Amazon Fire TV

Du kan titta på YouTube och använda Amazon Alexa för att styra YouTube-appen på de flesta Amazon Fire TV-enheter. Den officiella YouTube-appen kan laddas ned från Amazons appbutik.

Logga in på YouTube på din Amazon Fire TV

Steg 1: Leta upp aktiveringskoden och logga in

1. Öppna skärmen Logga in i YouTube-appen och stanna kvar på den skärmen tills du har genomfört alla steg.
  2. Öppna youtube.com/activate på din dator eller mobila enhet.
  3. Logga in när du uppmanas till det. Om du har flera Google-konton väljer du det som du använder för YouTube. Om du redan är inloggad går du vidare till stegen nedan.

Steg 2: Slutför aktiveringen

1. Ange aktiveringskoden som visas i YouTube-appen på tv:n.
  2. Välj Tillåt åtkomst och vänta tills bekräftelseskärmen visas i appen.

Steg 3: Välj ditt konto

När du har loggat in ser du en lista över kopplade Google-konton. Välj det konto du vill använda på Amazon Fire TV-enheten.

Några sätt du kan använda Amazon Alexa med YouTube

Amazon Alexa har stöd för engelska, tyska, japanska och kanadensisk franska.

Tillgängliga Alexa-röstkommandon

Spela upp eller återuppta uppspelning av mediefil:
Alexa, play
Alexa, resume

Pausa eller stoppa uppspelning av mediefil:
Alexa, pause
Alexa, stop

Snabbspola uppspelning av mediefil framåt:
Alexa, fast-forward 30 seconds (eller annan tidsangivelse)
Alexa, fast-forward

Snabbspola uppspelning av mediefil bakåt:
Alexa, rewind 30 seconds (eller annan tidsangivelse)
Alexa, rewind

Öppna nästa mediefil:
Alexa, next

Öppna föregående mediefil:
Alexa, previous

Starta om mediefil:
Alexa, restart

Tillgängliga Alexa-röstkommandon för Amazon Fire Cube

Bläddra bland mediefiler:
Alexa, scroll left (eller åt höger, uppåt, nedåt)
Alexa, page right (eller vänster, upp, ned)

Exempel på Alexa-röstkommandon

• ”Alexa, Open YouTube”
  • ”Alexa, show me soccer highlights on YouTube”
  • ”Alexa, find movie trailers on YouTube”
  • ”Alexa, watch music videos on YouTube”
  • ”Alexa, play cooking videos on YouTube”
  • ”Alexa, resume”, ”Alexa, rewind 30 seconds”, ”Alexa, next video”