Definir el públic d'un vídeo o d'un canal

Independentment de la teva ubicació, tens l'obligació legal de complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis. Si crees contingut infantil, has d'indicar-nos si els teus vídeos s'han creat per a nens.

Com a creador de YouTube, tens l'obligació de definir els vídeos actuals i futurs com a creats per a nens o no. Fins i tot els usuaris que no creen contingut per a nens han de definir el seu públic. D'aquesta manera, ens assegurarem d'oferir les funcions adequades al teu contingut.

Important Update for All Creators: Complying with COPPA

Per ajudar-te a complir aquests requisits, a YouTube Studio hi ha opcions de configuració del públic per al contingut creat per a nens. Pots definir el teu públic de dues maneres diferents:

• Al nivell de canal: si tries aquesta opció, es definirà tot el contingut actual i futur com a creat per a nens o no creat per a nens.
  • Al nivell de vídeo: si tries aquesta opció, hauràs de definir individualment tots els vídeos actuals i futurs com a creats per a nens o no creats per a nens.

Nota:

• Pròximament, l'eina per seleccionar el públic estarà disponible per a aplicacions de tercers i per als serveis de l'API de YouTube. De moment, utilitza YouTube Studio per penjar contingut creat per a nens.

Important: per què tots els creadors han de definir el seu públic?

Aquests canvis formen part de l'acord amb la Comissió Federal del Comerç (FTC) dels Estats Units i la Fiscalia General de l'estat de Nova York, i t'ajudaran a complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis aplicables. Independentment de la teva ubicació, necessitem que ens diguis si els teus vídeos s'han creat per a nens o no. Si no defineixes el teu públic adequadament, pot ser que tinguis problemes de compliment amb l'FTC o altres autoritats, i que nosaltres prenguem mesures al teu compte de YouTube. Obtén més informació sobre l'aplicació de la COPPA per part de l'FTC.

Notes:
  • Fem servir l'aprenentatge automàtic per poder identificar els vídeos que estan dirigits clarament al públic més jove. Confiem que defineixes el teu públic amb precisió, però és possible que, en cas d'error o d'ús abusiu, substituïm l'opció de configuració que hagis triat per al públic.
  • No esperis que els nostres sistemes defineixin el teu públic per tu. Els nostres sistemes poden no identificar el contingut que l'FTC o altres autoritats consideren creat per a nens.
  • Si necessites ajuda per decidir si el teu contingut s'ha creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda o demana assessorament legal.
  • És més probable que els vídeos que has definit com a creats per a nens es recomanin juntament amb altres vídeos per a nens.
  • Si ja has definit el públic del teu vídeo i YouTube detecta un error o un ús abusiu, és possible que vegis que el teu vídeo s'ha marcat com a "S'ha definit com a creat per a nens". No podràs canviar l'opció de configuració del públic. Si creus que es tracta d'un error, pots apel·lar-hi en contra.

Definir el públic d'un vídeo

Pots definir vídeos concrets com a creats per a nens. Utilitza aquesta opció si només alguns dels teus vídeos estan creats per a nens. Si no tens clar si el teu contingut s'ha creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda.

Actualitzar l'opció de configuració del públic en vídeos existents

És possible que vegis que YouTube ja ha definit alguns vídeos com a creats per a nens. Com que encara no has tingut l'oportunitat de marcar-los pel teu compte, segueix aquests passos per fer-ho ara:

Aplicació YouTube Studio per a iPhone i iPad

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. Al menú de la part inferior, toca Contingut .
  3. Selecciona el vídeo que vols editar.
  4. Toca Edita .
  5. Toca Públic. Selecciona Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per triar el teu públic. Si no ho tens clar, consulta aquest article del Centre d'ajuda.
  6. Fes clic a Desa.

Aplicació YouTube per a iPhone i iPad

1. Obre l'aplicació YouTube .
  2. Toca la teva foto de perfil .
  3. A la part inferior, toca Els teus vídeos.
  4. Al costat del vídeo que vols editar, toca Més ''i després Edita.
  5. Toca Públic. Selecciona Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per triar el teu públic. Si no ho tens clar, consulta aquest article del Centre d'ajuda.
  6. Toca DESA.

Definir el públic d'una transmissió en directe

Definir el públic en crear una transmissió en directe

Si no tens clar si el teu contingut s'ha creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda.

Aplicació YouTube per a iPhone i iPad

1. Configura la transmissió en directe.
  2. Toca Públic. Selecciona Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per triar el teu públic.
  3. Toca Següent per continuar configurant la transmissió en directe.

Actualitzar l'opció de configuració del públic en transmissions en directe existents

Si dones una ullada a les transmissions en directe arxivades, és possible que vegis que YouTube ja ha definit alguns vídeos com a creats per a nens. Com que encara no has tingut l'oportunitat de marcar-les pel teu compte, segueix aquests passos per fer-ho ara:

Aplicació YouTube Studio per a iPhone i iPad

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. Al menú de la part inferior, toca Contingut .
  3. Selecciona el vídeo que vols editar.
  4. Toca Edita .
  5. Toca Públic. Selecciona Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per triar el teu públic.
  6. Toca DESA.

Notes

• Fem servir l'aprenentatge automàtic per poder identificar els vídeos que estan dirigits clarament al públic més jove. Confiem que defineixes el teu públic amb precisió, però és possible que, en cas d'error o d'ús abusiu, substituïm l'opció de configuració que hagis triat per al públic.
  • No esperis que els nostres sistemes defineixin el teu públic per tu. Els nostres sistemes poden no identificar el contingut que l'FTC o altres autoritats consideren creat per a nens.
  • Si necessites ajuda per decidir si el teu contingut s'ha creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda o demana assessorament legal.
  • És més probable que els vídeos que has definit com a creats per a nens es recomanin juntament amb altres vídeos per a nens.
  • Si ja has definit el públic del teu vídeo i YouTube detecta un error o un ús abusiu, és possible que vegis que el teu vídeo s'ha marcat com a "S'ha definit com a creat per a nens". No podràs canviar la configuració del públic. Si creus que es tracta d'un error, pots apel·lar-hi en contra.

Què passa quan defineixes el teu contingut com a creat per a nens?

Per complir la legislació, limitem la recollida i l'ús de dades al contingut creat per a nens. Això vol dir que hem de restringir o desactivar determinades funcions, com ara els comentaris i les notificacions, entre d'altres.

I el que és més important, no difonem anuncis personalitzats al contingut infantil, d'acord amb la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i amb altres lleis aplicables. El fet de no difondre anuncis personalitzats al contingut dirigit a nens pot provocar una reducció dels ingressos en el cas d'alguns creadors que marquin el seu contingut com a creat per a nens. Som conscients que per a alguns creadors no serà fàcil, però aquests canvis són importants per poder assegurar el compliment de la COPPA i d'altres lleis aplicables.

A continuació pots consultar una llista de les funcions afectades:

Si defineixes una transmissió en directe o un vídeo com a creat per a nens

Quan defineixis el teu públic com a creat per a nens, restringirem algunes funcions per complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis aplicables. Quan això passi, les funcions següents no estaran disponibles en transmissions en directe o vídeos concrets:

• Reproducció automàtica a la pàgina d'inici
  • Targetes o pantalles finals
  • Marques d'aigua dels vídeos
  • Abonaments al canal
  • Comentaris
  • Botó de donació
  • M'agrades i no m'agrades a YouTube Music
  • Xats en directe o donacions als xats en directe
  • Productes de marxandatge i venda d'entrades
  • Campana de notificació
  • Publicitat personalitzada
  • Reproducció al minireproductor
  • Super Chat o Super Stickers
  • Opcions "Desa en una llista de reproducció" i "Desa a Visualitza més tard"
Si defineixes el teu canal com a creat per a nens

Si el teu canal s'ha marcat com a creat per a nens, els vídeos o les transmissions en directe no tindran cap de les funcions esmentades anteriorment, i el teu canal tampoc no tindrà les opcions següents:

• Abonaments al canal
  • Campana de notificació
  • Publicacions
  • Històries

Preguntes més freqüents

Per què es desactiven les notificacions, els comentaris i altres funcions al contingut definit com a creat per a nens?

Per complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis aplicables, limitem la recollida de dades al contingut designat com a creat per a nens. Per aquest motiu, és possible que algunes funcions estiguin restringides o desactivades en aquest contingut, incloses les notificacions i els comentaris.

Què passa si defineixo el públic del meu vídeo incorrectament?

Aquests canvis formen part de l'acord amb la Comissió Federal del Comerç (FTC) dels Estats Units i la Fiscalia General de l'estat de Nova York, i t'ajudaran a complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis aplicables. Independentment de la teva ubicació, necessitem que ens diguis si els teus vídeos s'han creat per a nens o no. Si no defineixes el teu públic adequadament, pot ser que tinguis problemes de compliment amb l'FTC o altres autoritats, i que nosaltres prenguem mesures al teu compte de YouTube. Obtén més informació sobre l'aplicació de la COPPA per part de l'FTC.

Nota: també farem servir l'aprenentatge automàtic per poder identificar els vídeos que estiguin dirigits clarament al públic més jove. Confiem que defineixes el teu públic amb precisió, però és possible que, en cas d'error o d'ús abusiu, substituïm l'opció de configuració que hagis triat per al públic. Tot i això, no esperis que els nostres sistemes defineixin el teu públic per tu. Els nostres sistemes poden no identificar el contingut que l'FTC o altres autoritats consideren creat per a nens. Si no defineixes el teu públic com a creat per a nens de manera adequada, és possible que t'enfrontis a conseqüències legals, o bé a conseqüències a YouTube. Si necessites ajuda per decidir si el teu contingut s'ha creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda o demana assessorament legal.

Com sé si he definit correctament el públic del meu vídeo?

No podem oferir-te indicacions sobre si has definit correctament el teu públic com a creat per a nens, però l'FTC ha proporcionat algunes indicacions sobre el que vol dir que un contingut estigui dirigit a nens (o "creat per a nens"). Actualment, l'FTC està considerant aplicar alguns canvis a la COPPA i, per tant, és possible que ofereixin més indicacions sobre aquesta qüestió.

També farem servir l'aprenentatge automàtic per poder identificar el contingut que s'ha creat clarament per a nens. Tanmateix, no esperis que els nostres sistemes defineixin el teu contingut, ja que, com tots els sistemes automatitzats, no són infal·libles. És possible que hàgim de substituir l'opció de configuració que hagis triat per al públic si detectem un error o ús abusiu, però, en la majoria dels casos, confiem en la teva elecció per decidir si un vídeo s'ha creat per a nens.

Si no defineixes el teu públic com a creat per a nens i l'FTC o una altra autoritat considera que ho havies de fer, és possible que t'enfrontis a conseqüències legals. Per tant, consulta aquest article del Centre d'ajuda o demana assessorament legal si encara no tens clar si el teu contingut hauria d'estar definit com a creat per a nens.

Què he de fer si YouTube considera que el meu vídeo s'ha creat per a nens i no hi estic d'acord?

Si encara no has definit el públic del teu vídeo, és possible que YouTube ho hagi fet per tu per ajudar-te a complir la COPPA i altres lleis aplicables. Si no estàs d'acord amb l'opció que ha triat YouTube per al teu contingut, en la majoria de casos pots canviar l'opció de configuració del públic al vídeo.

Si ja has definit el públic del teu vídeo i YouTube detecta un error o un ús abusiu, és possible que vegis que el teu vídeo s'ha marcat com a "S'ha definit com a creat per a nens". Quan això passi, no podràs canviar la configuració del públic.

Entenem que de vegades cometem errors. Si creus que és el cas, pots apel·lar contra aquesta decisió.