Spam in reacties beheren

We hebben de controleopties voor reacties vereenvoudigd en de twee beheertabbladen Te beoordelen en Waarschijnlijk spam samengevoegd in YouTube Studio. Reacties die automatisch door YouTube worden vastgehouden, staan nu op het gecombineerde tabblad Te beoordelen en worden maximaal 60 dagen vastgehouden.

De community kan het aantal spamreacties onder controle houden met de optie Melden of Spam of misbruik melden.

Een reactie melden als spam

Iedereen kan een reactie markeren als spam. Vanuit het gedeelte met reacties bij een video of op een kanaal doe je dat op de volgende manier:

1. Zoek de reactie die je wilt melden als spam.
  2. Selecteer Meer '' en dan Melden.
  3. Kies Ongewenste commerciële content of spam en MELDEN.

Creators kunnen ook spam melden als ze reacties beoordelen in YouTube Studio.

Wees voorzichtig met de functie Melden . Als je hier misbruik van maakt, word je misschien geweerd van YouTube.

Reacties beoordelen die zijn vastgehouden als spam

Zo kun je reacties bij je video's of op je kanaal beoordelen die zijn gemeld als spam:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Kies het tabblad Te beoordelen.
Let op: Als reacties op je content zijn gemeld als spam, vind je deze onderaan het tabblad Te beoordelen. Deze reacties krijgen ook het label Waarschijnlijk spam.

Op het tabblad Te beoordelen kun je de volgende acties ondernemen:

• Reacties goedkeuren
  • Reacties verwijderen
  • Reacties melden  als spam of misbruik
  • Gebruikers verbergen  op je kanaal

Inzicht in spam

Spam is content en/of correspondentie die het moeilijk maakt om relevante, inhoudelijke informatie te vinden en hierdoor de gebruikerservaring negatief beïnvloedt. Spam wordt soms ook gebruikt om ongevraagd bulkberichten naar YouTube te sturen.

YouTube zoekt spam op basis van de tekst van een reactie of op basis van het gedrag van een bepaalde reageerder. Het herhaaldelijk posten van reacties kan bijvoorbeeld worden aangemerkt als spam.

Gebruikers die een video hebben geüpload, hebben meer controle over de reacties die bij hun video's worden gepost. Ze kunnen een reactie beoordelen voordat deze wordt weergegeven of de reactie verwijderen. De gebruiker die de video heeft geüpload kan de spammarkering op een reactie ook verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als een reactie wordt gemeld als spam?

Een reactie die wordt gemeld als spam, kan maximaal 60 dagen voor beoordeling worden vastgehouden in het gedeelte Reacties van YouTube Studio.

Kan ik de spammarkering weer van een reactie verwijderen?

Nee. Als je een reactie eenmaal als spam hebt gemarkeerd, kun je dit niet meer ongedaan maken.
Gebruik de functie 'Spam of misbruik melden' niet zomaar. Als je er misbruik van maakt, word je mogelijk geweerd van YouTube.

Hoe blokkeer ik iemand zodat die persoon geen spam in mijn reacties kan zetten?

Iemand op je kanaal verbergen:

1. Zoek een reactie die een kijker op je kanaal of bij een video heeft achtergelaten.
  2. Selecteer naast de reactie Meer '' en dan Op kanaal verbergen .

Kan ik het filteren van spam in reacties stopzetten?

Onze systemen zoeken automatisch spam om de communicatie bij de YouTube-reacties te verbeteren. Creators kunnen reacties altijd beoordelen en de spammarkering verwijderen van reacties die zijn gemarkeerd als Waarschijnlijk spam.