Videon ääniraidan vaihtaminen

Ääniraidan vaihtotyökalun avulla voit lisätä videoosi musiikkia lisensoitujen kappaleiden kirjastostamme. Nämä kappaleet ovat peräisin maksuttomasta äänikirjastostamme, ja voit käyttää niitä omissa kaupallistetuissa YouTube-videoissasi.

Jos videossasi on tekijänoikeuksien alaista äänisisältöä, josta on tehty Content ID ‑vaatimus tai josta tekijänoikeuksien omistaja on tehnyt manuaalisen vaatimuksen, voit vaihtaa valitun ääniosion paikalle maksuttoman kappaleen ääniraidan vaihtotyökalulla. Kun vaatimuksen alainen äänisisältö on vaihdettu, siihen liittyvän vaatimuksen pitäisi vapautua automaattisesti ja videon katsomis- tai kaupallistamisrajoitukset päivitetään. Näet myös vaatimuksen alaiset segmentit videosoittimen alapuolella, jotta voit kohdistaa ääniraidan siten, että vaatimukset poistetaan.

Huomioitavaa:
  • Jos videollasi on yli 100 000 näyttökertaa, siihen tehtyjä muutoksia ei välttämättä voi tallentaa. Tämä rajoitus ei koske YouTube-kumppaniohjelman jäseniä.
  • Tämä ominaisuus on saatavilla alle kuuden tunnin mittaisille videoille.
  • Voit vaihtaa vain yhden ääniraidan äänikirjastosta.
  • Jos leikkaat videota ääniraidan vaihdon jälkeen, sen äänet saattavat mykistyä.

Ääniraidan lisääminen videoon

Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota, valitse ensin vasemmanpuoleisesta valikosta Vanha Creator Studio.
  1. Siirry Videonhallintaohjelma-sivulle muokattavan videon kohdalle ja klikkaa videon Muokkaa-kohdan viereistä nuolta.
  2. Valitse avattavasta valikosta Ääni.
  3. Klikkaa videosoittimen alapuolelta Lisää tai korvaa ääniraita ‑välilehteä.
  4. Valitse ääniraita klikkaamalla Lisää videoon ja esikatsele videotasi valitulla ääniraidalla.
    • Voit kuunnella ääniraitaa klikkaamalla sen nimen viereistä toistokuvaketta .
  5. Hae ääniraitaa kirjoittamalla sen nimi hakukenttään. Voit myös selata ääniraitoja lajityypin mukaan Suositellut kappaleet ‑välilehdellä.
  6. Kun haluamasi ääniraita on löytynyt, klikkaa Tallenna-painiketta. Uusi ääniraita tallennetaan videoon. Ääniraidan kohdistusta voi muuttaa säätämällä videon alla olevaa ääniraitapalkkia.
    • Tällä hetkellä videoon voi lisätä vain yhden ääniraidan.

Ääniraidan paikan ja pituuden muokkaaminen

Kun olet valinnut ääniraidan ja klikannut Lisää videoon, ääniraidan nimi tulee näkyviin soittimen alapuolelle korostettuun palkkiin. Klikkaa palkkia.

Voit nyt muokata palkista raidan pituutta ja kohtia klikkaamalla palkin alku- tai loppupäätä ja vetämällä vasemmalle tai oikealle. Kun olet leikannut ääniraidan haluttuun mittaan, vedä se oikeaan kohtaan videossa.

Tällä ominaisuudella voit määrittää, missä kohdassa ääniraita videossasi soi. Jos videosta ei ole tehty vaatimusta, voit säätää audion äänenvoimakkuutta siten, että videossa kuuluu ainoastaan musiikki, videon alkuperäinen ääni tai molemmat yhtä aikaa.

Kun ääniraita on oikeassa kohdassa, klikkaa Tallenna muutokset.

Katso asiantuntijavinkkejä videotuotantotaitojesi kehittämiseksi.