Roskasisällön käsitteleminen kommenteissa

Kommenttien valvontaa on helpotettu ja valvontaan käytetyt välilehdet "Tarkistettavana" ja "Todennäköisesti roskasisältöä" on yhdistetty YouTube Studiossa. Jatkossa YouTuben automaattisesti pitoon asettamat kommentit näkyvät "Tarkistettavana"-välilehdellä 60 päivän ajan.

"Tee ilmoitus"- ja "Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä" ‐toimintojen avulla yhteisö voi auttaa poistamaan roskasisältöä kommenteista.

Kommentin merkitseminen roskasisällöksi

Kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen roskasisällöksi katsomastaan kommentista. Videon tai kanavan kommenttiosiossa:

1. Etsi kommentti, jonka haluat merkitä roskasisällöksi.
  2. Valitse Lisää " ja sitten Tee ilmoitus.
  3. Valitse Ei-toivottu kaupallinen sisältö tai roskasisältö > TEE ILMOITUS.

Sisällöntuottajat voivat ilmoittaa roskasisällöstä myös YouTube Studiossa kommenttien tarkastamisen aikana.

Käytä roskasisällön ilmoitustoimintoa harkiten. Väärinkäyttö voi johtaa YouTuben käytön estämiseen.

Roskasisällöksi merkittyjen kommenttien tarkastaminen

Näin voit tarkastaa videoihisi tai kanavallesi jätettyjä kommentteja, jotka on merkitty roskasisällöksi:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kommentit.
  3. Avaa Tarkistettavana-välilehti.
Huom. Jos sisällössäsi julkaistuista kommenteista on tehty ilmoituksia, näet nämä kommentit Tarkistettavana-välilehden alareunassa. Niissä on myös merkintä "Todennäköisesti roskasisältöä".

Tarkistettavana-välilehdellä on seuraavat toiminnot:

• kommenttien hyväksyminen
  • kommenttien poistaminen
  • kommenttien merkitseminen roskasisällöksi tai väärinkäytöksi
  • käyttäjien piilottaminen kanavalta .

Tietoja roskasisällöstä

Roskasisällöksi katsotaan sisältö ja/tai viestit, jotka huonontavat käyttökokemusta hankaloittamalla relevantin ja informatiivisen materiaalin löytämistä. Roskasisältöä ovat myös joukkopostitukset, joissa sama viesti lähetetään pyytämättä useille YouTube-käyttäjille.

YouTube tunnistaa roskasisältöä kommenttien tekstisisällön ja kommentoijien käytöksen perusteella. Esimerkiksi kommenttien postaaminen monta kertaa peräkkäin voidaan tulkita roskasisällöksi.

Videoiden lataajat voivat valvoa omien videoidensa kommentteja vielä tarkemmin. He voivat tarkastaa kommentit ennen niiden julkaisua tai poistaa ne kokonaan. Lataaja voi myös poistaa kommentin roskasisältömerkinnän.

Usein kysyttyä

Mitä tapahtuu, kun kommentti merkitään roskasisällöksi?

Roskasisällöksi ilmoitettu kommentti on tarkastettavissa YouTube Studion kommenttiosiossa enintään 60 päivän ajan.

Voiko roskasisältöilmoituksen perua?

Ei. Jos merkitset kommentin roskasisällöksi, sitä ei voi perua.
Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑toimintoa on syytä käyttää harkiten. Väärinkäyttö voi johtaa YouTuben käytön estämiseen.

Miten voin estää käyttäjää postaamasta roskasisältöä kommentteihini?

Voit piilottaa käyttäjän kanavaltasi seuraavasti:

1. Etsi kommentti, jonka käyttäjä on lisännyt kanavallesi tai videoosi.
  2. Valitse kommentin vierestä Lisää " ja sitten Piilota kanavalta .

Voinko poistaa roskasisällön automaattisen suodatuksen käytöstä?

Järjestelmämme tunnistavat roskasisältöä automaattisesti, jotta keskustelu YouTuben kommenteissa säilyisi järkevänä. Sisällöntuottajat voivat tarkastaa todennäköisesti roskasisällöksi luokitellut kommentit ja poistaa virheelliset roskasisältömerkinnät.