Instellingen voor reacties kiezen

Je kunt je instellingen voor reacties wijzigen in YouTube Studio. Meer informatie over verschillende instellingen voor reacties

Reacties zijn niet beschikbaar:

• als de doelgroep van een video is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen' of als de video privé is,
  • als de doelgroep van het kanaal is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'.

Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

Opmerking: Dertig dagen nadat een kanaal of video is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen', worden reacties permanent verwijderd.

Je standaardinstellingen voor reacties wijzigen

Kies je standaardinstelling voor reacties. Deze wijziging is van toepassing op reacties op nieuwe video's en nieuwe reacties op je kanaalpagina.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Selecteer je standaardinstellingen:
    • Als je het tabblad Community hebt: Kies je standaardinstellingen bij 'Reacties op je kanaal'.
    • Als je het tabblad Community niet hebt: Kies je standaardinstelling voor nieuwe video-uploads bij 'Reacties op je nieuwe video's'. Kies je standaardinstelling voor nieuwe reacties op het tabblad Discussie bij 'Reacties op je tabblad Discussies'.
  5. Klik op Opslaan.

Instellingen voor reacties wijzigen bij een video

Je kunt de instellingen voor reacties op een afzonderlijke video wijzigen op de pagina Video's. Je kunt je instellingen voor reacties ook voor meerdere video's tegelijk wijzigen met bulkbewerkingen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  4. Selecteer het tabblad Meer opties.
  5. Kies bij 'Reacties en beoordelingen' de gewenste instellingen voor reacties.
  6. Klik op Opslaan.

De standaardweergave van reacties wijzigen

Je kunt wijzigen hoe reacties worden geordend op de weergavepagina van je video's. Je kunt ze sorteren op de beste reacties of op de datum waarop ze geschreven zijn.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  4. Selecteer het tabblad Meer opties.
  5. Kies bij 'Reacties en beoordelingen' de optie Sorteren op.
  6. Kies voor Beste of Nieuwste en selecteer daarna Opslaan.