Kiezen hoe je inkomsten wilt genereren

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je inkomsten genereren met:

Voor sommige van deze functies om inkomsten te genereren, gelden afwijkende deelnamevereisten. In dit artikel leggen we uit hoe je elk van deze functies inschakelt als je ervoor in aanmerking komt.

Voordat je begint: Zorg ervoor dat je alle stappen hebt uitgevoerd om het genereren van inkomsten in te schakelen voor je kanaal. Daarnaast moet je een AdSense-account hebben ingesteld voor betalingen.

Advertenties inschakelen

Je kunt advertenties inschakelen als je video voldoet aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Als je niet zeker weet of je video in aanmerking komt, kun je je content zelf classificeren. Als je advertenties inschakelt, betekent dit niet dat er automatisch advertenties bij een video worden weergegeven. Voordat er advertenties worden weergegeven, wordt de video via een standaardproces beoordeeld (automatisch of door mensen) om te controleren of deze aan onze richtlijnen voldoet.

Door advertenties voor video's in te schakelen op YouTube, bevestig je dat je over de vereiste rechten voor de beeld- en geluidselementen van deze video's beschikt.

Advertenties inschakelen voor afzonderlijke video's

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar studio.youtube.com.
  3. Selecteer Video's in het linkermenu.
  4. Selecteer een video.
  5. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  6. Kies het type advertenties dat je wilt weergeven.
  7. Klik op Opslaan.

Advertenties voor meerdere video's inschakelen

Volg deze instructies om advertenties in te schakelen voor meerdere video's die je al hebt geüpload:
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar studio.youtube.com.
  3. Selecteer Video's in het linkermenu.
  4. Selecteer het grijze vak links van de videothumbnail bij video's waarvoor je inkomsten wilt genereren.
  5. Klik op Bewerken in het dropdownmenu in de zwarte balk boven je videolijst > klik op Inkomsten genereren.
  6. Klik op Aan in het dropdownmenu voor inkomsten genereren.
    • Als je meerdere instellingen voor advertenties tegelijkertijd wilt wijzigen: klik op Bewerking toevoegen.
  7. Klik op Video's updaten > vink het vakje aan naast 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' > klik op Video's updaten.

Kanaallidmaatschappen inschakelen

Lidmaatschappen voor je kanaal inschakelen

1. Log in op een computer bij je Google-account,
  2. Ga naar de pagina Lidmaatschappen.
  3. Klik op Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

De merchandiseplank inschakelen

Met de merchandiseplank kunnen sommige creators hun officiële merchandise onder de aandacht brengen op YouTube. De merchandiseplank wordt weergegeven op de videopagina van kanalen die in aanmerking komen.

De merchandiseplank inschakelen voor je kanaal

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Merchandise. Je ziet deze optie alleen als je kanaal hiervoor in aanmerking komt.
  4. Volg de instructies op het scherm om je Teespring Store-ID te vinden en aan je YouTube-kanaal te linken.

Lees meer informatie over de vereisten en ontdek hoe de merchandiseplank werkt.

Super Chat en Super Stickers inschakelen

Met Super Chat en Super Stickers kunnen fans tijdens een live chat met creators communiceren. Je kunt Super Chats kopen om je bericht te laten opvallen in een live chat. Je kunt ook Super Stickers kopen om een digitale of bewegende afbeelding te zien in de feed van een live chat.

YouTube Studio

1. Log in op studio.youtube.com.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat > Aan de slag en volg de instructies op het scherm.
  4. Nadat je alle instructies hebt uitgevoerd, zie je de tekst 'Super Chat is AAN' of 'Super Stickers is AAN' naast een blauwe schakelaar.

Lees meer informatie over geschiktheid, beleid en manieren om Super Chat en Super Stickers te beheren.

Klassieke versie van Creator Studio

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar je functiepagina op www.youtube.com/features.
  3. Klik onder Super Chat of Super Stickers op Inschakelen en volg de instructies op het scherm.

Als Super Chat of Super Stickers ingeschakeld zijn voor je kanaal, zien je gebruikers een dollarteken  bij al je live chats.

Lees meer over geschiktheid, beleid en manieren om Super Chat en Super Stickers te beheren.

Opbrengst uit YouTube Premium inschakelen

Je hoeft niets extra's te doen om opbrengst uit YouTube Premium in te schakelen. Als een YouTube Premium-abonnee je content bekijkt, ontvang je een deel van het bedrag dat de abonnee voor YouTube Premium betaalt. Elke video die je post (en die aan onze communityrichtlijnen voldoet), komt in aanmerking voor opbrengst uit YouTube Premium. Meer informatie over YouTube Premium.