Tulevat muutokset lasten sisältöön YouTube.comissa

Teemme joitain muutoksia datan keruun ja käytön menetelmiimme lapsille tehdyn sisällön osalta YouTube.comissa. Nämä muutokset liittyvät Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) epäilyihin siitä, ettei toimintamme ole täysin Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen mukaista.

Seuraavat asiat muuttuvat tulevien kuukausien aikana:

• Sisällöntuottajana sinun on ilmoitettava meille, jos sisältösi on tehty lapsille. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Lapsille tehty sisältö keskittyy yleisesti seuraaviin aiheisiin:
    • lapset tai lapsille suunnatut hahmot
    • suositut lastenohjelmat tai animaatiohahmot
    • tarinoiden näytteleminen leluilla tai ilman
    • lapsipäähenkilöt leikkimässä ja/tai mielikuvitusleikeissä
    • suositut lastenlaulut, ‑tarinat tai ‑runot.

Tunnet itse yleisösi parhaiten, joten sinun on määriteltävä (Studiossa), mitkä videoistasi on tehty lapsille. Jos sisällöntuottaja yrittää välttää sisällön asianmukaisen määrittelyn, se voi johtaa seurauksiin YouTube-alustalla.

• Jatkossa emme näytä personoituja mainoksia sisällössä, jonka sinä tai meidän luokituksemme on määrittänyt lapsille tehdyksi.  COPPA-lain mukaan personoituja mainoksia (eli mainoksia, jotka kohdistetaan käyttäjälle hänen aiemman Google-tuotteiden ja ‑palveluiden käyttönsä perusteella) ei saa näyttää lapsille. Tämä voi johtaa joidenkin sisällöntuottajien tulojen pienenemiseen. Näytämme jatkossa lapsille tehdyn sisällön yhteydessä edelleen personoimattomia mainoksia (eli mainoksia, joita näytetään käyttäjätietojen sijaan kontekstin perusteella).
  • Tietyt toiminnot, kuten kommentointi, poistuvat käytöstä tämäntyyppisessä sisällössä. Kommentointimahdollisuus poistuu katselusivulta, eikä sisällön tykkäyksiä/ei-tykkäyksiä tai tilauksia tulla näyttämään julkisesti. Kaiken kaikkiaan YouTube.comin lapsille tehty sisältö tulee tarjoamaan hyvin vähän toimintavaihtoehtoja.

Vaikka COPPA on yhdysvaltalainen laki, teemme muutoksia käytäntöihimme globaalisti. Voit lukea lisää COPPA-lain noudattamisesta täältä. Arvioidessasi onko sisältösi tehty lapsille sinun on huomioitava sovellettavat juridiset velvoitteesi ja miten lapsen ikä määritellään maassasi.

Valmistautuminen muutoksiin

Ymmärrämme, että muutokset tuottavat ongelmia joillekin sisällöntuottajille, mutta uskomme niiden olevan tärkeitä askelia lapsille tehtyyn sisältöön liittyvien datakäytäntöjen parantamiseksi YouTube.comissa. Olemme yhdessä FTC:n kanssa sopineet muutoksia edeltävästä neljän kuukauden sopeutumisjaksosta sisällöntuottajille, joihin muutos vaikuttaa. Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin ennen kuin muutokset tulevat voimaan:

• Tutustu COPPA-lakiin ja siihen, millaisia oikeudellisia vastuita se asettaa sinulle sisällöntuottajana. Voit lukea lisää COPPA-laista täältä. Arvioidessasi onko sisältösi tehty lapsille sinun on huomioitava sovellettavat juridiset velvoitteesi ja miten lapsen ikä määritellään maassasi.
  • Perehdy käyttöehtoihin ja yleisiin vastuihisi YouTube-käyttäjänä. YouTube on tarkoitettu suurelle yleisölle. Käyttöehdoissamme sanotaan selkeästi, että palvelua voivat käyttää 13 vuotta täyttäneet tai oman maansa vähimmäisiän ylittäneet käyttäjät. Suosittelemme vanhempia käyttämään YouTube Kidsiä, jos heidän lapsensa katsovat sisältöä itsenäisesti.
  • Tutustu muihin kaupallistamistapoihin. Näytämme jatkossa edelleen personoimattomia mainoksia (eli mainoksia, joita näytetään käyttäjätietojen sijaan kontekstin perusteella). Tämän ohjekeskuksen artikkelin Sisältökohdistus-kohdassa kerrotaan joistakin personoimattomien mainosten tyypeistä.
  • Jos olet lapsen vanhempi, tutustu YouTube Kidsiin ja sen etuihin.