Legg til eller fjern tilgang for YouTube-kanalen din

Hvis du har en merkevarekonto, er ikke kanaltillatelser tilgjengelige ennå. Sjekk om du har en merkevarekonto, her. Vi jobber med å legge til støtte for merkevarekontoer i fremtiden.

Du kan gi flere personer tillatelse til å administrere kanalen din uten å gi dem tilgang til Google-kontoen din. Fordeler ved å invitere noen til å administrere kanalen din:

• Det er tryggere enn å dele passordet ditt.
  • Du kan bestemme graden av tilgang vedkommende skal få.
  • Brukeren kan kommentere eller se på videoer på YouTube fra sin egen kanal, noe som er mindre forvirrende.

Begrensninger

Foreløpig gjelder følgende for brukerne du inviterer til å administrere kanalen din:

• Vedkommende kan bare administrere kanalen din i YouTube Studio på datamaskin, ikke på mobil eller YouTube.com.
  • Vedkommende kan ikke utføre visse handlinger i YouTube Studio (se tabellen nedenfor).

Merk: Kanaltillatelsene er fortsatt under utvikling, så kom tilbake hit med jevne mellomrom for å sjekke om det er lagt til støtte for flere funksjoner.

Kategori

Funksjon

Kanaltillatelser

Granulær tilgangskontroll

Bare seer-rolle

Seer (begrenset)-rolle

Video-

behandling

Laste opp videoer

Se resultater for videoer i YouTube Analytics

Behandle videoer (metadata, inntektsgenerering, synlighet)

Legge til videoer i spillelister / opprette nye spillelister

Administrere rekkefølgen i spillelister

Støttes foreløpig ikke

Sende direkte fra kanalen

Støttes foreløpig ikke

Funksjoner i den eldre versjonen: infokort, teksting, deling av private videoer

Støttes foreløpig ikke

Mobilopplastinger

Støttes foreløpig ikke

Kanaladministrering

Tilpasse/administrere kanalsiden (inkludert WYSIWYG – («What you see is what you get»))

Støttes foreløpig ikke

Kommunisere med brukerfellesskapet

Opprette og administrere innlegg

Støttes foreløpig ikke

Svare på kommentarer på vegne av kanalen i YouTube Studio

Kommentere på videoer fra en annen kanal på vegne av kanalen

Støttes foreløpig ikke

Lage snuttsamlinger

Støttes foreløpig ikke

Studio for mobil

Analytics i Studio for mobil (inkludert Statistikk for artister)

Støttes foreløpig ikke

Videooppdateringer i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Kommentere i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Bare seer-roller og roller uten tilgang til inntektsgenerering i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Artistspesifikke funksjoner

Funksjoner for offisielle artistkanaler (f.eks. konserter)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Slik gir du tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Klikk på Inviter, og skriv inn e-postadressen til den du vil invitere.
  5. Klikk på Tilgang, og velg rollen du vil gi denne personen:
    • Administrator: kan legge til og fjerne andre samt endre kanaldetaljene. Vedkommende kan også laste opp, publisere og slette videoer. Vedkommende kan ikke slette kanalen.
    • Redigerer: kan laste opp og redigere videoer samt slette utkast til videoer. Vedkommende kan ikke legge til eller fjerne andre, slette publiserte videoer eller kanalen og heller ikke inngå kontrakter.
    • Seer: kan se (men ikke endre) kanaldetaljene.
    • Seer (begrenset): kan se (men ikke endre) alle kanaldetaljene unntatt inntektsinformasjonen.
  6. Klikk på Lagre.

Slik kan du fjerne eller endre tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Gå til personen du vil fjerne, og klikk på rullegardinmenyen.
  5. Velg en ny rolle, eller klikk på Fjern tilgang

Merk: Kanaltillatelser støttes foreløpig ikke i enkelte deler av Studio. Selv om eieren har tilgang til disse delene, får ikke inviterte brukere tilgang. Dette omfatter

• funksjoner som ikke er bygget inn i Studio ennå, som infokort og sluttskjermer
  • kontrollrom for direktesendinger
  • YouTube.com og alle YouTube-appene (også Studio-mobilappen)

Vi jobber med å kunne tilby støtte for disse i fremtiden.

Slik finner du navnet og e-postadressen til kanaleieren:

Hvis du administrerer en kanal, kan du finne navnet og e-postadressen til kanaleieren. Du kan trenge denne informasjonen hvis du for eksempel skal be vedkommende om å bekrefte kanalen sin per telefon for å få tilgang til enkelte funksjoner.

Merk: Det er bare administratorene og eieren som kan se navnene og e-postadressene til folk som har tilgang til kanalen.

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger > Tillatelser.
  3. Du ser navnet og e-postadressen til alle som har tilgang til denne kanalen. Notér deg opplysningene om eieren.