Inaktivera anpassade annonser

Kreatörer som ingår i YouTubes partnerprogram kan inaktivera anpassade annonser. Om du tänker inaktivera anpassade annonser rekommenderar vi att du gör det i YouTube Studio och inte i AdSense.

1. Logga in på YouTube Studio.
    • Obs! Anpassade annonser inaktiveras automatiskt för allt innehåll som är markerat som anpassat för barn
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Kanal
  4. Klicka på Avancerade inställningar.
  5. Scrolla längst ned till avsnittet Annonser.
  6. Markera kryssrutan för Inaktivera intressebaserade annonser.
    • Om du väljer det här alternativet visas inte anpassade annonser i videor på din kanal, bland annat annonser baserade på tittarnas intressen eller remarketingannonser. Detta kan leda till att kanalens intäkter minskar avsevärt. Dessutom stöds inte rapporter för intjänade åtgärder eller remarketinglistor på kanalen längre.