De audiotrack van je video ruilen

Met de tool Audioruil kun je muziek kiezen uit een bibliotheek met geautoriseerde nummers en deze toevoegen aan je video. Deze nummers komen uit onze gratis Audiobibliotheek en je kunt ze gebruiken in video's waarmee je inkomsten genereert op YouTube.

Als je video auteursrechtelijk beschermde audio bevat die via Content ID is geclaimd of handmatig is geclaimd door de auteursrechteigenaar, kun je met de tool Audioruil het geselecteerde audiogedeelte in je video vervangen door de track. Wanneer de geclaimde audio is vervangen, wordt de bijbehorende claim automatisch vrijgegeven en updaten we de beperkingen voor weergave en het genereren van inkomsten die voor je video gelden. Je kunt het geclaimde segment of de geclaimde segmenten ook onder de videospeler bekijken, zodat je de audiotrack zo kunt plaatsen dat de claims uit je video worden verwijderd.

Opmerking:
  • Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen in je video mogelijk niet opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen.
  • Deze functie is beschikbaar voor video's die korter dan zes uur duren.
  • Je mag slechts één audiotrack uit de audiobibliotheek ruilen.
  • Als je na het ruilen je video inkort, wordt je video mogelijk gedempt.

Een audiotrack aan je video toevoegen

Opmerking: Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu 'Klassieke versie van Creator Studio' om deze stappen te volgen.
  1. Ga naar de pagina Videobeheer en klik bij de video die je wilt bewerken op het pijltje naast Bewerken.
  2. Klik op Audio in het dropdownmenu.
  3. Klik op het tabblad Audio toevoegen of vervangen onder de videospeler.
  4. Selecteer een track door op Toevoegen aan video te klikken en bekijk een voorbeeld van je video met de toegevoegde muziektrack.
    • Je kunt op het afspeelpictogram naast de audiotrack klikken om een voorbeeld van de track te beluisteren.
  5. Zoek naar een track via het zoekvak of browse op genre via het tabblad 'Aanbevolen tracks'.
  6. Als je een leuke track hebt gevonden, klik je op de knop Opslaan. De nieuwe audio wordt dan op je video toegepast. Je kunt de plaatsing van je audiotrack aanpassen met de audiotrackbalk onder je video.
    • Op dit moment kun je maar één audiotrack aan je video toevoegen.

Plaatsing en lengte van audio aanpassen

Nadat je op Toevoegen aan video hebt geklikt en een audiotrack hebt geselecteerd, verschijnt de naam van de audiotrack in een gemarkeerde balk onder de speler. Klik op de balk.

Je kunt de balk nu bijsnijden en verslepen naar de door jou gekozen lengte en positie door op het begin of einde van de balk te klikken en deze naar links of rechts te slepen. Nadat je de track hebt bijgesneden, sleep je deze naar een bepaalde positie in de video.

Met deze functie kun je instellen op welk moment een audiotrack wordt afgespeeld in je video. Wanneer er geen claim is ingediend voor je video, kun je het volume van de audio aanpassen en ervoor kiezen om alleen muziek af te spelen, de originele audio voorrang te geven of beide te mixen.

Klik op Wijzigingen opslaan als je tevreden bent met de positionering van de track.

Bekijk handige tips om je videoproductie te verbeteren.