Kanavan tai videon yleisön määrittäminen

Olet sijainnistasi riippumatta juridisesti velvollinen noudattamaan Children’s Online Privacy Protection Act ‑säädöstä ja/tai muita lakeja. Olet myös velvoitettu ilmoittamaan meille, että videosi on tehty lapsille, jos tuotat lapsille suunnattua sisältöä.

YouTube-sisällöntuottajana sinun on määritettävä, ovatko nykyiset ja tulevat videosi tehty lapsille vai ei. Myös sisällöntuottajien, jotka eivät luo lapsille suunnattua sisältöä, on määritettävä yleisönsä. Näin voimme varmistaa, että sisältösi yhteydessä tarjotaan asianmukaiset ominaisuudet.

YouTube Studiossa on yleisöasetuksia, joilla videoita voi merkitä lapsille tehdyiksi. Voit valita yleisöasetukset

• kanavan tasolla, jolloin asetus koskee kaikkea nykyistä ja tulevaa sisältöäsi
  • yksittäisen videon tasolla, jolloin sinun täytyy määrittää yksitellen niin nykyisten kuin tulevien videoidesi yleisö.

Huomioitavaa:

• Voit merkitä yleisösi "tehty lapsille" ‑asetuksella YouTube Studiossa. Et voit tehdä sitä Creator Studion perinteisessä versiossa.
  • Tarjoamme yleisönmääritystyökalun kolmansien osapuolten sovellusten ja YouTube API ‑palveluiden käyttöön lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi pyydämme käyttämään lapsille tehdyn sisällön lataamiseen YouTube Studiota.

Tärkeää: Miksi jokaisen sisällöntuottajan täytyy määrittää yleisönsä?

Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen. Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.

Huomioitavaa
  • Käytämme koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien arvostelukykyyn, mutta saatamme silti ohittaa valitut yleisöasetukset virhe- tai väärinkäyttötapauksissa.
  • Älä laske sisällön luokittelemista järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua.
  • Jos tarvitset apua sen selvittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.
  • Jos merkitset videon lapsille tehdyksi, sitä suositellaan todennäköisemmin muiden lastenvideoiden yhteydessä.
  • Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videoosi lisätään merkintä "Merkitty lapsille tehdyksi". Et voi itse muuttaa yleisöasetustasi. Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä valituksen.

Yleisöasetuksen valinta kanavalle

Helpota sisällöntuotantoasi valitsemalla kanavan asetus. Tämä asetus koskee nykyisiä ja tulevia videoita. Jos et merkitse kanavan asetuksissa, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään jokaisen lapsille tehdyn videon erikseen. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.
Tämä rajoittaa myös tiettyjä kanavan ominaisuuksia. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.
  1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com (vain verkkoversio).
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Kanava.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  5. Valitse Yleisö-kohdasta:
    1. Kyllä, merkitse tämä kanava lapsille tehdyksi. Lataan aina sisältöä, joka on tehty lapsille.
    2. Ei, kanavaa ei pidä merkitä lapsille tehdyksi. En koskaan lataa sisältöä, joka on tehty lapsille.
    3. Haluan merkitä valinnan jokaisen videon kohdalla erikseen.
  6. Klikkaa Tallenna.
Videon yleisön asettaminen
Voit merkitä yksittäisiä videoita lapsille tehdyiksi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos vain osa videoistasi on tehty lapsille. Jos et ole varma, onko sisältösi lapsille suunnattua, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista

Yleisön asettaminen latauksen yhteydessä

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com. Huom. Voit merkitä yleisösi "tehty lapsille" ‑asetuksella YouTube Studiossa. Et voit tehdä sitä Creator Studion perinteisessä versiossa.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta latauskuvaketta.
  3. Valitse Lataa video (beta). Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, klikkaa Lataa video.
  4. Mene Perustiedot-välilehdelle ja selaa kohtaan Yleisö
  5. Valitse:
    • Kyllä, se on tehty lapsille.
    • Ei, sitä ei ole tehty lapsille
  6. Valitse Seuraava jatkaaksesi sisällön lataamista.

Kun video on ladattu, videon kohdalla on Lataukset-listalla merkintä "Tehty lapsille (sinun asettamasi)".

Yleisöasetuksen muuttaminen aiemmin ladatuille videoille

YouTube on jo saattanut merkitä joitakin videoistasi lapsille tehdyiksi. Et ole ennen voinut merkitä videoita tai kanavaasi itse, mutta nyt se on mahdollista:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Merkitse muokattavat videot valituiksi. Huom. Voit valita kaikki videot kerralla merkkaamalla latauslistan ylälaidan Video-kohdan viereisen ruudun.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Yleisö ja sitten Kyllä, se on tehty lapsille.
  5. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.
Huomioitavaa:
  • Käytämme koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn luokitella sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa valitut yleisöasetukset virhe- tai väärinkäyttötapauksissa.
  • Älä laske sisällön luokittelemista järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua.
  • Jos tarvitset apua sen selvittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.
  • Jos merkitset videon "lapsille tehdyksi", sitä suositellaan todennäköisemmin muiden lastenvideoiden yhteydessä.
  • Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videoosi lisätään merkintä "Merkitty lapsille tehdyksi". Et voi itse muuttaa yleisöasetustasi. Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä valituksen.

Yleisöasetuksen valinta livestriimeille

Yleisöasetuksen valinta uusille livestriimeille

Jos et ole varma, onko sisältösi lapsille suunnattua, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta latauskuvaketta.
  3. Klikkaa Aloita livelähetys. Huom. Klikkaamalla tätä sinut ohjataan Livetapahtumien hallintaan. Et voi valita livestriimisi yleisöasetusta perinteisen version livestriimaustyökaluilla, vaan se on tehtävä Livetapahtumien hallinnassa.
  4. Kun olet lisännyt perustiedot ja valinnut yksityisyysasetuksen, selaa kohtaan Yleisö
  5. Valitse:
    • Kyllä, se on tehty lapsille.
    • Ei, sitä ei ole tehty lapsille.
  6. Valitse Seuraava jatkaaksesi livestriimin luomista.

Yleisöasetuksen valinta arkistoiduille livestriimeille

YouTube on jo saattanut merkitä joitakin arkistoiduista livestriimeistäsi lapsille tehdyiksi. Et ole ennen voinut merkitä arkistoiduituja livestriimejäsi itse, mutta nyt se on mahdollista:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa Live-välilehteä.
  4. Merkitse muokattavat videot valituiksi. Huom. Voit valita kaikki videot kerralla merkitsemällä listan ylälaidan "Livestriimi"-kohdan valituksi.
  5. Valitse Muokkaa ja sitten Yleisö ja sitten  Kyllä, se on tehty lapsille, jos sisältö on suunnattu lapsille. Jos sisältö ei ole suunnattu lapsille, valitse Ei, sitä ei ole tehty lapsille.
  6. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.
Huomioitavaa
  • Käytämme koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn luokitella sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa valitut yleisöasetukset virhe- tai väärinkäyttötapauksissa.
  • Älä laske sisällön luokittelemista järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua.
  • Jos tarvitset apua sen selvittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.
  • Jos merkitset videon lapsille tehdyksi, sitä suositellaan todennäköisemmin muiden lastenvideoiden yhteydessä.
  • Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videoosi lisätään merkintä "Merkitty lapsille tehdyksi". Et voi itse muuttaa yleisöasetustasi. Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä valituksen.

Mitä tapahtuu, kun sisältö luokitellaan lapsille tehdyksi?

Rajoitamme lapsille tehtyä sisältöä koskevan datan keräystä ja käyttöä lakien mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että meidän on rajoitettava joitain ominaisuuksia, kuten kommentteja ja ilmoituksia, tai poistettava ne käytöstä.

Tärkein muutos on se, että lasten tietosuojaa koskevan Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaisesti emme näytä personoituja mainoksia lapsille tehdyssä sisällössä. Personoitujen mainosten poistuminen lasten sisällöstä voi johtaa tulojen pienenemiseen joillakin sisällöntuottajilla, jotka merkitsevät sisältönsä lapsille tehdyksi. Ymmärrämme, että muutokset voivat tuottaa ongelmia joillekin sisällöntuottajille, mutta ne on tehtävä COPPA-lain ja muiden sovellettavien lakien noudattamiseksi.

Alla on lueteltu ominaisuudet, joihin tämä vaikuttaa:

Jos merkitset videon tai livestriimin lapsille tehdyksi
Tammikuusta lähtien merkitessäsi yleisöasetukseksi "tehty lapsille" rajoitamme tiettyjä ominaisuuksia toimiaksemme Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja muiden sovellettavien lakien mukaan. Tämän jälkeen seuraavat ominaisuudet eivät enää ole käytettävissä yksittäisissä videoissa tai livestriimeissä:
  • automaattinen toisto Koti-syötteessä
  • kortit ja päätösruudut
  • videoiden vesileimat
  • kanavajäsenyydet
  • kommentit
  • lahjoituspainike
  • peukutus YouTube Musicissa
  • livechat tai livechat-lahjoitukset
  • oheistuotteet ja lippuostot
  • ilmoituskello
  • personoitu mainonta
  • toistaminen minisoittimessa
  • Super Chat tai Super Stickers
  • soittolistalle tai myöhemmin katsottavaksi tallentaminen.
Jos merkitset kanavasi lapsille tehdyksi
Jos kanavasi on tehty lapsille, edellä mainitut ominaisuudet eivät ole tammikuusta lähtien käytettävissä videoissa eikä livestriimeissä. Lisäksi seuraavat ominaisuudet eivät ole käytössä kanavallasi:
  • kanavajäsenyydet
  • ilmoituskello
  • julkaisut
  • tarinat.

Usein kysyttyä

Miksi ilmoitukset, kommentit ja muut ominaisuudet eivät ole käytössä sisällössä, joka on merkitty lapsille tehdyksi?
Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja muiden sovellettavien lakien nojalla rajoitamme datan keräämistä lapsille tehdyissä sisällöissä. Tästä syystä tiettyjä ominaisuuksia, kuten ilmoituksia ja kommentteja, voidaan rajoittaa tai poistaa käytöstä tällaisessa sisällössä.
Mitä tapahtuu, jos teen virheen ja merkitsen videoni yleisön väärin?
Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen. Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien arvostelukykyyn, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos et merkitse sisältöäsi asianmukaisesti lapsille tehdyksi, siitä saattaa aiheutua sinulle oikeudellisia seurauksia tai seurauksia YouTubessa. Jos tarvitset apua sen selvittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.
Mistä tiedän, olenko asettanut videoni yleisön oikein?
Valitettavasti emme pysty antamaan neuvoja sen suhteen, oletko määrittänyt yleisösi oikein perustein "tehty lapsille" ‑asetuksella, mutta FTC on julkaissut ohjeita siitä, mitä sisältöä pidetään lapsille suunnattuna (tehty lapsille). FTC suunnittelee COPPA-säädökseen tällä hetkellä päivitystä, joka saattaa sisältää lisäohjeistusta tästä asiasta.
Lisäksi käytämme koneoppimista apuna selkeästi lapsille tehdyn sisällön löytämisessä. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan, sillä mikään automaattinen järjestelmä ei ole täydellinen. Meidän täytyy ehkä ohittaa yleisöasetuksesi, jos havaitsemme virheitä tai väärinkäyttöä. Useimmissa tapauksissa luotamme määrittämääsi yleisöasetukseen sen suhteen, onko videosi tehty lapsille.
Jos et määritä yleisöäsi "tehty lapsille" ‑asetuksella ja FTC tai muut viranomaiset katsovat sisällön olevan lapsille tehtyä, siitä saattaa aiheutua oikeudellisia seurauksia. Lue siis tämä ohjekeskuksen artikkeli tai pyydä neuvoa juristilta, jos olet edelleen epävarma siitä, pitäisikö sisältösi merkitä lapsille tehdyksi.
Mitä teen, jos YouTube sanoo, että videoni on tehty lapsille, mutta olen itse eri mieltä?
Jos et ole itse vielä määrittänyt videosi yleisöä: YouTube on saattanut tehdä tämän luokituksen puolestasi. Tämän tarkoitus on auttaa sinua noudattamaan COPPA-säädöstä ja/tai muita sovellettavia lakeja. Jos kuitenkin olet eri mieltä siitä, miten YouTube on määrittänyt sisältösi, voit useimmissa tapauksissa muuttaa videon yleisöasetusta. Tee näin:
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö
  3. Siirry muokattavaan videoon ja valitse Rajoitukset-kohdasta Tehty lapsille. Huom. Jos rajoituksia on useita, sinun on ehkä pidettävä hiirtä kohdan päällä, jotta Tehty lapsille tulee näkyviin.
  4. Klikkaa Tarkista yleisöasetus
  5. Valitse Yleisö-kohdasta "Ei, sitä ei ole tehty lapsille".

Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videoosi voidaan lisätä merkintä "Merkitty lapsille tehdyksi". Tässä tapauksessa et voi itse muuttaa yleisöasetustasi.

Mekin voimme kuitenkin joskus erehtyä. Tässä tapauksessa voit valittaa päätöksestä.

Näin teet valituksen:

1. Mene tietokoneella osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Etsi video, josta haluat tehdä valituksen.
  4. Pidä hiirtä kohdan "Merkitty lapsille tehdyksi" päällä ja klikkaa Tee valitus.
  5. Lisää valituksen syy ja valitse Lähetä

Valituksen lähettämisen jälkeen

Saat YouTubelta sähköpostiviestin valituksesi tuloksesta, joka johtaa johonkin seuraavista:

• Jos valituksesi hyväksytään, Tehty lapsille ‑yleisöasetus poistetaan.
  • Jos valituksesi hylätään, Tehty lapsille ‑yleisöasetus jää voimaan. Jatkossa kannattaa tarkistaa kanavasi ja yksittäisten videoiden yleisömerkinnät. Jos yleisöä ei aseteta asianmukaisesti, se voi johtaa seurauksiin YouTubessa tai oikeudellisiin seuraamuksiin lasten tietosuojasta annetun COPPA‑säädöksen ja muiden lakien nojalla.

Voit tehdä kustakin videosta valituksen vain kerran.

Important Update for All Creators: Complying with COPPA