Stel jou kanaal of video se gehoor

Jy word, ongeag jou ligging, wetlik verplig om aan die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid en/of ander wetgewing te voldoen. Daar word van jou vereis om vir ons te sê dat jou video's vir kinders gemaak is as jy kinderinhoud skep.

As ’n YouTube-skepper word daar van jou vereis om toekomstige en bestaande video’s as vir kinders gemaak of nie te stel. Selfs skeppers wat nie inhoud vir kinders maak nie, moet hul gehoor stel. Dit sal help om te verseker dat ons die toepaslike kenmerke op jou inhoud bied.

Important Update for All Creators: Complying with COPPA

Daar is Vir Kinders Gemaak-gehoorinstellings op YouTube Studio om jou te help om daaraan te voldoen. Jy kan jou gehoor stel:

• Op kanaalvlak, wat al jou bestaande en toekomstige inhoud sal stel as vir kinders gemaak of nie.
  • Of op videovlak. As jy hierdie opsie kies, sal jy elke bestaande en toekomstige video moet stel as vir kinders gemaak of nie.

Let wel:

• Ons sal die gehoorkeusenutsding in die nabye toekoms aan derdeparty-apps en die YouTube API-dienste beskikbaar stel. Gebruik vir nou asseblief YouTube Studio om inhoud op te laai wat vir kinders gemaak is.

Belangrik: Waarom elke skepper hul gehoor moet stel

Hierdie veranderinge word vereis as deel van ’n skikking met die Amerikaanse federale handelskommissie (FTC) en New York se prokureur-generaal, en dit sal jou help om aan die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid (COPPA) en/of ander toepaslike wetgewing te voldoen. Daar word, ongeag jou ligging, van jou vereis om vir ons te sê of jou video’s vir kinders gemaak is of nie. Indien jy versuim om jou gehoor korrek te stel, kan jy dalk voldoeningskwessies met die FTC of ander owerhede ondervind, en kan ons dalk teen jou YouTube-rekening optree. Kry meer inligting oor die FTC se afdwinging van COPPA.

’n Paar notas:
  • Ons gebruik masjienleer om ons te help om video’s te identifiseer wat duidelik aan jong gehore gerig is. Ons vertrou jou om jou gehoor korrek te stel, maar ons kan jou gehoorinstelkeuse in gevalle van foute of misbruik ter syde stel.
  • Moenie op ons stelsels staatmaak om jou gehoor vir jou te stel nie, want ons stelsels sal dalk nie inhoud identifiseer wat die FTC of ander owerhede beskou as vir kinders gemaak nie.
  • Jy kan hierdie hulpsentrumartikel lees of ’n regsadviseur raadpleeg as jy hulp nodig het om te bepaal of jou inhoud vir kinders gemaak is of nie.
  • Video's wat jy as "vir kinders gemaak" gestel het, sal meer waarskynlik naas ander kindervideo's aanbeveel word.
  • As jy reeds jou gehoor vir jou video gestel het en YouTube bespeur foute of misbruik, sal jy dalk sien dat jou video gestel word as “Gestel as vir kinders gemaak". Jy sal nie jou gehoorinstelling kan verander nie. As jy dink dat ons ’n fout gemaak het, kan jy appelleer.

Stel jou kanaal se gehoor

Vereenvoudig jou werkvloei deur ’n kanaalinstelling te kies. Hierdie instelling sal bestaande en toekomstige video's beïnvloed. As jy kies om nie ’n kanaalinstelling te kies nie, sal daar van jou vereis word om elke video op jou kanaal wat vir kinders gemaak is, te identifiseer. Instellings vir individuele video's sal die kanaalinstelling ignoreer.
Dit sal ook sekere kenmerke op jou kanaal beperk. Raadpleeg hierdie hulpsentrumartikel as jy nie seker is of jou video’s vir kinders gemaak is nie.
  1. Meld aan by studio.youtube.com (slegs webstudio).
  2. Klik Instellings op die linkerkieslys.
  3. Klik Kanaal.
  4. Klik die Gevorderde instellings-oortjie.
  5. Kies onder Gehoor:
    1. “Ja, stel hierdie kanaal as vir kinders gemaak. Ek laai altyd inhoud op wat vir kinders gemaak is."
    2. "Nee, stel hierdie kanaal as Nie Vir Kinders Gemaak Nie. Ek laai nooit inhoud op wat vir kinders gemaak is nie."
    3. “Ek wil hierdie instelling vir elke video nagaan.”
  6. Klik Stoor.
Stel jou video se gehoor
Jy kan individuele video’s as vir kinders gemaak stel. Dit is ’n goeie opsie as net sommige van jou video's vir kinders gemaak is. Raadpleeg hierdie hulpsentrumartikel as jy nie seker is of jou inhoud vir kinders gemaak is nie.

Stel jou gehoor met oplaai

1. Gaan na studio.youtube.com. Let wel: Jy sal YouTube Studio moet gebruik om jou gehoor as vir kinders gemaak te stel. Jy sal dit nie in Skepperstudio Klassiek kan doen nie.
  2. Klik die oplaai-ikoon in die hoek bo regs.
  3. Klik Laai video op (beta). Klik Laai video op as jy dit nie sien nie.
  4. Rollees na Gehoor op die Basiese inligting-oortjie.
  5. Kies:
    • “Ja, dit is vir kinders gemaak”.
    • “Nee, dis nie vir kinders gemaak nie”
  6. Klik Volgende om voort te gaan om jou inhoud op te laai.

Nadat jy jou video opgelaai het, sal dit die etiket “Vir kinders gemaak – deur jou gestel” op jou Oplaaie-lys hê.

Dateer die gehoorinstelling vir bestaande video’s op

Jy sal dalk opmerk dat YouTube sekere video's reeds as "vir kinders gemaak" gestel het. Aangesien jy nog nie ’n geleentheid gehad het om te stel of jou video's of kanaal vir kinders gemaak is of nie, sal jy dit nou kan doen:

1. Meld aan by studio.youtube.com.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Merk die blokkies langs die video’s wat jy wil wysig. Let wel: Jy kan al jou video’s kies deur die blokkie langs “Video” boaan jou oplaailys te merk.
  4. Kies Wysig en dan Gehoor en dan “Ja, dit is vir kinders gemaak.”
  5. Kies DATEER VIDEO’S OP.
’n Paar notas:
  • Ons gebruik masjienleer om ons te help om video’s te identifiseer wat duidelik op jong gehore gerig is. Ons vertrou jou om jou gehoor korrek te stel, maar ons kan jou gehoorinstelkeuse in gevalle van foute of misbruik ter syde stel.
  • Moenie op ons stelsels staatmaak om jou gehoor vir jou te stel nie, want ons stelsels sal dalk nie inhoud identifiseer wat die FTC of ander owerhede beskou as vir kinders gemaak nie.
  • Jy kan hierdie hulpsentrumartikel lees of ’n regsadviseur raadpleeg as jy hulp nodig het om te bepaal of jou inhoud vir kinders gemaak is of nie.
  • Die kans is groter dat video’s wat jy as “vir kinders gemaak” gestel het saam met ander kindervideo’s aanbeveel sal word.
  • As jy reeds jou gehoor vir jou video gestel het en YouTube bespeur foute of misbruik, sal jy dalk sien dat jou video gestel word as “Gestel as vir kinders gemaak". Jy sal nie jou gehoorinstelling kan verander nie. Jy kan appelleer as jy dink dat ons ’n fout gemaak het.

Stel jou regstreekse stroom se gehoor

Stel jou gehoor wanneer jy ’n regstreekse stroom skep

Raadpleeg hierdie hulpsentrumartikel as jy nie seker is of jou inhoud vir kinders gemaak is nie.

1. Gaan na studio.youtube.com.
  2. Klik die oplaai-ikoon in die hoek bo regs.
  3. Klik Begin regstreekse stroom. Let wel: Jy sal na die Regstreeks Beheerkamer toe gestuur word wanneer jy dit klik. Jy sal nie jou regstreekse stroom se gehoor met ons klassieke nutsgoed vir regstreekse stroming kan stel nie, en daarom sal jy dit met die Regstreeks Beheerkamer moet doen.
  4. Rollees na Gehoor nadat jy die basiese inligting ingevul het en ’n privaatheidinstelling gekies het.
  5. Kies:
    • “Ja, dit is vir kinders gemaak”.
    • “Nee, dis nie vir kinders gemaak nie”.
  6. Klik Volgende om voort te gaan om jou regstreekse stroom op te stel.

Dateer die gehoorinstelling vir geargiveerde regstreekse strome op

Jy sal dalk opmerk dat YouTube sekere geargiveerde regstreekse strome reeds as “vir kinders gemaak” gestel het. Aangesien jy nog nie die kans gehad het om te stel of jou geargiveerde regstreekse strome vir kinders gemaak is of nie, sal jy dit nou kan doen:

1. Meld aan by studio.youtube.com.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Klik die Regstreeks-oortjie.
  4. Merk die blokkies langs die video’s wat jy wil wysig. Let wel: Jy kan al jou video’s kies deur die blokkie langs “Regstreekse stroom” boaan die lys te merk.
  5. Kies Wysig en dan Gehoor en dan “Ja, dit is vir kinders gemaak” as dit kinderinhoud is. Of kies “Nee, dit is nie vir kinders gemaak nie” as dit nie kinderinhoud is nie.
  6. Kies DATEER VIDEO’S OP.
’n Paar notas
  • Ons gebruik masjienleer om ons te help om video’s te identifiseer wat duidelik op jong gehore gerig is. Ons vertrou jou om jou gehoor korrek te stel, maar ons kan jou gehoorinstelkeuse in gevalle van foute of misbruik ter syde stel.
  • Moenie op ons stelsels staatmaak om jou gehoor vir jou te stel nie, want ons stelsels sal dalk nie inhoud identifiseer wat die FTC of ander owerhede beskou as vir kinders gemaak nie.
  • Jy kan hierdie hulpsentrumartikel lees of ’n regsadviseur raadpleeg as jy hulp nodig het om te bepaal of jou inhoud vir kinders gemaak is of nie.
  • Video's wat jy as "vir kinders gemaak" gestel het, sal meer waarskynlik naas ander kindervideo's aanbeveel word.
  • As jy reeds jou gehoor vir jou video gestel het en YouTube bespeur foute of misbruik, sal jy dalk sien dat jou video gestel word as “Gestel as vir kinders gemaak". Jy sal nie jou gehoorinstelling kan verander nie. Jy kan appelleer as jy dink dat ons ’n fout gemaak het.

Wat gebeur wanneer jou inhoud gestel is as vir kinders gemaak

Ons beperk data-insameling en -gebruik op Vir Kinders Gemaak-inhoud om aan die wet te voldoen. Dit beteken dat ons sekere kenmerke soos opmerkings, kennisgewings en ander moet beperk of deaktiveer.

Die belangrikste: ons bedien nie gepersonaliseerde advertensies op kinders se inhoud nie, soos vereis deur die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid (COPPA) en/of ander toepaslike wette. Omdat gepersonaliseerde advertensies nie op kinders se inhoud bedien word nie, kan dit ’n inkomste-afname beteken vir sommige skeppers wat hul inhoud as vir kinders gemaak merk. Ons erken dat dit vir sommige skeppers nie maklik sal wees nie, maar dit is belangrike stappe om te doen om voldoening aan COPPA en ander toepaslike wette te verseker.

Lees hier onder vir ’n lys geaffekteerde kenmerke:

As jy ’n video of regstreekse stroom stel as vir kinders gemaak

Wanneer jy jou gehoor stel as “vir kinders gemaak”, sal ons sekere kenmerke beperk om te voldoen aan die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid (COPPA) en ander toepaslike wette. Wanneer dit gebeur, sal die volgende kenmerke nie op individuele video’s of regstreekse strome beskikbaar wees nie:

• Outospeel op Tuis
  • Kaarte of eindskerms
  • Videowatermerke
  • Kanaallidmaatskappe
  • Opmerkings
  • Skenkknoppie
  • Opduime en afduime op YouTube Music
  • Regstreekse klets of skenkings op regstreekse klets
  • Goedere en kaartjieverkope
  • Kennisgewingklokkie
  • Gepersonaliseerde reklame
  • Terugspeel in die Minispeler
  • Superklets of Super Stickers
  • Stoor na snitlys en stoor na kyk later
As jy jou kanaal stel as vir kinders gemaak

As jou kanaal vir kinders gemaak is, sal jou video’s of regstreekse strome geen van die kenmerke hierbo hê nie. Jou kanaal sal ook nie die volgende hê nie:

• Kanaallidmaatskappe
  • Kennisgewingklokkie
  • Plasings

Gereelde vrae

Waarom is kennisgewings, opmerkings en ander kenmerke afgeskakel op inhoud wat gestel is as vir kinders gemaak?

Ons beperk ons dataversameling op inhoud wat aangewys is as vir kinders gemaak sodat ons voldoen aan die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid (COPPA) en ander toepaslike wette. Gevolglik kan sekere kenmerke op hierdie inhoud beperk of afgeskakel wees, insluitend kennisgewings en opmerkings.

Wat gebeur as ek my video se gehoor verkeerd stel?

Hierdie veranderinge word vereis as deel van ’n skikking met die Amerikaanse federale handelskommissie (FTC) en New York se prokureur-generaal, en dit sal jou help om aan die wet op die beskerming van kinders se aanlyn privaatheid (COPPA) en/of ander toepaslike wetgewing te voldoen. Daar word, ongeag jou ligging, van jou vereis om vir ons te sê of jou video’s vir kinders gemaak is of nie. Indien jy versuim om jou gehoor akkuraat te stel, kan jy dalk voldoeningskwessies met die FTC of ander owerhede ondervind, en kan ons dalk teen jou YouTube-rekening optree. Kry meer inligting oor die FTC se afdwinging van COPPA.

Let wel: Ons sal ook masjienleer gebruik om ons te help om video’s te identifiseer wat duidelik op jong gehore gerig is. Ons vertrou jou om jou gehoor korrek te stel, maar ons kan jou gehoorinstelkeuse in gevalle van foute of misbruik ter syde stel. Moet egter nie op ons stelsels staatmaak om jou gehoor vir jou te stel nie, want ons stelsels sal dalk nie inhoud identifiseer wat die FTC of ander owerhede beskou as vir kinders gemaak nie. As jy jou gehoor nie akkuraat stel as vir kinders gemaak nie, sal jy dalk voor regsgevolge of gevolge op YouTube te staan kom. As jy hulp nodig het om te bepaal of jou inhoud vir kinders gemaak is of nie, kan jy hierdie hulpsentrumartikel lees of ’n regsadviseur raadpleeg.

Hoe weet ek of ek my video se gehoor korrek gestel het?

Ons kan ongelukkig nie raad gee oor of jy jou gehoor akkuraat gestel het as vir kinders gemaak nie, maar die FTC het leiding verskaf oor wat dit beteken om kindgerig (of "vir kinders gemaak") te wees. Die FTC oorweeg tans verskeie opdaterings aan COPPA wat meer leiding oor hierdie saak kan insluit.

Ons sal ook masjienleerstelsels gebruik om ons inhoud te help vind wat duidelik vir kinders gemaak is. Maar moet asseblief nie op ons stelsels staatmaak om inhoud vir jou te stel nie – soos alle geoutomatiseerde stelsels is dit nie perfek nie. In gevalle waar ons foute of misbruik bespeur, sal ons dalk jou gehoorinstelling ter syde moet stel. Maar in die meeste gevalle maak ons op jou gehoorinstelling staat om te bepaal of ’n video vir kinders gemaak is.

As jy jou gehoor nie stel as vir kinders gemaak nie en die FTC of ander owerhede dink dat dit so moes wees, sal jy dalk voor regsgevolge te staan kom. Kyk dus na hierdie hulpsentrumartikel of kry regsadvies as jy steeds onseker is oor of jou inhoud as vir kinders gemaak gestel moet word of nie.

Wat doen ek as YouTube sê dat my video vir kinders gemaak is, maar ek stem nie saam nie?

As jy nog nie jou video se gehoor gestel het nie, het YouTube dalk jou gehoor vir jou gestel. Dit is om jou te help om aan COPPA en/of ander toepaslike wette te voldoen. As jy egter nie saamstem met hoe YouTube jou inhoud gestel het nie, kan jy in die meeste gevalle nog die video se gehoorinstelling verander.

As jy reeds jou gehoor vir jou video gestel het en YouTube bespeur foute of misbruik, sal jy dalk sien dat jou video gestel word as “Gestel as vir kinders gemaak”. Wanneer dit gebeur, sal jy nie jou gehoorinstelling kan verander nie.

Ons verstaan egter dat ons soms foute maak. As jy dink dat dit die geval is, kan jy teen hierdie besluit appelleer.

Begin só ’n appèl op jou rekenaar:

1. Gaan op ’n rekenaar na studio.youtube.com.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Gaan na die video waaroor jy wil appelleer.
  4. Hou jou muis oor “Gestel as vir kinders gemaak” en klik Appelleer.
  5. Voer in hoekom jy appelleer en klik Dien in.

Om ’n appèl op jou foon te begin:

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Tik op Kieslys en dan Video’s.
  3. Tik in die Oplaaie-oortjie op die video waaroor jy wil appelleer.
  4. Tik onder Beperkings op Gestel na Vir kinders gemaak.
  5. Tik op Appelleer en voer jou rede vir appèl in.
  6. Tik op Dien in.

Nadat jy ’n appèl ingedien het

Jy sal ’n e-pos van YouTube af ontvang om jou van die uitkoms van jou appèlversoek in kennis te stel. Een van die volgende sal gebeur:

• As jou appèl suksesvol is, sal ons die Vir kinders gemaak-gehoorinstelling verwyder.
  • As jou appèl onsuksesvol is, sal die Vir kinders gemaak-gehoorinstelling op jou inhoud bly. Hersien in die toekoms asseblief jou kanaal en/of individuele video se gehoorinstellings. As jy versuim om jou gehoor korrek te stel, kan dit lei tot regsgevolge ingevolge COPPA en/of ander wette, of gevolge op die YouTube-platform.

Jy mag net een keer vir elke video appelleer.