Video's zoeken met gesproken zoekopdrachten

Gebruik gesproken zoekopdrachten om video's te zoeken.

Meer informatie over hoe je de audio-opnamen van gesproken zoekopdrachten op YouTube beheert

Een gesproken zoekopdracht starten

1. Log in bij YouTube.
  2. Tik op Zoeken .
  3. Tik op microfoon .
  4. Geef toegang tot de microfoon.
  5. De microfoon begint meteen met opnemen.
  6. Tik op om de opname te beëindigen.
  7. Tik op X om terug te gaan of de opname te annuleren.

Microfoonrechten wijzigen

1. Als je eerder de toegang tot de microfoon hebt geweigerd, wordt je misschien gevraagd toegang tot de microfoon te geven via je telefooninstellingen.
  2. Klik op de melding om naar je telefooninstellingen te gaan of ga naar de Android-instellingen via het algemene menu van je Android-telefoon.
  3. Klik in de Android-instellingen op Apps en meldingen.
  4. Zoek de YouTube-app en klik op YouTube-instellingen.
  5. Klik op Rechten.
  6. Zet de microfoonrechten op Aan.
  7. Ga terug naar de YouTube-app. Je kunt nu gesproken zoekopdrachten gebruiken.

Meer manieren waarop je je stem kunt gebruiken

Deze spraakopdrachten zijn momenteel alleen op Android beschikbaar. Sommige opdrachten werken misschien niet in elke taal.

Muzieknummer zoeken

Je kunt met geluid zoeken op YouTube. Door een nummer te neuriën of op te nemen, kun je gerelateerde YouTube-video's, Shorts en officiële muziekcontent vinden.
Zo zoek je een nummer:
  1. Log in bij YouTube.
  2. Tik op Zoeken .
  3. Tik op Microfoon .
  4. Geef toegang tot de microfoon.
  5. Tik op Nummer .
  6. De opname begint meteen en eindigt zodra het nummer is gevonden.
  7. Tik op X om terug te gaan of de opname te annuleren.
Opmerking: Als je het nummer niet kunt vinden, krijg je een foutmelding waarin staat dat er geen overeenkomst is gevonden.

Specifieke content bekijken/beluisteren

• Rechtstreeks naar een willekeurig muzieknummer of een willekeurige video gaan: 'Speel muziek af'.
  • Een video of muzieknummer van een bepaalde artiest afspelen: 'Speel nummers van Ariana Grande af'.
  • Een video of muzieknummer uit een bepaald genre afspelen: 'Speel heavy metal af'.
  • Een video of muzieknummer op basis van je stemming afspelen: 'Speel ontspannende muziek af'.
  • Een video uit je lijst met aanbevelingen afspelen: 'Speel aanbevolen video's af'.

Naar een specifieke YouTube-pagina gaan

• Naar je abonnementen gaan: 'Laat mijn abonnementen zien' of 'Wat is er nieuw van mijn abonnementen?'.
  • Naar je kijkgeschiedenis gaan: 'Laat mijn kijkgeschiedenis zien'.
  • Naar je bibliotheek gaan: 'Laat mijn bibliotheek zien'.
  • Naar de recente uploads van een creator gaan: 'Laat de nieuwste video's van TeamYouTube zien'.
  • Naar gerelateerde video's gaan op basis van de video die je nu bekijkt: 'Laat gerelateerde video's zien'.
  • Op goed geluk een nieuwe video afspelen: 'Wat staat er op YouTube?'.