Gepersonaliseerde advertenties uitzetten

Creators die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen, kunnen gepersonaliseerde advertenties uitzetten. Je kunt dat het beste doen in YouTube Studio, dus niet in je AdSense voor YouTube-account.

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Opmerking: Gepersonaliseerde advertenties staan automatisch uit bij content die als gemaakt voor kinderen is gemarkeerd.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Kanaal.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertenties onderaan.
  6. Vink het vakje aan naast Op interesses gebaseerde advertenties uitzetten.
    • Als je deze optie selecteert, worden er bij de video's op je kanaal geen gepersonaliseerde advertenties getoond, zoals advertenties op basis van de interesses van een kijker of remarketingadvertenties. (Niet-gepersonaliseerde advertenties worden nog steeds getoond.) Houd er rekening mee dat de opbrengst van je kanaal aanzienlijk kan afnemen door deze wijziging. Ook werken remarketinglijsten en rapporten over alle acties niet meer voor je kanaal.