Slik fungerer merkevarekontoer på YouTube

En merkevarekonto er en konto spesielt for merkevaren din. Denne typen konto skiller seg fra en personlig Google-konto. Hvis en kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan flere personer administrere den fra Google-kontoene sine. Du trenger ikke et eget brukernavn eller passord for å administrere YouTube-kanaler med en merkevarekonto.

I følgende tilfeller lønner det seg å knytte YouTube-kanalen din til en merkevarekonto:

• Du ønsker å bruke et annet navn på YouTube enn navnet du bruker på Google-kontoen din. Finn ut mer.
  • Du ønsker å gi andre personer tilgang til YouTube-kontoen din, men ikke til Google-kontoen din. Finn ut mer.
  • Du ønsker å holde navnet ditt eller e-postadressen din skjult for seerne. Det finnes ingen offentlig kobling mellom Google-kontoen din og merkevarekontoen.
  • Du ønsker å administrere flere kanaler fra én konto. Dette er praktisk hvis du har flere enn én YouTube-kanal. Finn ut mer.

Vil du opprette en merkevarekonto?

1. Først bør du sjekke om du allerede har en merkevarekonto.
  2. Logg på YouTube.
  3. Gå til kanallisten din.
  4. Klikk på Opprett en ny kanal.
  5. Fyll ut informasjonen for å navngi merkevarekontoen og bekrefte kontoen din. Deretter klikker du på Opprett. Den nye merkevarekontoen din blir da opprettet.

Andre Google-tjenester som støtter merkevarekontoer

Du kan bruke visse tjenester med kontoen din, for eksempel Google Foto og YouTube. Gjennom merkevarekontoen kan du komme i kontakt med kunder og fans, kommunisere og dele informasjon med dem.

Juster innstillingene for hver enkelt tjeneste for å styre hvem som kan se og interagere med innholdet ditt.