Migrer fra brugeradgang til brandkonti til kanaltilladelser

En brandkonto er en Google-konto til din virksomhed eller dit brand, som er tilgængelig for nogle Google-tjenester. Hvis din YouTube-kanal er tilknyttet en brandkonto, kan flere personer administrere den fra deres Google-konti.

Kanaltilladelser giver dig mulighed for at give andre brugere adgang til din kanal via specifikke roller. Når du tildeler roller, får du mulighed for at vælge det korrekte adgangsniveau. Migrer til kanaltilladelser for at forhindre sikkerhedsrisici, f.eks. deling af adgangskoder, og minimere andre bekymringer om privatliv.

Brug kanaltilladelser i YouTube Studio med en brandkonto

Bemærk følgende, inden du skifter til kanaltilladelser:

Tilvælg kanaltilladelser

Den primære ejer af brandkontoen kan vælge at bruge kanaltilladelser i YouTube Studio eller direkte på YouTube.

Inden du fortsætter, skal du bekræfte, at du allerede har en brandkonto.

1. Gå til studio.youtube.com. Du skal logge ind som den primære ejer af brandkontoen for at kunne tilvælge tilladelser.
  2. Klik på Indstillinger i venstre side.
  3. Klik på Tilladelser.
  4. Klik på Overfør tilladelser.
  5. Vælg en rolle for hver eksisterende bruger, der er tilknyttet din brandkonto.
  6. Acceptér ansvarsfraskrivelsen, og klik på Inviter.
  7. Hver inviteret bruger modtager en mail, hvor vedkommende kan acceptere invitationen.
  8. Hver ny bruger vises nu i Studio-tilladelser.

Fravælg kanaltilladelser

Fravælg kun kanaltilladelser, hvis du har brug for at fuldføre en kanaloverførsel.

Vælg "Fravælg tilladelser i YouTube Studio?" i Indstillinger og så Tilladelser i YouTube Studio for at fravælge.

Bemærk! Hvis en kanalejer tilbagekalder delegeret adgang til en officiel kunstnerkanal, får du en underretning via mail om adgangsændringer.

Understøttede funktioner

Kanaltilladelser giver adgang til detaljerede adgangsniveauer i modsætning til brandkontoroller.

Kategori Adgangsniveau/Offentlige handlinger Brandkonti Kanaltilladelser
YouTube Studio på en computer YouTube Studio-appen YouTube
Detaljeret tilladelsesstyring Rollen Manager Ja
Rollen Redaktør Nej
Rollen Redaktør (begrænset) Nej
Rollen Kun seer Nej
Rollen Seer (begrænset) Nej
Rollen Undertekstredaktør Nej
Videoadministration Upload videoer/Shorts-videoer Ja
Opret Shorts-videoer Ja
Forstå videoeffektivitet i YouTube Analytics eller Analytics for kunstnere, bl.a. i kunstnerlistevisning Ja
Administrer videoer (metadata, indtægtsgenerering, synlighed) Ja
Opret en playliste Ja
Føj en video til en eksisterende offentlig playliste Ja
Administrer playlister Ja
Livestream som kanalen Ja
Undertekster, deling af privat video Ja
Mobiluploads Ja
Kanaladministration Tilpas/administrer kanalens startside Ja
Fællesskabets engagement Opret et opslag Ja
Administrer fællesskabsopslag Ja
Slet fællesskabsopslag Ja [Kun manager] [Kun manager]
Svar på kommentarer som kanalen i YouTube Studio Ja
Kommenter og interager med kommentarer på en anden kanals videoer som kanalen Ja
Brug livechat som kanalen fra Kontrolrum for live-events Ja
Kunstnerspecifik Funktioner til officielle kunstnerkanaler (f.eks. koncerter) Ja

Begrænsninger for kanaltilladelser og delegering for brandkonti

Begrænsninger for kanaltilladelser

Ejer

• Ingen begrænsninger. Kan foretage handlinger som f.eks. at slette kanalen samt administrere livestreams og livechat
  • Kan ikke overføre ejerskab til andre brugere

Manager

• Kan ikke slette kanalen, men kan slette videoudkast

Redaktør

• Kan ikke slette planlagte/live/fuldførte streams

Redaktør (begrænset)

• Samme tilladelser som redaktør, dog uden adgang til indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og seeraktivitet)

Seer

• Kan ikke få adgang til streamnøglen
  • Kan ikke redigere streamindstillinger/metadata
  • Kan ikke gå live eller afslutte streams
  • Kan ikke slette planlagte/live/fuldførte streams
  • Kan ikke chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events

Seer (begrænset)

• Samme tilladelser som seer, med undtagelse af at få adgang til indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og seeraktivitet)

Begrænsninger for brandkonto

Primær ejer

• Ingen begrænsninger
Ejer
  • Ingen begrænsninger

Manager

• Kan ikke tilmelde sig eller forlade et kanalnetværk
  • Kan ikke invitere andre brugere
  • Kan ikke overføre kanalen eller få den overført til sig (undtagen af den primære ejer)
  • Kan ikke slette kanalen
  • Kan ikke foretage et køb
Kommunikationschef
  • Kan ikke foretage handlinger på YouTube