Een audiotrack aan je video toevoegen

Je kunt de audiotrack van je video niet meer wijzigen in de mobiele YouTube-app. Volg de onderstaande instructies om je audiotrack via YouTube Studio op een computer te ruilen.

Met het videobewerkingsprogramma van YouTube Studio kun je muziek uit een bibliotheek met gelicentieerde nummers toevoegen aan je video. Deze nummers komen uit onze gratis Audiobibliotheek.Je kunt nummers uit de Audiobibliotheek gebruiken in video's waarmee je inkomsten genereert.

Opmerking:
  • Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen aan je video misschien niet opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.
  • Deze functie is beschikbaar voor video's die korter dan 6 uur duren.

Een audiotrack aan je video toevoegen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op Editor in het linkermenu.
  5. Selecteer in de audiorij Muzieknoot Track toevoegen.
  6. Gebruik de zoekfilters  om een nieuwe audiotrack te vinden. Klik op Afspelen  om naar een voorbeeld te luisteren.
  7. Klik op TOEVOEGEN als je een leuk nummer hebt gevonden. Het nummer verschijnt in een blauw vak in de editor.
    • Klik op het vak en sleep het om de begintijd van het nummer te veranderen.
    • Sleep de randen van het vak om de lengte van het nummer te veranderen.
    • Gebruik de zoomopties Zoomen voor preciezere aanpassingen.
  8. Klik op OPSLAAN als je klaar bent.
Krijg handige tips om je videoproductie te verbeteren.