Siirtyminen bränditilin pääsyoikeuksista kanavalupiin

Bränditili on yrityksesi tai brändisi Google-tili, joka on saatavilla joissakin Googlen palveluissa. Jos YouTube-kanava on linkitetty bränditiliin, useat eri käyttäjät voivat ylläpitää kanavaa Google-tiliensä kautta.

Kanavalupien avulla voit myöntää muille käyttäjille pääsyn kanavallesi tiettyjen roolien kautta. Eri roolien avulla voit valita oikean pääsyoikeustason. Ottamalla kanavaluvat käyttöön voit välttää tietoturvariskit, kuten salasanojen jakamisen, ja minimoida muut yksityisyydensuojaan liittyvät ongelmat.

Kanavalupien käyttäminen YouTube Studiossa bränditilillä

Huomioi nämä asiat ennen kanavalupien käyttöönottoa:

Kanavalupien käyttöönotto

Bränditilin ensisijainen omistaja voi halutessaan käyttää kanavalupia YouTube Studiossa tai suoraan YouTubessa.

Varmista ennen jatkamista, että sinulla on jo bränditili.

1. Siirry osoitteeseen studio.youtube.com. Sinun on kirjauduttava sisään bränditilin ensisijaisena omistajana, jotta voit ottaa tarvittavat luvat käyttöön.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse Siirrä luvat.
  5. Valitse rooli kullekin bränditiliin liittyvälle käyttäjälle.
  6. Kuittaa vastuuvapauslauseke ja klikkaa Kutsu.
  7. Jokainen kutsuttu käyttäjä saa sähköpostin, jonka kautta hän voi hyväksyä kutsun.
  8. Jokainen uusi käyttäjä näkyy nyt Studion luvissa.

Kanavalupien poistaminen käytöstä

Kanavaluvat kannattaa poistaa käytöstä vain, jos sinun on tehtävä kanavan siirto.

Jos haluat luopua kanavalupien käytöstä, valitse YouTube Studion kohdasta Asetukset ja sitten Luvat vaihtoehto "Haluatko lopettaa lupien ylläpitämisen YouTube Studiossa?".

Huom. Jos kanavan omistaja peruu valtuutetun pääsyn viralliselle artistikanavalle, saat siitä tiedon sähköpostiin.

Tuetut ominaisuudet

Kanavalupien avulla voidaan sallia yksityiskohtaiset pääsyoikeustasot, toisin kuin bränditilin rooleilla.

Kategoria Pääsyoikeustaso / julkinen toiminta Bränditilit Kanavaluvat
YT Studio tietokoneella YT Studio ‐sovellus YouTube
Yksityiskohtainen lupien valvonta Ylläpitäjä Kyllä
Muokkaaja Ei
Muokkaaja (rajoitettu) Ei
Vain katselija Ei
Katselija (rajoitettu) Ei
Tekstittäjä Ei
Videoiden ylläpito Videoiden / Shorts-videoiden lataaminen Kyllä
Shorts-videoiden luominen Kyllä
Videon tulosten katsominen YouTuben Tilastoista, Artistin Tilastoista ja artistilistanäkymästä Kyllä
Videoiden ylläpitäminen (metadata, kaupallistaminen, näkyvyys) Kyllä
Soittolistan luominen Kyllä
Videon lisääminen julkiselle soittolistalle Kyllä
Soittolistojen ylläpito Kyllä
Livestriimaus kanavan nimissä Kyllä
Tekstitykset, yksityisten videoiden jakaminen Kyllä
Mobiililataukset Kyllä
Kanavan ylläpitäminen Kanavan etusivun muokkaus/ylläpito Kyllä
Yhteisön aktivoiminen Postauksen luominen Kyllä
Yhteisöpostausten ylläpito Kyllä
Yhteisöpostausten poistaminen Kyllä [Vain ylläpitäjä] [Vain hallinnoija]
Kommentteihin vastaaminen YouTube Studiossa kanavan nimissä Kyllä
Toisen kanavan videoiden kommentoiminen ja kommentteihin reagoiminen kanavan nimissä Kyllä
Livechatiin osallistuminen kanavan nimissä Livetapahtumien hallinnasta Kyllä
Artistikohtaiset asetukset Virallisen artistikanavan ominaisuudet (esim. konsertit) Kyllä

Kanavalupien ja bränditilin valtuutusten rajoitukset

Kanavalupien rajoitukset

Omistaja

• Ei rajoituksia, voi esimerkiksi poistaa kanavan sekä ylläpitää livestriimejä ja livechatia
  • Omistajuutta ei voi siirtää toiselle käyttäjälle

Ylläpitäjä

• Ei voi poistaa kanavaa, mutta voi poistaa luonnosvideoita

Muokkaaja

• Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä

Muokkaaja (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin muokkaajalla, mutta ei näe tulodataa (mukaan lukien chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehti)

Katselija

• Ei voi käyttää striimausavaimia
  • Ei voi muokata striimin asetuksia/metadataa
  • Ei voi aloittaa tai lopettaa striimejä
  • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
  • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta

Katselija (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin katselijalla, mutta ei näe tulodataa (mukaan lukien chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehti)

Bränditilin rajoitukset

Ensisijainen omistaja

• Ei rajoituksia
Omistaja
  • Ei rajoituksia

Ylläpitäjä

• Ei voi liittyä MCN-verkostoon tai poistua siitä
  • Ei voi kutsua muita käyttäjiä
  • Ei voi siirtää kanavaa tai siirrättää sitä itselleen, paitsi ensisijaisen omistajan kautta
  • Ei voi poistaa kanavaa
  • Ei voi tehdä ostoksia
Viestintäpäällikkö
  • Ei voi tehdä mitään toimenpiteitä YouTubessa