Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

We brengen enkele wijzigingen aan in de manier waarop we gegevens over content voor kinderen op YouTube.com verzamelen en gebruiken. Als gevolg daarvan zijn sommige instructies in dit artikel mogelijk gewijzigd. Meer informatie

Creators die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen, kunnen gepersonaliseerde advertenties uitschakelen. Je kunt dit het best doen in YouTube Studio, dus niet in AdSense.

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Opmerking: Gepersonaliseerde advertenties worden automatisch uitgeschakeld bij content die als gemaakt voor kinderen is gemarkeerd.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Kanaal
  4. Klik op Geavanceerd.
  5. Vink het vakje aan naast Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen.
    • Als je deze optie selecteert, worden er geen gepersonaliseerde advertenties weergegeven bij je video's. Dit zijn advertenties die gebruikers targeten op basis van hun eerdere gebruik van Google-producten en -services. Ook zijn er geen remarketinglijsten en rapporten over alle acties beschikbaar voor je kanaal.