De video's kiezen waarmee je inkomsten wilt genereren

Je kunt advertenties voor afzonderlijke video's inschakelen op het moment dat je ze uploadt of na het uploaden. Je kunt advertenties ook voor meerdere video's tegelijk inschakelen.

Voordat je begint: Zorg ervoor dat je alle stappen hebt uitgevoerd om het genereren van inkomsten in te schakelen voor je kanaal en dat je een AdSense-account hebt gekoppeld voor betalingen.
Advertenties inschakelen bij het uploaden van een video
  1. Volg de stappen om een video te uploaden. Terwijl je video wordt geüpload, klik je op het tabblad Inkomsten genereren op de uploadpagina.
  2. Selecteer Inkomsten genereren met mijn video.
  3. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
Advertenties inschakelen voor video's die je al hebt geüpload
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je advertenties wilt inschakelen op Bewerken of op het pictogram voor het genereren van inkomsten .
  3. Selecteer het tabblad Inkomsten genereren.
  4. Selecteer Inkomsten genereren met mijn video.
  5. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Advertenties inschakelen voor meerdere video's

1. Ga naar Videobeheer en selecteer de video's waarmee je inkomsten wilt genereren.
  2. Klik boven aan de pagina op het dropdown-menu Acties.
  3. Selecteer Inkomsten genereren.
  4. Geef met de selectievakjes aan welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor deze video's en geef aan of de video's betaalde productplaatsingen bevatten.
  5. Klik op Inkomsten genereren.

Voordat de advertenties worden weergegeven, wordt de video via een standaardproces beoordeeld.

Door advertenties voor video's in te schakelen op YouTube, bevestig je dat je over de vereiste rechten voor de beeld- en geluidselementen van deze video's beschikt. Je wordt mogelijk gevraagd om te bewijzen dat je over alle vereiste rechten voor commercieel gebruik van bepaalde of alle content in je video beschikt. Meer informatie over wat je moet doen als je wordt gevraagd documentatie over rechten in te dienen.

Problemen met het genereren van inkomsten oplossen

Als je problemen ondervindt bij het indienen van video's om er inkomsten mee te genereren, hebben de video's mogelijk een leeftijdsbeperking of zijn ze geclaimd door een derde partij. Je kunt geen inkomsten genereren met deze typen video's.

Lees wat je kunt doen als het genereren van inkomsten is uitgeschakeld voor je kanaal. Als je problemen blijft ondervinden, kun je de probleemoplosser voor het genereren van inkomsten gebruiken.