Rapporten Betalningsöversikt

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

I rapporten Betalningsöversikt finns en sammanställning över dina totala intäkter uppdelat på intäktstyp (t.ex. annonser, prenumerationer, transaktioner) och justeringar. Totalbeloppen rapporteras i USD och i din betalningsvaluta.

Rapporten Betalningsöversikt finns tillgänglig per månad på sidan Rapporter i Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Beskrivningar av rapportfälten

Fält Beskrivning
Intäktstyp Intäkter från annonser, prenumerationer och/eller transaktioner. Mer information finns i fältbeskrivningarna nedan.
Annonsintäkter

Det här är det totala beloppet från reklamintäkter. Det kan inkludera: auktioner, reservationer och/eller Partner Sold-intäkter.

Det kan även inkludera annonsintäkter från YouTube Music.

Prenumerationsintäkter – intäkter från YT Music/Premium Det här är de totala intäkterna från prenumerationer. Det här kan inkludera YouTube Music, Google Play Musik och YouTube Premium.
Prenumerationsintäkter – intäkter från YouTube TV Det här är intäkter från YouTube TV-prenumerationer. Annonsintäkter från YouTube TV finns med i rapporten Annonsintäkter.
Transaktionsintäkter – videoförsäljning/-uthyrning Det här är de totala intäkterna från transaktioner. Det kan till exempel vara
EST (filmköp) eller VOD (videouthyrning).
Transaktionsintäkter – övrigt Intäkter från Super Chat, kanalmedlemskap, Super Stickers och Famebit.
Intäkter från ljudtjänsten Det här är de totala intäkterna från ljudtjänsten.
Intäkter från mobila ljudtjänsten Det här är intäkter från YouTube Music-prenumerationer på endast mobila enheter.
Justeringstyp

Justeringar är positiva eller negativa belopp från tidigare intäktsperioder. Du kan se justeringar för intäkter från annonser, prenumerationer och eller ljudtjänsten, och de kan vara av en eller flera av följande typer:

• Tvistlösning
  • Konfliktlösning
  • Lösning på fråga om oidentifierat ägarskap
  • Återbetalning av förskott
  • Uppskjuten betalning
  • Övriga justeringar

​De här justeringarna kan ha betalats under innevarande månad, men de gäller ändå aktiviteter som ägde rum före innevarande betalningsmånad. Växelkursen för den innevarande betalningsmånaden gäller.

Lokal valutakod Det här är betalningsvalutan baserat på faktureringsinställningarna i din AdSense för YouTube-profil.
Partnerintäkter (USD) Det här är de totala intäkterna i USD. Om betalningsvalutan är USD i dina AdSense för YouTube-inställningar ska det här fältet stämma överens med fältet Totala intäkter.
Partnerintäkter i lokal valuta

Det här är de totala intäkterna i betalningsvalutan baserat på faktureringsinställningarna i din AdSense för YouTube-profil.

Hur beräknas valutakursen?

Valutakursen i rapporten är densamma som den som används för det slutgiltiga betalningsbeloppet i AdSense för YouTube.

Betalningsvalutan anges i en innehållsägares AdSense för YouTube-konto. Valutakursen som används för dina betalningar och i nedladdningsbara rapporter är ett månadsgenomsnitt av den dagliga valutakursen.

Kommentarer Det här fältet är tomt om det inte finns justeringsbetalningar från tidigare månader som ska betalas under innevarande betalningsmånad.