Oheistuotteiden käytön aloittaminen YouTubessa

Oheistuotehylly ja siihen liittyvät ominaisuudet ovat toimintoja, joilla kelpoisuusehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat esitellä virallisia brändättyjä tuotteitaan YouTubessa. Hylly näkyy vaatimukset täyttävien kanavien videosivulla, mutta ei välttämättä kaikilla videosivuilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan oheistuotehyllyn kelpoisuusvaatimuksista, saatavuudesta ja käytännöistä, oheistuotteiden tuetuista jälleenmyyjistä, datan jakamisesta ja siitä, miten kelpoisuusvaatimukset täyttävät sisällöntuottajat voivat ottaa oheistuotetoiminnot käyttöön.

Jos olet katsoja, lue lisää sisällöntuottajien virallisten oheistuotteiden ostamisesta tästä artikkelista.

Kelpoisuus, saatavuus ja käytännöt

Kanavan kelpoisuus
Seuraavien vähimmäisvaatimusten on täytyttävä, jotta voit käyttää oheistuotehyllyä ja siihen liittyviä ominaisuuksia:

Saatavuus katsojille

Oheistuotehylly ja siihen liittyvät ominaisuudet näkyvät seuraavien maiden tai alueiden katsojille:
  • Argentiina
  • Australia
  • Belgia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Tanska
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Intia
  • Irlanti
  • Italia
  • Japani
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Norja
  • Meksiko
  • Portugali
  • Singapore
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Käytännöt

Oheistuotehyllyllä esitettävien virallisten oheistuotteiden on oltava YouTuben käyttöehtojen mukaisia. Näitä ehtoja ovat muun muassa:

Sinun on noudatettava myös Google Shoppingin käytäntöjä sekä kiellettyä sisältöä koskevia käytäntöjä.

Ehtojen ja käytäntöjen rikkomukset voivat johtaa oheistuotehyllyn (ja siihen liittyvien ominaisuuksien) jäädytykseen tai pysyvään käytöstä poistamiseen tai tilin sulkemiseen rikottujen käytäntöjen mukaisesti.

Mitkään tarjoamasi (tai kanavasi tai videosivusi sisällössä tai oheistuotteissa esiintyvien yhteisöjen, henkilöiden tai artistien tarjoamat) sisällöt, oheistuotteet tai palvelut, joissa oheistuoteominaisuus on näkyvillä, eivät sido Googlea mihinkään sopimukseen, jota tällaisiin sisältöihin, oheistuotteisiin tai palveluihin saatetaan soveltaa, ilman Googlen nimenomaista, etukäteen antamaa kyseisen sopimuksen kirjallista hyväksyntää.

Jos et hyväksy jotain yllä mainituista ehdoista, älä ota oheistuoteominaisuuksia käyttöön. Oheistuoteominaisuuden voi myös poistaa käytöstä milloin tahansa.

Jälleenmyyjät

Oheistuotteiden tuetut jälleenmyyjät

Oheistuotehyllyn ja siihen liittyvien ominaisuuksien kanssa voi käyttää alla mainittuja oheistuotealustoja ja jälleenmyyjiä:

Oheistuotealustat

Sisällöntuottajille:
Huom. Vain tässä mainitut oheistuotteiden jälleenmyyjät (ei oheistuotealustat) ovat käytettävissä virallisilla artistikanavilla.

Paikallisten valuuttojen tukeminen on kokonaan alustojen ja jälleenmyyjien vastuulla. Emme voi näyttää oheistuoteominaisuuksia katsojille maissa tai alueilla, joissa toimivat jälleenmyyjät ja alustat eivät tue paikallista valuuttaa. Tarkista tuettuja paikallisia valuuttoja koskevat ajantasaiset tiedot alustan ja jälleenmyyjän sivustolta.
Tuettujen oheistuotealustojen kanssa ovat oheistuoteominaisuuksia varten käytettävissä seuraavat valuutat:

• Spreadshop: Australian dollari (AUD), Kanadan dollari (CAD), Tanskan kruunu (DKK), euro (EUR), Englannin punta (GBP), Norjan kruunu (NOK), Ruotsin kruunu (SEK), Yhdysvaltain dollari (USD).
  • Suzuri: Japanin jeni (JPY).
  • Teespring: Australian dollari (AUD), Kanadan dollari (CAD), euro (EUR), Englannin punta (GBP), Yhdysvaltain dollari (USD).

Jos myyt virallisia brändättyjä oheistuotteita mainittujen jälleenmyyjien kautta, näiden ohjeiden avulla voit laittaa oheistuotehyllyn päälle.

Jos haluat selvittää yhteistyömahdollisuuksia edellä olevien jälleenmyyjien kanssa, mene heidän sivustoilleen linkkien kautta. Otamme mielellämme uusia jälleenmyyjiä mukaan. Lisätietoja voi pyytää omalta YouTuben edustajalta.

Virallinen oheistuotteiden jälleenmyyjäsi (ei Google) on jatkossakin vastuussa muun muassa seuraavista oheistuotteiden myyntiin liittyvistä seikoista: myynninedistämisestä, varastoinnista, tilausten toimittamisesta, hyvityksistä, asiakaspalvelusta, varastonhallinnasta ja maksuista sisällöntuottajalle tai artistille.

Datan jakaminen jälleenmyyjien ja Googlen välillä

Jälleenmyyjät ja Google jakavat toisilleen oheistuotteiden myyntiin ja käynteihin liittyvän datan tuotteiden kehittämistä ja tilastointia varten. Saatamme esimerkiksi näyttää jälleenmyyjältäsi saamamme datan oheistuotteiden kuukausittaisesta kokonaismyynnistä YouTube Studiossa. Saatamme myös käyttää dataa analysoidessamme, lisäävätkö uudet toiminnot myyntiä kanavallasi. Jälleenmyyjät saavat dataa YouTuben oheistuoteominaisuuksien kautta tulevasta liikenteestä omaa tilastointiaan varten.
Jälleenmyyjäsi käsittelee ja käyttää oheistuotedataa omien käyttöehtojensa ja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Google käsittelee ja käyttää oheistuotedataa oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Lue käytännöt huolellisesti.

Oheistuotehyllyn käytön aloittaminen, keskeyttäminen tai sen poistaminen käytöstä

Oheistuoteominaisuuksien käyttöönotto kanavalla
Ehdot täyttävät käyttäjät, joiden tuettu jälleenmyyjä on Merchbar:
  • Oheistuotehylly ja siihen liittyvät ominaisuudet saatetaan laittaa automaattisesti päälle. Saat ilmoituksen ennen kuin ominaisuudet laitetaan päälle. Kun ominaisuudet ovat käytössä, aiemmin mainitut ehdot ja käytännöt koskevat näiden ominaisuuksien käyttöä.
  • Jos et halua näyttää virallisia oheistuotteitasi YouTubessa, voit perua käyttöönoton milloin tahansa.

Käyttäjät, joilla on jokin muu oheistuotteiden tuettu jälleenmyyjä:
Näin voit laittaa oheistuotehyllyn ja siihen liittyvät ominaisuudet päälle, kun kanavasi täyttää ehdot:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse Oheistuotteet-välilehti. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Seuraa näytön ohjeita, niin voit laittaa oheistuotehyllyn päälle kanavallasi ja videoillasi sekä linkittää virallisen oheistuotekaupan YouTube-kanavallesi.

Katso ohjeet oheistuotehyllyn ylläpitoon ja miten valita YouTubessa näytettävät tuotteet ja niiden järjestys.

Oheistuotehyllyn poistaminen videosta väliaikaisesti tai kokonaan
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, jonka oheistuotehyllyn asetuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuote-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Voit tilapäisesti keskeyttää oheistuotehyllyn esittämisen kyseisessä videossa kohdan Näytä oheistuotteet tämän videon yhteydessä valitsimella.
  7. Voit lisätä hyllyn takaisin videoon samalla valitsimella.
Oheistuoteominaisuuksien poistaminen kanavalta väliaikaisesti tai kokonaan
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuote-välilehteä.
  4. Voit tilapäisesti keskeyttää oheistuotehyllyn esittämisen kohdan Esittele oheistuotteita YouTubessa valitsimella.
  5. Voit ottaa toiminnon kokonaan pois päältä valitsemalla sivun alareunasta Katkaise yhteys tiliin

Oheistuotteiden tuetun jälleenmyyjän vaihtaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä.
  4. Klikkaa sivun alareunasta Katkaise yhteys tiliin.
  5. Seuraa näytön ohjeita ja linkitä uusi virallinen oheistuotekauppasi YouTube-kanavaasi.