Migreer van handelsmerkrekeninggebruikertoegang na kanaaltoestemmings

’n Handelsmerkrekening is ’n Google-rekening vir jou besigheid of handelsmerk wat vir sommige Google-dienste beskikbaar is. As jou YouTube-kanaal aan ’n handelsmerkrekening gekoppel is, kan verskeie mense dit van hul Google-rekeninge af bestuur.

Jy kan met kanaaltoestemmings vir ander gebruikers toegang gee tot jou kanaal met spesifieke rolle. Deur rolle aan te wys, kan jy die korrekte toegangvlak kies. Migreer na kanaaltoestemmings om sekuriteitrisiko’s soos wagwoorddeling te vermy en ander privaatheidbekommernisse tot die minimum te hou.

Gebruik kanaaltoestemmings in YouTube Studio met ’n handelsmerkrekening

Waarop om te let voordat jy kanaaltoestemmings skuif:

Aanvaar intekening op kanaaltoestemmings

Die primêre eienaar van die handelsmerkrekening kan besluit om kanaaltoestemmings in YouTube Studio of direk op YouTube te gebruik.

Bevestig eers of jy reeds ’n handelsmerkrekening het voordat jy aangaan.

1. Gaan na studio.youtube.com. Jy moet as die primêre eienaar van die handelsmerkrekening aanmeld om die opsie te hê om intekening op toestemmings te aanvaar.
  2. Klik aan die linkerkant op Instellings.
  3. Klik Toestemmings.
  4. Klik Verwyder toestemmings.
  5. Kies ’n rol vir elke bestaande gebruiker wat met jou handelsmerk geassosieer word.
  6. Neem kennis van die vrywaring en klik Nooi uit.
  7. Elke gebruiker wat jy nooi sal ’n e-pos kry om die uitnodiging te aanvaar.
  8. Elke nuwe gebruiker sal nou in Studio-toestemmings wys.

Onttrek aan kanaaltoestemmings

Onttrek slegs aan kanaaltoestemmings as jy ’n kanaaloordrag moet voltooi.

Kies “Onttrek aan toestemmings in YouTube Studio” onder YouTube Studio se Instellings en dan Toestemmings om te onttrek.

Let wel: As ’n kanaaleienaar gedelegeerde toegang aan ’n AKK onttrek, sal jy ’n e-posopletberig oor toegangveranderinge ontvang.

Gesteunde kenmerke

Anders as handelsmerkrekeningrolle laat kanaaltoestemmings gedetailleerde toegangvlakke toe.

Kategorie Toegangvlak/publieke handelinge Handelsmerkrekeninge Kanaaltoestemmings
YT Studio op ’n rekenaar YT Studio-app YouTube
Gedetailleerde toestemmingbeheer Bestuurderrol Ja
Redigeerderrol Nee
Redigeerder (Beperk)-rol Nee
Kykalleenrol Nee
Kyker (Beperk)-rol Nee
Onderskrifredigeerderrol Nee
Videobestuur Laai video’s/Kortvideo’s op Ja
Skep Kortvideo’s Ja
Verstaan videoprestasie in YouTube Analytics of Kunstenaarstatistieke, insluitend in Kunstenaarnaamlysaansig Ja
Bestuur video’s (metadata, monetisering, sigbaarheid) Ja
Skep ’n snitlys Ja
Voeg ’n video by ’n bestaande publieke snitlys Ja
Bestuur snitlyste Ja
Stroom regstreeks as die kanaal Ja
Onderskrifte, deling van privaat video’s Ja
Mobiele oplaaie Ja
Kanaalbestuur Pasmaak/bestuur die kanaaltuisblad Ja
Gemeenskapbetrokkenheid Skep ’n plasing Ja
Bestuur Gemeenskapplasings Ja
Vee Gemeenskapplasings uit Ja [Slegs bestuurder] [Slegs bestuurder]
Antwoord as die kanaal van YouTube Studio af op opmerkings Ja
Maak as die kanaal opmerkings en hê interaksie met opmerkings op ’n ander kanaal se video’s Ja
Gebruik regstreekse klets as die kanaal van Regstreeks Beheerkamer af Ja
Kunstenaarspesifiek Amptelike Kunstenaarkanaal-kenmerke (byvoorbeeld konserte) Ja

Kanaaltoestemmings- en handelsmerkrekeningafvaardigingbeperkings

Kanaaltoestemmingsbeperkings

Eienaar

• Geen beperkings nie. Kan handelinge uitvoer soos om die kanaal uit te vee, en kan ook regstreekse strome en regstreekse klets bestuur
  • Kan nie eienaarskap na ander gebruikers oordra nie

Bestuurder

• Kan nie kanaal uitvee nie, maar kan konsepvideo’s uitvee

Redigeerder

• Kan nie geskeduleerde/regstreekse/voltooide strome uitvee nie

Redigeerder (Beperk)

• Dieselfde toestemmings as redigeerder, behalwe het nie toegang tot inkomstedata nie (sluit kletsinkomste- en kykeraktiwiteitoortjie in)

Kyker

• Het nie toegang tot die stroomsleutel nie
  • Kan nie stroominstellings/metadata wysig nie
  • Kan nie regstreeks strome begin of beëindig nie
  • Kan nie geskeduleerde/regstreekse/voltooide strome uitvee nie
  • Kan nie klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer nie

Kyker (Beperk)

• Dieselfde toestemmings as kyker, behalwe het nie toegang tot inkomstedata nie (sluit kletsinkomste- en kykeraktiwiteitoortjie in)

Handelsmerkrekeningbeperkings

Primêre eienaar

• Geen beperkings nie
Eienaar
  • Geen beperkings nie

Bestuurder

• Kan nie by ’n MKN aansluit of dit verlaat nie
  • Kan nie ander gebruikers nooi nie
  • Kan nie die kanaal oordra of dit na hulle laat oordra nie (behalwe deur die primêre eienaar)
  • Kan nie die kanaal uitvee nie
  • Kan nie ’n aankoop maak nie
Kommunikasiebestuurder
  • Kan nie enige handelinge op YouTube uitvoer nie