Oheistuotehyllyn käytön aloittaminen

Oheistuotehylly on paikka, jossa kelpoisuusehdot täyttävät kanavat voivat esitellä virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Hylly näkyy kelvollisten kanavien videosivulla, mutta ei välttämättä kaikilla videosivuilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan oheistuotehyllyn kelpoisuusvaatimuksista ja hyllyn käyttöönotosta.

Kelpoisuus, saatavuus ja ehdot

Kanavan kelpoisuus
Seuraavien vähimmäisvaatimusten on täytyttävä, jotta voit käyttää oheistuotehyllyä:
  • Kanavasi on hyväksytty kaupallistettavaksi.
  • Toimit maantieteellisellä alueella, jolla YouTube-kumppaniohjelma on saatavana.
  • Kanavallasi on yli 10 000 tilaajaa.

Jos kanavasi täyttää oheistuotehyllyn vaatimukset, saat siitä automaattisesti ilmoituksen YouTube Studiossa.

Näkyminen käyttäjille

Oheistuotehylly näkyy seuraavien maiden tai alueiden katsojille:
  • Argentiina
  • Australia
  • Belgia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Ranska
  • Saksa
  • Intia
  • Irlanti
  • Italia
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Meksiko
  • Portugali
  • Singapore
  • Espanja
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Katso lisätietoja sisällöntuottajien virallisten oheistuotteiden ostamisesta.

Käytännöt

Oheistuotehyllyllä esiteltävien virallisten oheistuotteiden on oltava YouTuben ehtojen mukaisia. Tutustu esimerkiksi seuraaviin:

Jälleenmyyjät

Oheistuotteiden tuetut jälleenmyyjät

Oheistuotehylly tukee tällä hetkellä seuraavia oheistuotteiden jälleenmyyjiä.
Sisällöntuottajille:

Vain virallisille artistikanaville:

Jos myyt virallisia brändättyjä oheistuotteita näiden jälleenmyyjien kautta, näiden ohjeiden avulla voit ottaa oheistuotehyllyn käyttöön.

Jos haluat selvittää yhteistyömahdollisuuksia edellä olevien jälleenmyyjien kanssa, mene heidän sivustoilleen linkkien kautta.

Oheistuotteiden tarjoaja on jatkossakin vastuussa muun muassa seuraavista oheistuotteiden myyntiin liittyvistä seikoista: myynninedistämisestä, varastoinnista, tilausten toimittamisesta, hyvityksistä, asiakaspalvelusta, varastonhallinnasta ja maksuista sisällöntuottajalle tai artistille.

Datan jakaminen jälleenmyyjille

Yhdistämällä virallisten oheistuotteidesi jälleenmyyjän YouTube-kanavaasi hyväksyt, että myyntiä ja käyttäjien käyntejä koskevat tilastotiedot jaetaan Googlen ja jälleenmyyjän kesken.

Oheistuotehyllyn käyttöönotto, keskeyttäminen tai poistaminen

Oheistuotehyllyn käyttöönotto
Jos kanavasi täyttää oheistuotehyllyn vaatimukset, saat siitä automaattisesti ilmoituksen YouTube Studiossa.
Kun kanavasi täyttää vaatimukset, voit ottaa oheistuotehyllyn käyttöön seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Seuraamalla näytön ohjeita voit linkittää virallisen oheistuotekauppasi YouTube-kanavaasi ja ottaa oheistuotehyllyn käyttöön kanavallasi ja videoissasi.

Katso ohjeet oheistuotehyllyn ylläpitoon.

Oheistuotehyllyn poistaminen videosta väliaikaisesti tai kokonaan
  1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, jonka oheistuotehyllyn asetuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Voit tilapäisesti keskeyttää oheistuotehyllyn esittämisen kohdan Näytä oheistuotteet tämän videon yhteydessä valitsimella.
  7. Voit lisätä hyllyn takaisin videoon samalla valitsimella.
Oheistuotehyllyn poistaminen kanavalta väliaikaisesti tai kokonaan
  1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä.
  4. Voit tilapäisesti keskeyttää oheistuotehyllyn esittämisen kohdan Esittele oheistuotteita YouTubessa valitsimella.
  5. Voit poistaa toiminnon kokonaan käytöstä valitsemalla sivun alareunasta Katkaise yhteys tiliin

Oheistuotehyllyn tuetun jälleenmyyjän vaihtaminen

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä.
  4. Klikkaa sivun alareunasta Katkaise yhteys tiliin.
  5. Seuraa näytön ohjeita ja linkitä uusi virallinen oheistuotekauppasi YouTube-kanavaasi.