Wat is een handmatige claim?

We rollen op dit moent 2 wijzigingen uit op de pagina Informatie over de auteursrechtstatus van de video:

1. Paginaontwerp: We hebben de indeling van de pagina geüpdatet. Als je de naam en het claimbeleid van de eiser wilt bekijken, plaats je de cursor op de rij Gevolgen voor de video.
  2. Tabblad Auteursrecht: We hebben het tabblad Auteursrecht toegevoegd aan de detailpagina van een video. Zo heb je eenvoudig toegang tot auteursrechtinformatie vanaf de detailpagina van elke video.

De beschikbare informatie en de opties voor claims zijn niet gewijzigd.

Een video kan een handmatige claim krijgen als een auteursrechteigenaar de tool voor handmatige claims gebruikt om content op YouTube te identificeren die zonder toestemming is gebruikt.

Wat je moet weten over handmatige claims

• Handmatige claims zijn anders dan geautomatiseerde Content ID-claims. Content ID-claims worden automatisch gegenereerd als een geüploade video overeenkomt met een andere video (of een deel van een video) in het Content ID-systeem van YouTube.
  • De tool voor handmatige claims is beschikbaar voor auteursrechteigenaren die aantonen dat ze de tool nodig hebben en over uitgebreide kennis van Content ID beschikken. Met deze tool kunnen auteursrechteigenaren handmatig video's claimen die niet zijn geclaimd door Content ID.
  • Handmatige claims moeten nauwkeurige tijdstempels bevatten, zodat creators precies weten welke content wordt geclaimd. Auteursrechteigenaren mogen de tool voor handmatige claims niet voor andere doeleinden gebruiken.
Als auteursrechteigenaren herhaaldelijk onjuiste tijdstempels selecteren, kan hun toegang tot de tool voor handmatige claims worden ingetrokken of, indien van toepassing, het partnerschap met YouTube worden beëindigd. Als je denkt dat de tijdstempels voor de geclaimde content in je video niet kloppen, kun je contact opnemen met ons supportteam voor creators.

Wat kan ik doen als mijn video handmatig is geclaimd?

Tools to Resolve Manual Content ID Claims - Copyright on YouTube

Afhankelijk van de situatie kun je kiezen uit een aantal opties als je video handmatig is geclaimd:

De claim ongewijzigd laten
Als je denkt dat een claim geldig is, kun je niets doen en de claim op je video laten staan. Je kunt ook later van gedachten veranderen.
De geclaimde content verwijderen

Als je denkt dat een claim geldig is, kun je de geclaimde content verwijderen zonder dat je een nieuwe video moet uploaden. Als je een van deze stappen onderneemt, wordt de claim automatisch verwijderd:

Opbrengsten delen
Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma en de muziek in je video is geclaimd, kun je misschien de opbrengst delen met de muziekuitgever.
Een geschil openen

Als je denkt dat een claim ongeldig is, kun je een geschil openen voor de claim als je zeker weet dat je over alle nodige rechten beschikt om de geclaimde content te gebruiken.

Als je een geschil wilt openen voor een claim en inkomsten wilt genereren met je video, moet je begrijpen hoe inkomsten genereren werkt tijdens geschillen. YouTube bemiddelt niet bij auteursrechtgeschillen.

Als je zonder geldige reden een geschil opent, kan de auteursrechteigenaar een verwijderingsverzoek indienen voor je video. Als we een geldig verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending voor je video krijgen, krijgt je account een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.