Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

Creators die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen, kunnen gepersonaliseerde advertenties uitschakelen. Je kunt dit het best doen in YouTube Studio, dus niet in AdSense.

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Opmerking: Gepersonaliseerde advertenties worden automatisch uitgeschakeld bij content die als gemaakt voor kinderen is gemarkeerd.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Kanaal
  4. Klik op Geavanceerde instellingen.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertenties onderaan.
  6. Vink het vakje aan naast Op interesses gebaseerde advertenties uitschakelen.
    • Als je deze optie selecteert, worden er bij de video's op je kanaal geen gepersonaliseerde advertenties weergegeven, zoals advertenties op basis van de interesses van een kijker of remarketingadvertenties. De opbrengst van je kanaal kan hierdoor aanzienlijk dalen. Ook werken remarketinglijsten en rapporten over alle acties niet meer voor je kanaal.