yleisö erikseen.

Huomioitavaa:

• Voit merkitä yleisösi "tehty lapsille" ‑asetuksella YouTube Studiossa. Et voit tehdä sitä Creator Studion perinteisessä versiossa.
  • Tarjoamme yleisönmääritystyökalun kolmansien osapuolten sovellusten ja YouTube API-palveluiden käyttöön lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi pyydämme käyttämään YouTube Studiota lapsille tehdyn sisällön lataamiseen.

Tärkeää: Miksi jokaisen sisällöntuottajan täytyy määrittää yleisönsä?

Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen. Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.

Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos tarvitset apua määrittämään, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Kanavan yleisön määrittäminen (tehty lapsille vai ei)

Voit yksinkertaistaa työnkulkua valitsemalla kanava-asetuksen. Jos et määritä, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään erikseen jokaisen lapsille tehdyn kanavasi videon. Tämä asetus vaikuttaa sekä nykyisiin että tuleviin videoihin. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.
Tämä rajoittaa myös tiettyjä kanavan ominaisuuksia. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.
  1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Kanava.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  5. Valitse Yleisö-kohdassa:
    1. Kyllä, määritä tämä kanava lapsille tehdyksi. Lataan aina sisältöä, joka on tehty lapsille.
    2. Ei, kanavaa ei pidä määrittää lapsille tehdyksi. En koskaan lataa sisältöä, joka on tehty lapsille.
    3. Haluan määrittää tämän asetuksen erikseen jokaiselle videolle.
  6. Klikkaa Tallenna.
Videoiden yleisön määrittäminen (tehty lapsille vai ei)
Voit määrittää yksittäisiä videoita lapsille tehdyiksi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos vain osa videoistasi on tehty lapsille.Jos et ole varma, onko sisältösi lapsille suunnattua, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Lapsille tehdyn videon lataaminen

1. Lataa video normaalisti.
  2. Mene Tiedot-välilehdelle ja selaa kohtaan Yleisö.
  3. Valitse:
    • Kyllä, tämä on tehty lapsille.
    • Ei, tätä ei ole tehty lapsille.
  4. Valitse Seuraava jatkaaksesi sisällön lataamista.

Kun video on ladattu, siinä on Videot-listalla merkintä Tehty lapsille – itse määritelty.

Aiemmin ladattujen videoiden määrittäminen lapsille tehdyiksi

Saatat huomata, että YouTube on jo määrittänyt joitakin videoistasi lapsille tehdyiksi. Et ennen ole voinut tehdä tätä määrittelyä videoillesi tai kanavallesi itse, mutta nyt se on mahdollista:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Merkitse muokattavien videoiden ruudut valituiksi. Huom. Voit valita kaikki videot kerralla valitsemalla latauslistan ylälaidan Video-kohdan viereisen ruudun.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Yleisö ja sitten Kyllä, tämä on tehty lapsille.
  5. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et määritä sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Jos olet jo määrittänyt yleisön videollesi, mutta YouTube pitää määritystä virheenä tai väärinkäyttönä ja olet asiasta eri mieltä, voit kertoa mielipiteesi klikkaamalla Lähetä palautetta ‑painiketta.

Livestriimin yleisön määrittäminen (tehty lapsille vai ei)

Uuden livestriimin määrittäminen lapsille tehdyksi

Jos et ole varma, onko sisältösi lapsille suunnattua, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.

1. Luo livestriimi normaalisti.
  2. Kun olet lisännyt perustiedot ja valinnut yksityisyysasetuksen, selaa kohtaan Yleisö
  3. Valitse:
    • Kyllä, tämä on tehty lapsille.
    • Ei, tätä ei ole tehty lapsille.
  4. Valitse Seuraava jatkaaksesi livestriimin luomista.

Arkistoidun livestriimin määrittäminen lapsille tehdyksi

Saatat huomata, että YouTube on jo määrittänyt joitakin arkistoiduista livestriimeistäsi lapsille tehdyiksi. Et ennen ole voinut tehdä tätä määrittelyä arkistoiduille livestriimeillesi itse, mutta nyt se on mahdollista:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa Live-välilehteä.
  4. Merkitse muokattavien videoiden ruudut valituiksi. Huom. Voit valita kaikki videot kerralla valitsemalla latauslistan ylälaidan Video-kohdan viereisen ruudun.
  5. Valitse Muokkaa ja sitten Yleisö ja sitten  Kyllä, se on tehty lapsille, jos sisältö on suunnattu lapsille. Valitse Ei, tätä ei ole tehty lapsille, jos sisältö ei ole suunnattu lapsille.
  6. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et määritä sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Jos olet jo määrittänyt yleisön videollesi, mutta YouTube pitää määritystä virheenä tai väärinkäyttönä ja olet asiasta eri mieltä, voit kertoa mielipiteesi klikkaamalla Lähetä palautetta ‑painiketta.

Mitä tapahtuu, kun sisältö määritetään lapsille tehdyksi?

Tammikuusta lähtien alamme lain noudattamiseksi vähentää lapsille tehtyyn sisältöön liittyvän datan keräämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että poistamme vähitellen käytöstä tietyt ominaisuudet, kuten kommentit ja ilmoitukset. Huom. Saatat nähdä joitakin pieniä muutoksia, kun kokeilemme ja tarkennamme järjestelmiämme seuraavien kuukausien aikana.

Tärkein muutos on se, että lasten tietosuojasta annetun Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaisesti emme näytä personoituja mainoksia lapsille tehdyssä sisällössä. Personoitujen mainosten poistuminen lasten sisällöstä voi johtaa tulojen pienenemiseen joillakin sisällöntuottajilla, jotka merkitsevät sisältönsä lapsille tehdyksi. Ymmärrämme, että muutokset voivat tuottaa ongelmia joillekin sisällöntuottajille, mutta ne on tehtävä COPPA-lain ja muiden sovellettavien lakien noudattamiseksi.

Alla on luettelo ominaisuuksista, joihin tämä vaikuttaa:

Jos video tai livestriimi merkitään lapsille tehdyksi​

Tammikuusta lähtien merkitessäsi yleisösi "tehty lapsille" ‑asetuksella rajoitamme tiettyjä ominaisuuksia toimiaksemme Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja muiden sovellettavien lakien mukaan. Tämän jälkeen seuraavat ominaisuudet eivät enää ole käytettävissä yksittäisissä videoissa tai livestriimeissä:
  • personoitu mainonta
  • kommentit
  • kanavan brändin vesileima
  • lahjoituspainike
  • kortit ja päätösruudut
  • live-chat tai live-chat-lahjoitukset
  • ilmoituskello
  • toistaminen minisoittimessa
  • Super Chat tai Super Stickerit
  • tallennus soittolistaan.

Huom. Marraskuusta lähtien kanavajäsenyyden Liity-painike ja oheistuotehylly eivät ole saatavilla lapsille tehdyssä sisällössä.

Jos kanava merkitään lapsille tehdyksi
Tammikuusta lähtien, jos kanavasi on tehty lapsille, edellä mainitut ominaisuudet eivät ole käytettävissä videoissa eikä livestriimeissä. Lisäksi seuraavat ominaisuudet eivät ole käytössä kanavallasi:
  • tarinat
  • kanavasivun Yhteisö-välilehti
  • ilmoituskello
  • kanavajäsenyydet.
Lisäksi katsojat eivät voi tallentaa videoita myöhemmin katsottavaksi tai soittolistoihin.
Huom. Marraskuusta lähtien lapsille tehdyt kanavat eivät voi käyttää kanavajäsenyyksiä.

Usein kysyttyä

Mitä tapahtuu, jos teen virheen ja merkitsen videoni yleisön väärin?

Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen. Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et määritä sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua määrittämään, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Mistä tiedän, olenko asettanut videoni yleisön oikein?

Valitettavasti emme pysty antamaan neuvoja sen suhteen, oletko määrittänyt yleisösi oikein perustein "tehty lapsille" ‑asetuksella, mutta FTC on julkaissut ohjeita siitä, mitä sisältöä pidetään lapsille suunnattuna (tehty lapsille). FTC suunnittelee COPPA-säädökseen tällä hetkellä päivitystä, joka saattaa sisältää lisäohjeistusta tästä asiasta.
Lisäksi käytämme koneoppimista apuna selkeästi lapsille tehdyn sisällön löytämisessä. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan, sillä mikään automaattinen järjestelmä ei ole täydellinen. Meidän täytyy ehkä ohittaa yleisöasetuksesi, jos havaitsemme virhe- tai väärinkäyttötapauksen. Useimmissa tapauksissa luotamme määrittämääsi yleisöasetukseen sen suhteen, onko videosi tehty lapsille.
Jos et määritä yleisöäsi "tehty lapsille" ‑asetuksella ja FTC tai muut viranomaiset katsovat sisällön olevan lapsille tehtyä, siitä saattaa aiheutua oikeudellisia seurauksia. Lue siis tämä ohjekeskuksen artikkeli tai pyydä neuvoa juristilta, jos olet edelleen epävarma siitä, pitäisikö sisältösi merkitä lapsille tehdyksi.
Mitä teen, jos YouTube sanoo, että videoni on tehty lapsille, mutta olen itse eri mieltä?
Jos et ole itse vielä määrittänyt videosi yleisöä, YouTube on saattanut tehdä tämän luokituksen puolestasi. Tämän tarkoitus on auttaa sinua noudattamaan COPPA-säädöstä ja/tai muita sovellettavia lakeja. Jos kuitenkin olet eri mieltä siitä, miten YouTube on määrittänyt sisältösi, voit useimmissa tapauksissa muuttaa videon yleisöasetusta. Tee näin:
  1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Siirry Videot-kohtaan.
  3. Siirry muokattavan videon kohdalle ja klikkaa Rajoitukset-kohdasta Tehty lapsille.
  4. Klikkaa Tarkista yleisöasetus
  5. Valitse Yleisö-kohdasta Ei, sitä ei ole tehty lapsille.

Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videossasi on merkintä Tehty lapsille – YouTuben asettama. Et voi muuttaa yleisöasetustasi. Jos olet eri mieltä, käytä Lähetä palautetta ‑painiketta.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Siirry Videot-kohtaan.
  3. Klikkaa videota, josta haluat lähettää palautetta.
  4. Valitse Lähetä palautetta.