Administrer nettsøppel i kommentarer

Vi har gjort kommentaradministrering enklere ved å slå sammen de to fanene «Venter på vurdering» og «Sannsynligvis nettsøppel» i YouTube Studio. Nå vises kommentarer som automatisk holdes tilbake av YouTube, i den kombinerte «Venter på vurdering»-fanen i opptil 60 dager.

Med alternativene «Rapportér» eller «Rapportér nettsøppel eller misbruk» kan brukerfellesskapet bidra til å kontrollere mengden nettsøppelkommentarer.

Rapportér kommentarer som nettsøppel

Alle kan merke kommentarer som nettsøppel. Gjør følgende fra kommentardelen av en video eller kanal:

1. Finn kommentaren du vil merke som nettsøppel.
  2. Velg Mer » etterfulgt av Rapportér.
  3. Velg Uønsket reklameinnhold eller nettsøppel og RAPPORTÉR.

Skapere kan også rapportere nettsøppel når de gjennomgår kommentarer i YouTube Studio.

Bruk rapporteringsfunksjonen med omhu. Misbruk av denne funksjonen kan føre til utestenging fra YouTube.

Vurder kommentarer som holdes tilbake fordi de er merket som nettsøppel

Slik kan du vurdere kommentarer som er rapportert som nettsøppel på videoene dine eller kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Kommentarer på menyen til venstre.
  3. Velg Venter på vurdering-fanen.
Merk: Hvis noen av kommentarene til innholdet ditt er rapportert som nettsøppel, ser du dem nederst på Venter på vurdering-fanen. Disse kommentarene blir også merket som «Sannsynligvis nettsøppel».

Du kan gjøre følgende fra Venter på vurdering-fanen:

• godkjenne kommentarer
  • fjerne kommentarer
  • rapportere kommentarer som nettsøppel eller misbruk
  • skjule brukere på kanalen din

Hva er nettsøppel?

Nettsøppel er innhold eller kommunikasjon som kan skape negative brukeropplevelser fordi det blir vanskelig å finne relevant og betydningsfullt innhold. Noen ganger sendes nettsøppel ut som uønskede, masseutsendte meldinger på YouTube.

YouTube oppdager nettsøppel basert på teksten i kommentaren eller atferden til brukeren som kommenterer. Hvis en bruker legger ut gjentatte kommentarer, kan det tolkes som nettsøppel.

Opplasterne har større kontroll over kommentarene som legges ut på videoene deres. De kan vurdere den aktuelle kommentaren før den blir vist – eller velge å fjerne den fullstendig. Opplasteren kan også velge å fjerne merkingen som nettsøppel.

Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis en kommentar rapporteres som nettsøppel?

En kommentar som er rapportert som nettsøppel, kan holdes tilbake for vurdering i Kommentarer-delen i YouTube Studio i inntil 60 dager.

Kan jeg angre å ha merket en kommentar som nettsøppel?

Nei. Når du har merket en kommentar som nettsøppel, er det ikke mulig å angre handlingen.
Bruk funksjonen «Rapportér nettsøppel eller misbruk» med stor forsiktighet. Hvis du misbruker den, kan du bli utestengt fra YouTube.

Hvordan kan jeg blokkere brukere fra å spre nettsøppel i kommentarene mine?

Slik skjuler du noen fra kanalen din:

1. Finn en kommentar fra brukeren på kanalen eller videoen din.
  2. Ved siden av kommentaren velger du Mer » etterfulgt av Skjul fra kanalen .

Kan jeg slutte å filtrere ut nettsøppelkommentarer?

Systemene våre oppdager nettsøppel automatisk for å bidra til å holde samtalene i YouTube-kommentarene saklige. Skaperne kan når som helst gjennomgå og fjerne merkingen for kommentarer flagget som «Sannsynligvis nettsøppel».