De video's kiezen waarmee je inkomsten wilt genereren

Je kunt advertenties voor afzonderlijke video's inschakelen op het moment dat je ze uploadt of na het uploaden. Je kunt advertenties ook voor meerdere video's tegelijk inschakelen.

Voordat je begint: Zorg ervoor dat je alle stappen hebt uitgevoerd om het genereren van inkomsten in te schakelen voor je kanaal en dat je een AdSense-account hebt ingesteld voor betalingen.

Klassieke versie van Creator Studio

Advertenties inschakelen wanneer je een video uploadt

1. Volg de stappen om een video te uploaden. Terwijl je video wordt geüpload, klik je op het tabblad 'Inkomsten genereren' op de uploadpagina.
  2. Selecteer 'Inkomsten genereren met mijn video'.
  3. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

Advertenties inschakelen voor video's die je al hebt geüpload

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je advertenties wilt inschakelen op Bewerken of op het pictogram voor inkomsten genereren .
  3. Selecteer het tabblad Inkomsten genereren.
  4. Selecteer Inkomsten genereren met mijn video.
  5. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Advertenties inschakelen voor meerdere video's

1. Ga naar Videobeheer en selecteer de video's waarmee je inkomsten wilt genereren.

2. Klik bovenaan de pagina op het dropdownmenu Acties.

3. Selecteer Inkomsten genereren.

4. Geef met de selectievakjes aan welke advertentie-indelingen je voor deze video's wilt inschakelen en geef aan of de video's betaalde productplaatsingen bevatten.

5. Klik op Inkomsten genereren.

Bètaversie van YouTube Studio

Volg deze instructies om advertenties in te schakelen voor video's die je al hebt geüpload:

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar studio.youtube.com.
  3. Selecteer Video's in het linkermenu.
  4. Selecteer een video.
  5. Selecteer 'Inkomsten genereren' in het linkermenu.
  6. Kies het type advertenties dat je wilt gebruiken.
  7. Klik op Opslaan.
Lees meer informatie over de bètaversie van YouTube Studio, de nieuwe plek waar creators alles vinden wat ze nodig hebben.

Voordat de advertenties worden weergegeven, wordt de video via een standaardproces beoordeeld.

Door advertenties voor video's in te schakelen op YouTube, bevestig je dat je over de vereiste rechten voor de beeld- en geluidselementen van deze video's beschikt.

Problemen met het genereren van inkomsten oplossen

Als je problemen ondervindt bij het indienen van video's om er inkomsten mee te genereren, hebben de video's mogelijk een leeftijdsbeperking of zijn ze geclaimd door derden. Je kunt geen inkomsten genereren met deze typen video's.

Lees wat je kunt doen als het genereren van inkomsten is uitgeschakeld voor je kanaal. Als je problemen blijft ondervinden, kun je de probleemoplosser voor het genereren van inkomsten gebruiken.