Hur varumärkeskonton fungerar med YouTube

Ett varumärkeskonto är ett särskilt konto för ditt varumärke. Det här kontot är inte detsamma som ditt personliga Google-konto. Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton. Du behöver inget separat användarnamn eller lösenord för att hantera YouTube-kanaler med ett varumärkeskonto.

Du bör länka YouTube-kanalen till ett varumärkeskonto i följande fall:

• Om du vill använda ett annat namn på YouTube än på ditt Google-konto. Läs mer.
  • Om du vill ge andra åtkomst till ditt YouTube-konto, men inte till ditt Google-konto. Läs mer.
  • Om du inte vill att tittarna ska kunna se ditt namn och din e-postadress. Det finns ingen offentlig koppling mellan ditt Google-konto och varumärkeskontot.
  • Om du vill hantera flera kanaler med ett konto. Det här är praktiskt om du har flera YouTube-kanaler. Läs mer.

Är du redo att skapa ett varumärkeskonto?

1. Börja med att kontrollera om du redan har ett varumärkeskonto.
  2. Logga in på YouTube.
  3. Öppna kanallistan.
  4. Klicka på Skapa en ny kanal.
  5. Ange varumärkeskontots namn och verifiera kontot. Klicka sedan på Skapa. Nu har du skapat ett nytt varumärkeskonto.

Andra tjänster från Google som har stöd för varumärkeskonton

Du kan använda vissa av Googles tjänster med kontot, t.ex. Google Foto och YouTube. Du kan använda varumärkeskontot till att kommunicera, hålla kontakten och dela information med kunder och supportrar.

Du kan ange vem som får se och interagera med innehållet i inställningarna för respektive tjänst.