Hitta videor med röstsökning

Använd röstsökning för att hitta videor.

Läs mer om hur du hanterar ljudinspelningar från YouTube-röstsökningar.

Starta en röstsökning

1. Logga in på YouTube.
  2. Tryck på Sök .
  3. Tryck på mikrofonen .
  4. Tillåt åtkomst till mikrofonen.
  5. Inspelningen startar omedelbart.
  6. Tryck på för att avsluta inspelningen.
  7. Tryck på X för att backa eller avbryta inspelningen.

Ändra mikrofonbehörighet

1. Om du tidigare har nekat mikrofonbehörighet kan du få en uppmaning att aktivera det via dina telefoninställningar.
  2. Klicka på meddelandet för att gå till telefoninställningarna eller öppna Android-inställningarna från Android-telefonens allmänna meny.
  3. Klicka på Appar och Aviseringar i Android-inställningarna.
  4. Leta reda på YouTube-appen och klicka för att komma till YouTube-inställningarna.
  5. Klicka på Behörigheter.
  6. Ställ in mikrofonbehörigheten på .
  7. Återgå till YouTube-appen. Nu kan du söka med din röst.

Andra sätt att använda rösten

Dessa kommandon är för närvarande bara tillgängliga på Android och vissa är kanske inte tillgängliga på alla språk.

Låtsökning

Du kan söka på YouTube med hjälp av ljud. Genom att nynna eller spela in en låt som spelas just nu kan du hitta relaterade YouTube-videor, Shorts-videor och officiellt musikinnehåll.
Så här startar du en låtsökning:
  1. Logga in på YouTube.
  2. Tryck på Sök .
  3. Tryck på mikrofonen .
  4. Tillåt åtkomst till mikrofonen.
  5. Tryck på Låt .
  6. Inspelningen startar omedelbart och avslutas när låten har identifierats.
  7. Tryck på X för att backa eller avbryta inspelningen.
Obs! Om låten inte kan identifieras visas ett felmeddelande om att ingen matchning hittades.

Titta/lyssna på specifikt innehåll

• Gå direkt till ett slumpmässigt musikspår eller video: ”Spela upp lite musik”.
  • Spela upp en video eller ett musikspår från en viss artist: ”Spela upp låtar av Ariana Grande”.
  • Spela upp en video eller ett musikspår från en viss genre: ”Spela upp hårdrocksmusik”.
  • Spela upp en video eller ett musikspår baserat på hur du känner dig: ”Spela upp avkopplande musik”.
  • Spela upp en video från din lista med rekommenderade: ”Spela upp rekommenderade videor”.

Öppna en viss sida på YouTube

• Öppna prenumerationer: ”Visa mina prenumerationer”, även ”Vad är nytt från mina prenumerationer?”
  • Öppna visningshistoriken: ”Visa min visningshistorik”.
  • Öppna biblioteket: ”Visa mitt bibliotek”.
  • Visa en kreatörs senaste uppladdningar: ”Visa de senaste videorna från TeamYouTube”.
  • Visa relaterade videor baserat på den aktuella videon du tittar på: ”Visa relaterade videor”.
  • Upptäck nytt med en ny video: ”Vad visas just nu på YouTube?”