Bytt fra merkevarekonto med brukertilgang til kanaltillatelser

En merkevarekonto er tilgjengelig for enkelte Google-tjenester. Dette er en Google-konto spesielt for bedrifter eller merkevarer. Hvis YouTube-kanalen din er knyttet til en merkevarekonto, kan flere personer administrere den via Google-kontoene sine.

Med kanaltillatelser kan du gi andre brukere tilgang til kanalen din via bestemte roller. Hvis du angir roller, kan du velge ønsket tilgangsnivå. Gå over til kanaltillatelser for å forebygge sikkerhetsrisikoer, for eksempel ved deling av passord, og ivareta andre personvernhensyn.

Slik bruker du kanaltillatelser i YouTube Studio med en merkevarekonto

Merk deg følgende før du bytter til kanaltillatelser:

Velg å bruke kanaltillatelser

Hovedeieren av merkevarekontoen kan velge å bruke kanaltillatelser i YouTube Studio eller direkte på YouTube.

Før du fortsetter, må du sjekke at du allerede har en merkevarekonto.

1. Gå til studio.youtube.com. Du må logge på som hovedeier av merkevarekontoen før du kan velge å ta i bruk tillatelser.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Klikk på Flytt tillatelser.
  5. Velg en rolle for hver eksisterende bruker som er tilknyttet merkevarekontoen din.
  6. Bekreft ansvarsfraskrivelsen, og klikk på Inviter.
  7. Alle de inviterte brukerne mottar en e-post der de blir bedt om å godta invitasjonen.
  8. De nye brukerne vises nå i Studio-tillatelsene.

Velg bort kanaltillatelser

Ikke velg bort kanaltillatelser med mindre du skal overføre kanalen.

Gå til «Vil du velge bort tillatelser i YouTube Studio?» under Innstillinger etterfulgt av Tillatelser i YouTube Studio.

Merk: Hvis en kanaleier opphever den delegerte tilgangen til en offisiell artistkanal, mottar du et e-postvarsel om tilgangsendringer.

Funksjoner som støttes

En viktig forskjell mellom kanaltillatelser og roller i merkevarekontoer er de granulære tilgangsnivåene.

Kategori Tilgangsnivå / offentlige handlinger Merkevarekontoer Kanaltillatelser
YouTube Studio på datamaskin YT Studio-appen YouTube
Granulær tilgangskontroll Administrator-rolle Ja
Redigerer-rolle Nei
Redigerer (begrenset)-rolle Nei
Bare seer-rolle Nei
Seer (begrenset)-rolle Nei
Undertekstredigerer-rolle Nei
Videobehandling Last opp videoer/Shorts Ja
Lag Shorts Ja
Slik fungerer videoresultater i YouTube Analytics eller Statistikk for artister, inkludert i artiststallvisning Ja
Behandle videoer (metadata, inntektsgenerering, tilgang) Ja
Opprett spillelister Ja
Legg til videoer i eksisterende offentlige spillelister Ja
Administrer spillelister Ja
Sende direkte fra kanalen Ja
Teksting, deling av private videoer Ja
Opplastinger fra mobil Ja
Kanaladministrering Tilpasse/administrere kanalsiden Ja
Kommunikasjon med brukerfellesskapet Opprette innlegg Ja
Administrer foruminnlegg Ja
Slett foruminnlegg Ja [Bare for administratorer] [Bare for administratorer]
Svar på kommentarer på vegne av kanalen i YouTube Studio Ja
Kommenter og samhandle med kommentarer på videoer fra andre kanaler, på vegne av kanalen Ja
Bruke direktechatten på vegne av kanalen via kontrollrommet for direktesendinger Ja
Artistspesifikke funksjoner Funksjoner for offisielle artistkanaler (for eksempel konserter) Ja

Begrensninger for kanaltillatelser og delegering av merkevarekontoer

Begrensninger for kanaltillatelser

Eier

• ingen begrensninger – kan utføre handlinger som å slette kanalen samt administrere direktesendinger og direktechat
  • kan ikke overføre eierskapet til andre brukere

Administrator

• kan ikke slette kanalen, men kan slette utkast til videoer

Redigerer

• kan ikke slette planlagte/aktive/fullførte direktesendinger

Redigerer (begrenset)

• Har samme tillatelser som redigereren, men har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)

Seer

• har ikke tilgang til strømnøkkelen
  • Kan ikke redigere innstillinger eller metadata for direktesendinger
  • Kan ikke sende direkte eller avslutte direktesendinger
  • kan ikke slette planlagte/aktive/fullførte direktesendinger
  • kan ikke chatte eller moderere chatten i kontrollrommet for direktesendinger

Seer (begrenset)

• har samme tillatelser som seeren, men har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)

Begrensninger for merkevarekontoer

Hovedeier

• ingen begrensninger
Eier
  • ingen begrensninger

Administrator

• kan ikke bli med i eller forlate MCN-nettverk
  • kan ikke invitere andre brukere
  • kan ikke overføre kanalen eller få den overført til seg (med mindre hovedeieren gjør det)
  • kan ikke slette kanalen
  • kan ikke foreta kjøp
Kommunikasjonsadministrator
  • kan ikke utføre handlinger på YouTube