Bruk kanaltillatelser til å legge til eller fjerne tilgang til YouTube-kanalen din

Hvis du har en merkevarekonto, kan du bytte til kanaltillatelser til å gi andre tilgang til YouTube-kanalen din – eller fjerne tilgangen.  Finn ut hvordan du går over til kanaltillatelser.

Med kanaltillatelser kan du gi andre tilgang til kanaldataene, -verktøyene og -funksjonene dine i YouTube og YouTube Studio. Det finnes fem ulike tilgangsnivåer. Flere personer kan administrere kanalen uten å ha tilgang til Google-kontoen din. De kan administrere kanalen direkte på YouTube eller i YouTube Studio på en datamaskin eller mobilenhet. Tildeling av tillatelser

• er tryggere enn å dele passord eller annen sensitiv påloggingsinformasjon
  • gjør det mulig å spesifisere tilgangsnivået for hver enkelt, slik at du får mer kontroll over hvem som kan se eller oppdatere kanalen

Kanaltillatelser i YouTube Studio: Inviter andre til å hjelpe deg med å administrere kanalen din

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Rolletyper for kanaltillatelser

Rolle

Støttes

Støttes ikke

Eier

kan gjøre alt på alle plattformer, for eksempel

• slette kanalen
  • administrere direktesendinger og direktechat
  • Administrere tillatelser
  • Tilknytte Google Ads-kontoer
  • Kan ikke overføre eierskapet til andre brukere

Administrator

• kan se alle kanaldata
  • kan administrere tillatelser (i YouTube Studio)
  • kan redigere kanalinformasjonen
  • kan administrere direktesendinger
  • kan opprette, laste opp, publisere og slette innhold (inkludert utkast)
  • kan chatte og moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger
  • kan opprette innlegg
  • Kan kommentere
  • Tilknytte Google Ads-kontoer
  • Kan ikke slette kanalen

Redigerer

• kan se alle kanaldata
  • har full redigeringstilgang
  • kan laste opp og publisere innhold
  • kan administrere direktesendinger
  • kan slette utkast
  • kan chatte og moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger
  • kan opprette innlegg
  • Kan kommentere
  • Tilknytte Google Ads-kontoer
  • Kan ikke slette kanalen eller publisert innhold
  • kan ikke administrere tillatelser
  • kan ikke inngå kontrakter
  • kan ikke slette planlagte/aktive/fullførte direktesendinger
  • kan ikke slette eller tilbakestille strømnøkler

Redigerer (begrenset)

• samme tillatelser som Redigerer
  • samme begrensninger som Redigerer
  • har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)
Undertekstredigerer
  • kan legge til, redigere, publisere og slette undertekster i alle kvalifiserte videoer
  • samme begrensninger som Redigerer
  • kan ikke redigere noe (unntatt undertekster i videoer)
  • har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)
  • kan ikke laste opp og publisere innhold (unntatt undertekster i videoer)
  • kan ikke administrere direktesendinger
  • kan ikke slette utkast
  • kan ikke chatte eller moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger
  • kan ikke administrere direktesendinger
  • kan ikke slette planlagte/aktive/fullførte direktesendinger
  • kan ikke chatte eller moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger
  • kan ikke se alle kanaldata

Seer

• kan se (men ikke redigere) all kanalinformasjon
  • kan opprette og redigere YouTube Analytics-grupper
  • kan se inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)
  • kan se/overvåke opprettede direktesendinger, både før og under sending
  • kan se alle innstillinger for direktesendinger, unntatt strømnøkler
  • kan ikke administrere direktesendinger
  • kan ikke slette planlagte/aktive/fullførte direktesendinger
  • kan ikke chatte eller moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger

Seer (begrenset)

• samme tillatelser som Seer
  • samme begrensninger som Seer
  • har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)

Handlinger som støttes

Merk: Noen handlinger er kanskje ikke tilgjengelige i det hele tatt når du opptrer som representant.
Kategori Tilgangsnivå / offentlige handlinger YouTube Studio på datamaskin YT Studio-appen YouTube
Granulær tilgangskontroll Administratorrolle
Redigerer
Redigerer (begrenset)-rolle
Bare seer-rolle
Seer (begrenset)-rolle
Bare seer-rolle
Videobehandling Last opp (Shorts-)videoer
Lag Shorts-videoer
Slik fungerer videoresultater i YouTube Analytics eller Statistikk for artister
Behandle videoer (metadata, inntektsgenerering, synlighet)
Opprett en spilleliste
Legg til en video i en eksisterende offentlig spilleliste
Administrer spillelister
Send direkte på vegne av kanalen
Teksting, deling av private videoer
Kanaladministrering Tilpass/administrer kanalsiden
Kommunikasjon med brukerfellesskapet Opprett innlegg
Administrering av foruminnlegg, inkludert sletting av innlegg
Slett foruminnlegg [Bare for administratorer] [Bare for administratorer]
Svar på kommentarer på vegne av kanalen i YouTube Studio
Kommenter og samhandle med kommentarer på en annen kanals videoer på vegne av kanalen
Bruk direktechatten på vegne av kanalen
Artistspesifikke funksjoner Funksjoner for offisielle artistkanaler (for eksempel konserter)
Bruk administrasjonsverktøyet for artistdiskografien [Eiere, administratorer, redigerere og redigerere (begrenset)]

Offentlig vs. privat aktivitet på YouTube

Når du opptrer som representant for en kanal direkte på YouTube, er det forskjell på offentlige og private handlinger.

• Offentlige handlinger: Folk med delegert tilgang kan utføre disse handlingene for kanaleieren, og handlingen tilskrives kanalen.
    • Offentlige handlinger står oppført i tabellen ovenfor.
  • Private handlinger: Personer med delegert tilgang utfører disse handlingene på vegne av sine egne personlige kontoer mens de er pålogget.
    • Private handlinger inkluderer blant annet søk, videoer og kjøp. Finn ut mer.

Med visuelle indikatorer er det enklere for brukerne å se hvordan handlingen tilskrives.

Bruk tillatelser til å gi tilgang til kanalen din

Hvis du har en merkevarekonto, må du først gå over til kanaltillatelser.

Gi tilgang fra en datamaskin

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Klikk på Inviter, og skriv inn e-postadressen til personen du vil invitere.
  5. Klikk på Tilgang, og velg rollen du vil gi denne personen, fra tabellen nedenfor.
  6. Klikk på Ferdig.
    • Merk: Invitasjoner utløper 30 dager etter at de er sendt.

Fjern tilgangen til kanalen din

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Gå til personen du vil fjerne, og klikk på nedoverpilen .
  5. Velg en ny rolle, eller klikk på Fjern tilgangen.

Merk: Kanaltillatelser støtter ikke alle deler av YouTube ennå. Selv om eieren har tilgang til disse funksjonene, har ikke inviterte brukere tilgang til

• YouTube Music
  • YouTube Kids-appen
  • YouTube-API-er

Private handlinger på YouTube

Nedenfor ser du handlinger som anses som private, og som kan knyttes til den personlige kontoen til folk med tilgang:

Videobehandling

Kommunikasjon med brukerfellesskapet

• å merke innlegg med liker / liker ikke eller stemme på innlegg

Utvalg/forbruk

• å søke etter innhold eller lese søkeloggen
  • å se på videoer eller lese seerloggen
  • å blokkere brukere på kanalen
  • å se abonnementer
  • kjøp (f.eks. filmer, serier, Premium)
  • kjøpslogg

Finn informasjon om kanaleieren

Finn navnet og e-postadressen til kanaleieren på en datamaskin

Hvis du administrerer en kanal, kan du finne navnet og e-postadressen til kanaleieren. Du kan trenge denne informasjonen hvis du for eksempel skal be vedkommende om å bekrefte kanalen sin per telefon for å få tilgang til enkelte funksjoner.

Merk: Det er bare administratorene og eieren som kan se navnene og e-postadressene til brukere med tilgang til kanalen.
  1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger etterfulgt av Tillatelser.
  3. Du ser navnet og e-postadressen til alle som har tilgang til denne kanalen.