Kiezen hoe je inkomsten wilt genereren

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je inkomsten genereren met:

Voor sommige van deze functies om inkomsten te genereren, gelden afwijkende deelnamevereisten. In dit artikel leggen we uit hoe je elk van deze functies inschakelt als je ervoor in aanmerking komt.

Voordat je begint: Zorg ervoor dat je alle stappen hebt uitgevoerd om het genereren van inkomsten in te schakelen voor je kanaal en dat je een AdSense-account hebt ingesteld voor betalingen.

Advertenties inschakelen

Je kunt advertenties inschakelen als je video voldoet aan onze richtlijnen voor content die geschikt is voor adverteerders. Als je niet zeker weet of je video in aanmerking komt, kun je je content zelf beoordelen. Als je advertenties inschakelt, betekent dit niet dat er automatisch advertenties bij een video worden weergegeven. Voordat er advertenties worden weergegeven, wordt de video via een standaardproces beoordeeld (automatisch of door mensen) om te controleren of deze aan onze richtlijnen voldoet.

Door advertenties voor video's in te schakelen op YouTube, bevestig je dat je over de vereiste rechten voor de beeld- en geluidselementen van deze video's beschikt.

Bètaversie van YouTube Studio

Volg deze instructies om advertenties in te schakelen voor video's die je al hebt geüpload:

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar studio.youtube.com.
  3. Selecteer Video's in het linkermenu.
  4. Selecteer een video.
  5. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  6. Kies het type advertenties dat je wilt weergeven.
  7. Klik op Opslaan.

Klassieke versie van Creator Studio

Advertenties inschakelen wanneer je een video uploadt

1. Volg de stappen om een video te uploaden. Terwijl je video wordt geüpload, klik je op het tabblad Inkomsten genereren op de uploadpagina.
  2. Selecteer Inkomsten genereren met mijn video.
  3. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Advertenties inschakelen voor video's die je al hebt geüpload

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je advertenties wilt inschakelen op Bewerken of op het pictogram voor inkomsten genereren .
  3. Selecteer het tabblad Inkomsten genereren.
  4. Selecteer Inkomsten genereren met mijn video.
  5. Selecteer welke advertentie-indelingen je wilt inschakelen voor de video. Voor elk type advertentie-indeling wordt weergegeven op welke apparaten deze verschijnt. Daarnaast zie je een afbeelding van de advertentieplaatsing.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Advertenties voor meerdere video's inschakelen

1. Ga naar Videobeheer en selecteer de video's waarmee je inkomsten wilt genereren.
  2. Klik bovenaan de pagina op het dropdownmenu Acties.
  3. Selecteer Inkomsten genereren.
  4. Geef met de selectievakjes aan welke advertentie-indelingen je voor deze video's wilt inschakelen en geef aan of de video's betaalde productplaatsing bevatten.
  5. Klik op Inkomsten genereren.

Kanaallidmaatschap inschakelen

Lidmaatschap inschakelen voor je kanaal

1. Log op een computer in op je Google-account.
  2. Ga naar je functiepagina op https://youtube.com/channel_memberships.
  3. Klik op Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

De merchandiseplank inschakelen

Met de merchandiseplank kunnen sommige creators hun officiële merchandise onder de aandacht brengen op YouTube. De merchandiseplank wordt weergegeven op de videopagina van geschikte kanalen.

De merchandiseplank inschakelen voor je kanaal

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Merchandise. Je ziet deze optie alleen als je kanaal hiervoor in aanmerking komt.
  4. Volg de instructies op het scherm om je Teespring Store-ID te vinden en aan je YouTube-kanaal te linken.

Lees meer informatie over de vereisten en ontdek hoe de merchandiseplank werkt.

Super Chat inschakelen

Super Chat is een manier om met je fans te communiceren. Wanneer een kijker een Super Chat koopt, wordt het bericht van die kijker gemarkeerd (en soms vastgezet) bovenaan een chatstream.

Bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij studio.youtube.com.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat > Aan de slag en volg de instructies op het scherm.
  4. Wanneer je alle instructies hebt uitgevoerd, zie je de tekst 'Super Chat is AAN' naast een blauwe schakelaar.

Meer informatie over de vereisten, beleidsregels en manieren om Super Chat te beheren.

Klassieke versie van Creator Studio

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar je functiepagina op www.youtube.com/features.
  3. Klik onder 'Super Chat' op Inschakelen en volg de instructies op het scherm.

Wanneer Super Chat is ingeschakeld voor je kanaal, zien je gebruikers een dollarteken tijdens al je live chats.

Meer informatie over de vereisten, beleidsregels en manieren om Super Chat te beheren.

Opbrengst uit YouTube Premium inschakelen

Je hoeft niets extra's te doen om opbrengst uit YouTube Premium in te schakelen. Als een YouTube Premium-abonnee je content bekijkt, ontvang je een deel van het bedrag dat de abonnee voor YouTube Premium betaalt. Elke video die je post (en die aan onze communityrichtlijnen voldoet), komt in aanmerking voor opbrengst uit YouTube Premium. Meer informatie over YouTube Premium.