Sisältökohteiden omistajuusristiriitojen ratkaiseminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Omistajuusristiriita tarkoittaa sitä, että sisältökohteen eri omistajien omistusosuus on yhteensä yli 100 %.

Omistajuusristiriitojen tarkistaminen

1. Kirjaudu Studion Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ongelmat.
  3. Klikkaa suodatinpalkkia  ja valitse Ongelman tyyppi ja sitten Omistajuusristiriita ja sitten KÄYTÄ.
    • Voit avata tämän kohdan suoraan Hallintapaneeli-sivulta klikkaamalla Omistajuusristiriidat-linkkiä.
    • Voit suodattaa listan klikkaamalla sarakkeen nimeä. Voit valita seuraavista suodatusperusteista: vanhenemispäivä, sisältökohteen nimi, sisältökohteen luomispäivä, päivittäiset katselukerrat, katselukerrat yhteensä, vaatimuksen kohteena olevien videoiden määrä sekä kesto.
    • Voit tarkentaa hakua klikkaamalla suodatinpalkkia  uudelleen ja lisäämällä suodattimia.
Huomioitavaa
  • Sisältökohteen viitteeseen perustuvia aktiivisia kaupallistamispyyntöjä yleensä lykätään, kunnes ristiriita on ratkaistu.
  • Jos eri sisällön omistajat määrittävät saman sisältökohteen vaatimuksissa erilaisia osumakäytäntöjä (seuranta, kaupallistaminen, esto), näistä tiukinta sovelletaan.

Omistajuusristiriitojen käsittely

Ongelmat-sivulla on lisää tietoa muiden osapuolten vaatimista omistajuuksista, jotka ovat alueellisesti päällekkäisiä omiesi kanssa. Voit poistaa oman omistajuutesi, pyytää omistajuuden siirtoa tai lähettää viestin sisällön omistajille:

1. Klikkaa Ongelma-sarakkeesta sisällön nimen vierestä Omistajuusristiriita-linkkiä.
    • Omistajuusristiriita-sivu avautuu. Sivulta näkyy alueet, joissa sisältökohteella on ristiriita.
    • Voit suodattaa  listan alueen tai toisen osapuolen mukaan.
  2. Klikkaa valintaruutuja alueen tai alueiden vierestä.
  3. Valitse joko MUOKKAA OMISTAJUUTTA tai POISTA OMISTAJUUS:
    • MUOKKAA OMISTAJUUTTA: Valitse tämä vaihtoehto, jos alueen omistajuusvaatimuksesi pitää paikkansa ja haluat pyytää sisällön omistajaa siirtämään omistajuuden. Lue lisää.
    • POISTA OMISTAJUUS: Valitse tämä vaihtoehto, jos olet vaatinut sisältökohteen alueellista omistajuutta perusteettomasti tai vahingossa. Sisältökohteen omistajuus perutaan valituilta alueilta. Jos haluat poistaa omistajuutesi useista sisältökohteista, siirry seuraavaan osioon (Omistajuustietojen poistaminen joukkotoiminnolla).
  4. Jos sinulla on kysymyksiä sisällön omistajalle, klikkaa hänen nimensä vierestä Lähetä sähköposti omistajalle . Näyttöön avautuu malliviesti sisällön omistajalle. Voit muokata sähköpostiviestiä tai käyttää sitä sellaisenaan. Kun olet valmis, klikkaa LÄHETÄ.
Voit tarkistaa omistajuusristiriitojen tilan Ongelmat-sivulta ja valitsemalla suodattimeksi Ongelman tyyppija sittenOmistajuusristiriita. Klikkaa sitten  Tila ja valitse Edellyttää toimia, Odottaa toimia käyttäjältä tai Ratkaistu.

Omistajuustietojen poistaminen joukkotoiminnolla

Ongelmat-sivulta voit poistaa samanaikaisesti omistajuustiedot useista sisältökohteiden ristiriidoista:

1. Klikkaa suodatinpalkkia  ja valitse Ongelman tyyppi ja sitten Omistajuusristiriita ja sitten KÄYTÄ.
  2. Valitse niiden sisältökohteiden valintaruudut, joista haluat poistaa omat omistajuustietosi.
  3. Klikkaa POISTA OMISTAJUUS
  4. Valitse joko Maailmanlaajuinen tai Tietyt alueet:
    • Maailmanlaajuinen: Valitse tämä vaihtoehto, jos olet vaatinut perusteettomasti tai vahingossa vaiheessa 2 valitsemiesi sisältökohteiden maailmanlaajuista omistajuutta.
    • Tietyt alueet: Valitse tämä vaihtoehto, jos olet vaatinut perusteettomasti tai vahingossa vaiheessa 2 valitsemiesi sisältökohteiden omistajuutta tietyillä alueilla.
      • Jos valitsit Tietyt alueet, klikkaa tekstikenttää ja kirjoita alueet, joilta haluat poistaa omistajuutesi. Voit myös alkaa kirjoittaa alueen nimeä ja valita haluamasi alueen avattavasta valikosta.
  5. Valitse VAHVISTA.

Katso Joukkomuokkausten tekeminen sisältökohteisiin ‑artikkelista, miten voit muokata useita sisältökohteita yhdellä kertaa.