Com funcionen els comptes de marca amb YouTube

Fins ara, els comptes de marca es podien utilitzar amb diversos serveis de Google. A partir del 4 d'agost de 2021, els comptes de marca només es podran enllaçar a canals de YouTube i es designaran amb el text "(limitat a YouTube)". Aquesta actualització no afectarà els comptes de marca existents, només els que es creïn a partir del 4 d'agost de 2021.

Un compte de marca és el compte específic d'una marca, i és diferent d'un Compte personal de Google. Si un canal està enllaçat a un compte de marca, diverses persones poden gestionar-lo des dels seus Comptes de Google. Per gestionar canals de YouTube amb un compte de marca no cal fer servir noms d'usuari ni contrasenyes diferents.

Connecta el teu canal de YouTube a un compte de marca si:

• Vols utilitzar a YouTube un nom diferent del del teu Compte de Google. Obtén més informació.
  • Vols donar accés a altres persones al teu canal de YouTube, però no al teu Compte de Google.
  • No vols que els espectadors vegin el teu nom ni la teva adreça electrònica. L'associació entre el Compte de Google i el compte de marca no és visible públicament.
  • Vols gestionar diversos canals des d'un sol compte. Això és útil si tens més d'un canal de YouTube. Obtén més informació.

Estàs a punt per crear un compte de marca?

1. Primer, comprova si ja tens un compte de marca.
  2. Inicia la sessió a YouTube.
  3. Ves a la teva llista de canals.
  4. Fes clic a Crea un canal.
  5. Emplena la informació per posar nom al compte de marca i verifica'l. Després, fes clic a Crea. D'aquesta manera es crea el teu compte de marca.

Se'm mostra un error en crear el compte de marca

Probablement, has donat accés a altres usuaris per gestionar el canal. Et recomanem que mantinguis el teu compte que no és de marca; però si tot i així vols un compte de marca, primer has de suprimir l'accés d'altres usuaris.

Utilitzar els permisos del canal a YouTube Studio amb un compte de marca

El propietari principal del compte de marca pot decidir utilitzar els permisos del canal a YouTube Studio. Abans d'anar als permisos del canal, tingues en compte el següent:

• Els gestors poden fer menys accions amb els permisos del canal que amb un compte de marca. Consulta més informació a la taula que hi ha més avall.
  • Els permisos del compte de marca deixaran d'aplicar-se al canal i es gestionarà l'accés exclusivament des de YouTube Studio.
  • Els usuaris del compte de marca es copiaran als permisos del canal, però hauràs de definir manualment el nivell de permisos i enviar-los la invitació.
  • Si més endavant vols tornar a un compte de marca, hauràs de tornar a convidar-hi tothom. Per desactivar aquesta funció, selecciona "Desactiva els permisos a YouTube Studio" a Configuració de YouTube Studio i després Permisos.
  • Estem treballant per afegir més funcions als permisos dels canals. Abans de fer el canvi, consulta a la taula següent si les funcions que necessites estan disponibles.
  • Les persones que has convidat a gestionar el teu canal només poden gestionar-lo a YouTube Studio des d'un ordinador i, parcialment, des de dispositius mòbils, però no poden gestionar-lo a YouTube.com ni amb les API de YouTube.

Funcions compatibles

Categoria

Funció

Comptes de marca

Permisos del canal

Control de permisos granular

Funció només d'espectador

No

Funció d'espectador (amb limitacions)

No

Funció d'editor (amb limitacions)

No

Gestió de vídeos

Penjar vídeos

Entendre el rendiment dels vídeos a YouTube Analytics

Gestionar els vídeos (metadades, monetització, visibilitat)

Afegir un vídeo a una llista de reproducció / crear una llista de reproducció

Gestionar l'ordre de les llistes de reproducció

Actualment no s'admet

Reproduir en directe en nom del canal

No

Actualment no s'admet

Funcions de la versió clàssica: subtítols i compartició de vídeos privats

Pujades des de dispositius mòbils

Actualment no s'admet

Gestió del canal

Personalitzar i gestionar la pàgina d'inici del canal

(excepte la gestió d'URL personalitzats i la modificació del títol del canal)

Implicació de la comunitat

Crear una publicació

Actualment no s'admet

Gestionar publicacions de la comunitat, com ara suprimir-ne

Respondre a comentaris en nom del canal des de YouTube Studio

Fer comentaris en vídeos d'un altre canal en nom del canal

Actualment no s'admet

Crear una història

Actualment no s'admet

Studio per a mòbils

Analítiques a Studio per a mòbils (incloses les analítiques per a artistes)

Actualitzar vídeos des de Studio per a mòbils

Fer comentaris a Studio per a mòbils

Actualment no s'admet

Funcions específiques per a artistes

Funcions del canal oficial d'artista (p. ex., concerts)

Diferències entre les funcions dels permisos de Studio i les dels comptes de marca

La diferència principal entre les funcions dels permisos de Studio i les dels comptes de marca són els nivells d'accés granulars. A més, estem treballant per afegir encara més funcions als permisos al llarg d'aquest any.

Funcions de Studio

Funcions dels comptes de marca

Propietari

• Pot fer totes les accions en totes les plataformes, fins i tot suprimir el canal.
  • No pot transferir la propietat a altres usuaris.

Propietari principal

Pot fer totes les accions.

Gestor

• Pot afegir o suprimir altres persones i editar la informació del canal.
  • No pot suprimir el canal, però pot suprimir els esborranys de vídeos.

Propietari

Pot fer totes les accions.

Editor

• Pot editar-ho tot.
  • No pot afegir o suprimir altres persones, suprimir vídeos o el canal, ni iniciar un contracte.

Gestor

Pot fer totes les accions, excepte:

• Unir-se a una MCN o sortir-ne.
  • Convidar altres usuaris.
  • Transferir el canal a altres persones o a un mateix tret que ho faci el propietari principal.
  • Suprimir el canal.
  • Fer una compra.

Editor (amb limitacions)

• Pot editar-ho tot.
  • No pot afegir o suprimir altres persones, suprimir vídeos o el canal, iniciar un contracte ni consultar la informació dels ingressos.

Espectador

Pot veure tota la informació del canal, però no editar-la.

Gestor de comunicacions

No pot fer cap acció a YouTube.

Espectador (amb limitacions)

Pot veure tota la informació del canal (excepte les dades dels ingressos), però no editar-la.