Angiv målgruppen for din kanal eller din video

Uanset hvor du befinder dig, er du juridisk forpligtet til at overholde Children’s Online Privacy Protection Act og/eller anden lovgivning. Du er forpligtet til at fortælle os, at dine videoer er lavet til børn, hvis du laver indhold til børn.

Som youtuber skal du angive fremtidige og eksisterende videoer som lavet til børn eller som ikke lavet til børn. Selv youtubere, der ikke laver indhold til børn, skal angive deres målgruppe. Det vil hjælpe os med at sikre, at de funktioner, som vi gør tilgængelige på dit indhold, er passende.

Important Update for All Creators: Complying with COPPA

For at gøre det nemmere for dig at leve op til din forpligtelse er det muligt at angive din målgruppe som lavet til børn i YouTube Studio. Du kan angive din målgruppe på kanalniveau eller videoniveau:

• Hvis du angiver din målgruppe på kanalniveau, bliver alt dit fremtidige og eksisterende indhold angivet som enten lavet til børn eller som ikke lavet til børn.
  • Hvis du angiver din målgruppe på videoniveau, skal du angive hver enkelt video, både eksisterende og fremtidige, som lavet til børn eller ikke lavet til børn.

Bemærk!

• Vi gør målgruppeindstillingen tilgængelig for tredjepartsapps og YouTube API-tjenesterne i den nærmeste fremtid. Indtil videre skal du bruge YouTube Studio til at uploade indhold til børn.

Vigtigt! Derfor skal alle youtubere angive deres målgruppe

Disse ændringer er påkrævede som en del af et forlig med den amerikanske handelskommission (FTC, US Federal Trade Commission) og statsanklageren i New York og vil hjælpe dig med at overholde Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) og/eller anden gældende lovgivning. Uanset hvor du befinder dig, skal du fortælle os, om dine videoer er lavet til børn. Hvis du ikke angiver din målgruppe korrekt, kan det være i strid med kravene fra FTC eller andre myndigheder, hvilket kan medføre, at vi skrider til handling over for din YouTube-konto. Få flere oplysninger om FTC's håndhævelse af COPPA.

Bemærk!
  • Vi bruger maskinlæring til at hjælpe os med at identificere videoer, der tydeligt er henvendt til børn. Vi har tillid til, at du angiver din målgruppe korrekt, men det kan ske, at vi tilsidesætter din målgruppeindstilling i tilfælde af fejl eller misbrug.
  • Du skal ikke overlade det til vores systemer at angive din målgruppe for dig, for de identificerer måske ikke indhold, som FTC eller andre myndigheder anser som lavet til børn.
  • Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp eller søge advokat.
  • Videoer, du har angivet som "lavet til børn", har større chance for at blive anbefalet sammen med andre videoer til børn.
  • Hvis du allerede har angivet målgruppen for din video, og YouTube registrerer fejl eller misbrug, bliver din video muligvis angivet som "Klassificeret som lavet til børn". Du kan ikke ændre din målgruppeindstilling. Hvis du mener, at vi har taget fejl, kan du appellere beslutningen.

Angiv målgruppen for din kanal

Gør din arbejdsgang enklere ved at vælge en kanalindstilling. Når du vælger en kanalindstilling, vil det påvirke alle eksisterende og fremtidige videoer. Hvis du beslutter dig for ikke at vælge en kanalindstilling, skal du identificere hver enkelt video på din kanal, som er lavet til børn. Indstillinger for individuelle videoer tilsidesætter kanalindstillingen.
Dette vil også begrænse udvalgte funktioner på din kanal. Hvis du ikke er sikker på, om dine videoer er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp.
  1. Log ind på studio.youtube.com (kun Studio på nettet).
  2. Klik på Indstillinger i menuen til venstre.
  3. Klik på Kanal.
  4. Klik på fanen Avancerede indstillinger
  5. Under Målgruppe skal du vælge enten:
    1. "Ja, angiv denne kanal som lavet til børn. Jeg uploader altid indhold, der er lavet til børn".
    2. "Nej, denne kanal er ikke lavet til børn. Jeg uploader aldrig indhold, der er lavet til børn".
    3. "Jeg vil gennemgå denne indstilling for hver video".
  6. Klik på Gem.
Angiv målgruppen for din video
Du kan angive individuelle videoer som lavet til børn. Dette er en god mulighed, hvis det kun er nogle af dine videoer, der er lavet til børn. Hvis du ikke er sikker på, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp

Angiv din målgruppe under upload

1. Gå til studio.youtube.com. Bemærk! Du skal bruge YouTube Studio for at angive din målgruppe som lavet til børn. Du kan ikke angive målgruppen i den klassiske version af Youtuberstudie.
  2. Klik på uploadikonet øverst til højre.
  3. Klik på Upload video (beta). Hvis du ikke kan se denne mulighed, skal du klikke på Upload video.
  4. På fanen Grundlæggende oplysninger skal du rulle ned til Målgruppe
  5. Vælg en af følgende muligheder:
    • "Ja, den er lavet til børn".
    • "Nej, den er ikke lavet til børn"
  6. Klik på Næste for at fortsætte med at uploade dit indhold.

Når du har uploadet din video, markeres den som "Lavet til børn (indstillet af dig)" på uploadlisten.

Opdater målgruppeindstillingen på eksisterende videoer

Du vil muligvis opleve, at YouTube allerede har klassificeret nogle videoer som "lavet til børn". Da du endnu ikke har haft mulighed for at indstille dine videoer eller din kanal som lavet til børn eller ej, kan du gøre det nu:

1. Log ind på studio.youtube.com.
  2. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  3. Markér felterne ud for de videoer, du vil redigere. Bemærk! Du kan vælge alle dine videoer ved at markere feltet ud for "Video" øverst på uploadlisten.
  4. Vælg Rediger og så Målgruppe og så "Ja, den er lavet til børn".
  5. Vælg OPDATER VIDEOER.
Bemærk!
  • Vi bruger maskinlæring til at hjælpe os med at identificere videoer, der tydeligt er henvendt til børn. Vi har tillid til, at du angiver din målgruppe korrekt, men det kan ske, at vi tilsidesætter din målgruppeindstilling i tilfælde af fejl eller misbrug.
  • Du skal ikke overlade det til vores systemer at angive din målgruppe for dig, da det kan ske, at de ikke identificerer indhold, som FTC eller andre myndigheder anser som lavet til børn.
  • Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp eller rådføre dig med en advokat.
  • Videoer, du har angivet som "lavet til børn", har større chance for at blive anbefalet sammen med andre videoer til børn.
  • Hvis du allerede har angivet målgruppen for din video, og YouTube registrerer fejl eller misbrug, bliver din video muligvis angivet som "Klassificeret som lavet til børn". Du kan ikke ændre din målgruppeindstilling. Hvis du mener, at vi har taget fejl, kan du appellere beslutningen.

Angiv målgruppen for din livestream

Angiv din målgruppe, når du opretter en livestream

Hvis du ikke er sikker på, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp.

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klik på uploadikonet øverst til højre.
  3. Klik på Gå live. Bemærk! Når du klikker her, kommer du til Kontrolrum for live-events. Du vil ikke kunne angive målgruppen for din livestream ved hjælp af vores værktøjer til livestreaming i den klassiske version, så du bliver nødt til at bruge Kontrolrum for live-events.
  4. Når du har udfyldt de grundlæggende oplysninger og har valgt en privatlivsindstilling, skal du rulle ned til Målgruppe
  5. Vælg en af følgende muligheder:
    • "Ja, den er lavet til børn".
    • "Nej, den er ikke lavet til børn".
  6. Tryk på Næste for at fortsætte med at konfigurere din livestream.

Opdater målgruppeindstillingen på arkiverede livestreams

Det kan ske, at YouTube allerede har indstillet nogle af dine videoer som "lavet til børn". Da du endnu ikke har haft mulighed for at indstille dine arkiverede livestreams som lavet til børn eller ej, kan du gøre det nu:

1. Log ind på studio.youtube.com.
  2. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Live.
  4. Markér felterne ud for de videoer, du vil redigere. Bemærk! Du kan vælge alle dine videoer ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Livestream" øverst på listen.
  5. Vælg Rediger og så Målgruppe og så "Ja, den er lavet til børn", hvis der er tale om indhold til børn. Eller vælg "Nej, den er ikke lavet til børn", hvis der ikke er tale om indhold til børn.
  6. Vælg OPDATER VIDEOER.
Bemærk!
  • Vi bruger maskinlæring til at hjælpe os med at identificere videoer, der tydeligt er henvendt til børn. Vi har tillid til, at du angiver din målgruppe korrekt, men det kan ske, at vi tilsidesætter din målgruppeindstilling i tilfælde af fejl eller misbrug.
  • Du skal ikke overlade det til vores systemer at angive din målgruppe for dig, da det kan ske, at de ikke identificerer indhold, som FTC eller andre myndigheder anser som lavet til børn.
  • Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp eller rådføre dig med en advokat.
  • Videoer, du har angivet som "lavet til børn", har større chance for at blive anbefalet sammen med andre videoer til børn.
  • Hvis du allerede har angivet målgruppen for din video, og YouTube registrerer fejl eller misbrug, bliver din video muligvis angivet som "Klassificeret som lavet til børn". Du kan ikke ændre din målgruppeindstilling. Hvis du mener, at vi har taget fejl, kan du appellere beslutningen.

Det sker der, når du angiver dit indhold som lavet til børn

Vi begrænser indsamling og brug af data fra indhold, der er lavet til børn, for at overholde loven. Det betyder, at vi begrænser og deaktiverer bestemte funktioner såsom kommentarer, notifikationer og andet.

Det vigtigste er, at vi ikke viser personligt tilpassede annoncer på indhold til børn i henhold til Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) og/eller anden gældende lovgivning. Det kan føre til et fald i indtægten for nogle youtubere, som angiver deres indhold som lavet til børn, at der ikke vises personligt tilpassede annoncer på indhold lavet til børn. Vi forstår godt, at det kan gøre det svært for nogle youtubere, men disse foranstaltninger er vigtige for at sikre, at COPPA og anden gældende lovgivning overholdes.

Du kan se en liste over berørte funktioner nedenfor:

Hvis du angiver en video eller en livestream som lavet til børn

Når du angiver din målgruppe som "lavet til børn", begrænser vi visse funktioner for at overholde Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) og anden gældende lovgivning. Når dette sker, vil følgende funktioner ikke være tilgængelige på individuelle videoer og livestreams:

• Autoplay i Start
  • Kort og slutskærme
  • Videovandmærker
  • Kanalmedlemskaber
  • Kommentarer
  • Knappen Doner
  • Likes og dislikes på YouTube Music
  • Livechat og donationer i livechats
  • Merchandise og billetsalg
  • Notifikationsklokken
  • Personligt tilpasset annoncering
  • Afspilning i miniafspilleren
  • Super Chat eller Super Stickers
  • Gem på playliste og Gem i Se senere
Hvis du angiver din kanal som lavet til børn

Hvis din kanal er lavet til børn, har dine videoer eller livestreams ingen af de ovennævnte funktioner. Din kanal har heller ikke adgang til følgende:

• Kanalmedlemskaber
  • Notifikationsklokken
  • Opslag
  • Historier

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er notifikationer, kommentarer og andre funktioner slået fra på indhold, der er angivet som lavet til børn?

Med henblik på at overholde Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) og anden gældende lovgivning begrænser vi dataindsamling i forbindelse med indhold, der er klassificeret som lavet til børn. Det kan betyde, at bestemte funktioner bliver begrænset eller slået fra på dette indhold, bl.a. notifikationer og kommentarer.

Hvad sker der, hvis jeg angiver målgruppen for min video forkert?

Disse ændringer er påkrævede som en del af et forlig med den amerikanske handelskommission (FTC, US Federal Trade Commission) og statsanklageren i New York og vil hjælpe dig med at overholde Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) og/eller anden gældende lovgivning. Uanset hvor du befinder dig, skal du fortælle os, om dine videoer er lavet til børn. Hvis du ikke angiver din målgruppe korrekt, kan det være i strid med kravene fra FTC eller andre myndigheder, hvilket kan medføre, at vi skrider til handling på din YouTube-konto. Få flere oplysninger om FTC's håndhævelse af COPPA.

Bemærk! Vi vil også bruge maskinlæringssystemer til at identificere videoer, der tydeligvis er rettet mod en yngre målgruppe. Vi har tillid til, at du angiver din målgruppe korrekt, men det kan ske, at vi tilsidesætter din målgruppeindstilling i tilfælde af fejl eller misbrug. Du skal dog ikke overlade det til vores systemer at angive din målgruppe for dig, for de identificerer måske ikke indhold, som FTC eller andre myndigheder anser som lavet til børn. Hvis du ikke angiver dit indhold som lavet til børn korrekt, kan det få juridiske konsekvenser for dig eller konsekvenser for dig på YouTube. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om dit indhold er lavet til børn, kan du se denne artikel i Hjælp eller søge advokat.

Hvordan ved jeg, om jeg har angivet min målgruppe korrekt?

Vi kan desværre ikke vejlede dig i, om du har angivet din målgruppe som lavet til børn korrekt, men FTC har stillet vejledning til rådighed, hvor du kan se, hvad det vil sige, at indhold er rettet mod børn (eller "lavet til børn"). FTC har i øjeblikket forskellige opdateringer af COPPA på tegnebrættet, som muligvis kan omfatte mere vejledning i denne forbindelse.

Vi vil også bruge maskinlæringssystemer til at finde indhold, der tydeligvis er lavet til børn. Du skal dog ikke overlade det til vores systemer at angive indholdet for dig – som alle automatiserede systemer er vores ikke perfekte. Vi bliver måske nødt til at tilsidesætte din målgruppeindstilling, hvis vi registrerer fejl eller misbrug. I de fleste tilfælde vil vi dog have tiltro til din målgruppeindstilling, når vi skal afgøre, om en video er lavet til børn.

Hvis du ikke angiver dit indhold som lavet til børn, og FTC eller andre myndigheder mener, at der er tale om indhold, som er lavet til børn, kan det få juridiske konsekvenser for dig. Du bør derfor se nærmere på denne artikel i Hjælp eller søge advokat, hvis du stadig er usikker på, om dit indhold skal angives som lavet til børn.

Hvad gør jeg, hvis YouTube siger, at min video er lavet til børn, men jeg er uenig?

Hvis du endnu ikke har angivet målgruppen for din video: YouTube kan have angivet målgruppen for dig. Det er for at hjælpe dig med at overholde COPPA og/eller anden gældende lovgivning. Hvis du er uenig i YouTubes klassificering af dit indhold, kan du dog i de fleste tilfælde stadig ændre videoens målgruppeindstilling.

Hvis du allerede har angivet målgruppen for din video: Hvis YouTube registrerer fejl eller misbrug, bliver din video muligvis angivet som "Klassificeret som lavet til børn". Hvis dette sker, kan du ikke ændre din målgruppeindstilling.

Vi er dog klar over, at vi af og til kan begå fejl. Hvis du mener, at det er tilfældet, kan du appellere vores beslutning.