Lisätietoja kommenttiasetuksista

Voit merkitä tietyt kommentit tarkastettaviksi ennen kuin ne näytetään videossa tai kanavalla. Katso, miten voit muuttaa kommenttiasetuksia.

Videoiden kommenttiasetukset

Seuraavia kommenttiasetuksia voi käyttää yksittäisissä videoissa.

Määritä mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkastettavaksi

Mahdollisesti sopimattomat kommentit voidaan määrittää tarkastettaviksi, jolloin ne siirretään odottamaan Kommentit-sivun Tarkistettavana-välilehdelle.
YouTuben järjestelmä etsii mahdollisesti sopimattomia kommentteja mutta ei välttämättä aina osu oikeaan. Järjestelmä kuitenkin oppii tarkastamistasi kommenteista ja alkaa tunnistaa sopimattomat kommentit koko ajan paremmin.
YouTube voi määrittää mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkastettaviksi, jos ne on kirjoitettu seuraavilla kielillä:
  • arabia
  • englanti
  • ranska
  • saksa
  • japani
  • korea
  • portugali
  • venäjä
  • espanja
  • turkki
  • vietnam
  • thai
  • indonesia.

Jos sinulla on tiettyjä sanoja tai lauseita, jotka haluat määrittää tarkastettavaksi, lisää ne estettyjen sanojen listaan.

Tarkasta kaikki kommentit ennen niiden julkaisua

Kaikki kommentit on hyväksyttävä manuaalisesti, ennen kuin ne näytetään. Voit tarkastaa kommentteja Kommentit-sivun Tarkistettavana-välilehdellä.

Salli kaikki kommentit

Videoiden kaikki kommentit ovat heti näkyvissä. Voit katsoa näitä kommentteja Kommentit-sivun Julkinen-välilehdellä.
Katsojat voivat edelleen tehdä ilmoituksia sopimattomista tai roskasisällöksi katsottavista kommenteista. Yhteisön sääntöjen vastaiset kommentit saatetaan poistaa, ja roskasisällöltä vaikuttavat kommentit voidaan määrittää automaattisesti tarkastettavaksi.

Kommenttien poistaminen käytöstä

Jos kommentointi poistetaan käytöstä, katsojat eivät voi kommentoida videoita. Videon alla näkyy teksti "Kommentit on poistettu käytöstä tältä videolta. Katso lisätietoja."

Kommenttiasetusten määrittäminen kanavatasolla

Piilotetut käyttäjät

Voit piilottaa tiettyjen kommentoijien kommentit kanavasi kaikista videoista.
Estetyt sanat
Voit laatia listan estettävistä sanoista tai fraaseista, joiden et halua näkyvän kommenteissa.
Näiden termien kaltaisia sanoja sisältävät kommentit voidaan määrittää tarkastettavaksi, paitsi jos kommentin julkaisija on hyväksyttyjen käyttäjien listallasi. Myös näitä termejä sisältävät live‑chat‑viestit estetään.
Voit tarkastaa estettyjä sanoja sisältävät kommentit Kommentit-sivun Tarkistettavana-välilehdellä.

Estä linkkejä sisältävät kommentit

Voit määrittää hashtageja ja URL-osoitteita sisältävät kommentit tarkastettavaksi.
Esto ei vaikuta sinun, valvojien tai hyväksyttyjen käyttäjien postaamiin kommentteihin.
Myös URL-osoitteita sisältävät live-chat-viestit estetään.
Voit tarkastaa hashtageja ja linkkejä sisältävät kommentit Kommentit-sivun Tarkistettavana-välilehdellä.

Kommenttien oletusasetukset

Voit käyttää samoja kommenttiasetuksia kaikkiin uusiin videolatauksiin. Uusien videoiden oletusasetusten muuttaminen ei vaikuta nykyisiin videoihin.
Voit aina asettaa eri kommenttiasetukset kullekin videolle latauksen jälkeen. Katso, miten voit vaihtaa kommenttien oletusasetuksia uusille videoille.

Kanavasivun kommenttiasetukset

Voit muuttaa uusien kommenttien asetuksia kanavasi Keskustelu- tai Yhteisö-välilehdellä. Katso, miten voit muuttaa kanavan kommenttiasetuksia.

Yleisimmät kysymykset kommenttiasetuksista

Voinko estää tietyt sanat, linkit tai käyttäjät yhdessä videossa?

Et. Piilotettujen käyttäjien sekä estettyjen sanojen ja linkkien asetukset koskevat automaattisesti kaikkia videoita ja kanavasivuasi.
Huom. Kommenttiasetusten muutokset vaikuttavat vain uusiin videoihin.

Voinko tarkastaa piilotettujen käyttäjien kommentteja?

Et. Piilotettujen käyttäjien kommentteja ei näytetä YouTube Studion betaversiossa.

Voinko tarkastaa kommentteja, jotka on estetty tiettyjen sanojen tai linkkien vuoksi?

Kyllä. Voit tarkastaa ja hyväksyä estettyjä sanoja ja linkkejä sisältävät kommentit Kommentit-sivun Tarkistettavana-välilehdellä.

Jos poistan kommentit käytöstä ja otan ne uudelleen käyttöön, näkyvätkö aiemmat kommentit edelleen?

Kyllä. Jos poistat kommentit käytöstä ja otat ne takaisin käyttöön, aiemmat kommentit tulevat uudelleen näkyviin.
Jos poistat kommentit käytöstä, aiempia kommentteja ei voi nähdä katselusivulla tai YouTube Studion betaversiossa.

Jos muutan asetuksia, koskevatko uudet asetukset myös aiempia kommentteja?

Vaikuttaa seuraaviin: Ei vaikuta seuraaviin:
  • Uusien videolatausten kommentit
  • Kanavasivun uudet kommentit (Yhteisö- tai Keskustelu-välilehdellä)

Poikkeus: Jos kanavasivun kommentointi poistetaan käytöstä, kaikki aiemmat kommentit piilotetaan.