Lösa äganderättskonflikter för tillgångar

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Konflikter om äganderätt till tillgångar sker när flera innehållsägare gör anspråk på andelar av en tillgång som överstiger 100 % inom samma region.

Visa äganderättskonflikter

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Problem i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet och välj Problemtyp följt av Äganderättskonflikt följt av VERKSTÄLL.
    • Du kan även komma hit direkt från sidan Instrumentpanel genom att klicka på länken Äganderättskonflikter.
    • Sortera listan genom att klicka på ett kolumnnamn. Du kan sortera efter utgångsdatum, titeln på tillgången, skapat den, berörda dagliga visningar, totalt antal visningar, antal berörda videor med anspråk eller varaktighet.
    • Du kan begränsa sökningen genom att klicka på filterfältet igen och lägga till fler filter.
Obs!
  • Vanligtvis skjuts aktiva intäktsgenererande anspråk som baseras på tillgångens referens upp tills konflikten är löst.
  • Om olika innehållsägare anger olika matchningspolicyer (spåra, intäktsgenerera, blockera) för samma tillgångs anspråk, tillämpas den mest restriktiva policyn.

Agera på äganderättskonflikter

Du kan läsa mer om de andra innehållsägare som hävdar äganderätt i samma territorier som du på sidan Problem. Du kan ta bort din äganderätt, begära ägarbyte eller skicka meddelanden till innehållsägarna:

1. Klicka på länken för en äganderättskonflikt bredvid en tillgångstitel i kolumnen Problem.
    • Sidan för äganderättskonflikten öppnas. Sidan visar uppgifter om territorier där äganderätten till tillgången är i konflikt.
    • Du kan filtrera listan efter Territorium eller Annan part.
  2. Klicka i kryssrutorna bredvid de territorier du vill markera.
  3. Välj antingen ANPASSA ÄGANDERÄTT eller TA BORT ÄGANDERÄTT:
    • ANPASSA ÄGANDERÄTT: Välj det här alternativet om din territoriella äganderätt är korrekt och du vill begära ett ägarbyte från de andra innehållsägarna. Läs mer.
    • TA BORT ÄGANDERÄTT: Välj det här alternativet om du felaktigt eller av misstag hävdat äganderätt till en tillgång i ett territorium. Äganderätten för den tillgången återkallas från de territorier du har valt. Hoppa till nästa avsnitt, Ta bort information om äganderätt för flera samtidigt, om du vill ta bort äganderätten till flera tillgångar.
  4. Klicka på Skicka e-post till ägare bredvid innehållsägarens namn om du har en fråga till innehållsägaren. En meddelandemall till personens e-postadress visas. Du kan ändra i e-postmeddelandet eller behålla det som det är. Klicka på SKICKA när du är klar.
Du kan se status för dina äganderättskonflikter på sidan Problem. Filtrera Problemtyp följt av Äganderättskonflikt, klicka sedan på Status och välj Åtgärd krävs, Väntar på eller Lösta.

Ta bort information om äganderätt för flera samtidigt

På sidan Problem kan du ta bort information om äganderätt för flera konflikter om tillgångar samtidigt:

1. Klicka på filterfältet och välj Problemtyp följt av Äganderättskonflikt följt av VERKSTÄLL.
  2. Klicka på kryssrutorna bredvid de tillgångar som du vill ta bort information om äganderätt för.
  3. Klicka på TA BORT ÄGANDERÄTT
  4. Välj antingen Globalt eller Specifika territorier:
    • Globalt: Välj det här alternativet om du felaktigt eller av misstag har hävdat äganderätt till de tillgångar du markerade i steg 2.
    • Specifika territorier: Välj det här alternativet om du felaktigt eller av misstag har hävdat äganderätt till de tillgångar du markerade för specifika territorier i steg 2.
      • Om du väljer Specifika territorier klickar du på textrutan och lägger till de territorier du vill ta bort äganderätten till. Det går också att börja skriva ett namn på ett territorium och sedan välja det i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på BEKRÄFTA.

Ta en titt på Göra massredigeringar på tillgångar om du vill veta hur man gör massredigeringar på själva tillgångarna.