Hantera spam i kommentarer

Vi har förenklat funktionen för kommentarsmoderering och sammanfogat de två modereringsflikarna Väntar på granskning och Sannolikt spam i YouTube Studio. Nu visas kommentarer som spärras automatiskt av YouTube på den kombinerade fliken Väntar på granskning i upp till 60 dagar.

Med alternativet Rapportera eller Rapportera som spam eller trakasserier kan användare kontrollera antalet spamkommentarer.

Rapportera en kommentar som spam

Vem som helst kan markera en kommentar som spam. Gör så här i kommentarsavsnittet för en video eller kanal:

1. Hitta den kommentar du vill rapportera som spam.
  2. Välj Mer ” följt av Rapportera.
  3. Välj Oönskat reklaminnehåll eller spam och RAPPORTERA.

Kreatörer kan även rapportera spam när de granskar kommentarer i YouTube Studio.

Använd rapporteringsfunktionen med försiktighet. Den som missbrukar funktionen kan bli avstängd från YouTube.

Granska kommentarer som markerats som spam

Gör så här om du vill granska kommentarer som rapporterats som spam på dina videor eller din kanal:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Kommentarer i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Väntar på granskning.
Obs! Om några kommentarer har rapporterats som spam i ditt innehåll visas de nedtill på fliken Väntar på granskning. De här kommentarerna kommer även att anges som Sannolikt spam.

fliken Väntar på granskning kan du välja att

• godkänna kommentarer
  • ta bort kommentarer
  • rapportera kommentarer som spam eller trakasserier
  • dölja användare från din kanal.

Förstå spam

Spam är innehåll eller korrespondens som skapar en negativ upplevelse genom att göra det svårt att hitta mer relevant och innehållsrikt material. Det kan ibland användas för att slumpvis skicka oönskade massmeddelanden på YouTube.

YouTube identifierar spam baserat på texten i en kommentar, eller baserat på beteendet från en viss person som kommenterar. Att lägga upp kommentarer upprepade gånger kan exempelvis tolkas som spam.

Innehållsleverantörer har större kontroll över kommentarer som lämnas på deras videor. De kan granska din kommentar innan den visas eller ta bort den helt och hållet. Innehållsleverantören kan också ta bort spammarkeringen från en kommentar.

Vanliga frågor

Vad händer när en kommentar rapporteras som spam?

En kommentar som rapporterats som spam kan invänta granskning i avsnittet Kommentarer i YouTube Studio i upp till 60 dagar.

Kan jag ångra markeringen av en kommentar som spam?

Nej. När du har markerat en kommentar som spam går det inte att ångra det.
Tänk dig noga för innan du använder funktionen Anmäl spam eller otillåten användning. Om du missbrukar funktionen kan du bli avstängd från YouTube.

Hur blockerar jag någon som spammar mina kommentarer?

Så här döljer du någon från din kanal:

1. Hitta en kommentar som de har lagt upp på din kanal eller video.
  2. Bredvid kommentaren väljer du Mer ” följt av Dölj från kanal .

Kan jag stänga av filtreringen av spamkommentarer?

Våra system identifierar spam automatiskt för att bidra till att upprätthålla en sund konversation i kommentarerna på YouTube. Kreatörer kan alltid granska och ta bort markeringar från kommentarer som markerats som ”sannolikt spam”.