Anbefalte fremgangsmåter for å lage annonsørvennlig innhold

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram og ønsker å tjene penger på annonser, må du sørge for at innholdet ditt er i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold

Alt innhold må følge retningslinjene

Vi tar alle deler av innholdet ditt med i betraktningen. Når vi snakker om innholdet ditt, mener vi følgende:

• innholdet i videoer, Shorts-videoer eller direktesendinger
  • tittelen
  • miniatyrbildet
  • beskrivelsen
  • etikettene

For at innholdet ditt skal kunne vises med annonser, må det være i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Legg til kontekst for videoene dine

Konteksten er avgjørende. Hvis en video har pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk verdi, kan det ha innvirkning på om annonsører anser den som passende. Hvis du for eksempel viser hvordan man bruker kokain for å bli «høy», er ikke dette innholdet egnet for annonser, og du skal ikke slå på annonser for denne videoen. Men hvis videoen din viser bruk av kokain i forbindelse med et medisinsk inngrep, kan den være OK for enkelte annonsører.

Hvis du har lagt til kontekst, blir det også enklere for oss å ta riktig avgjørelse når det gjelder inntektsgenerering. Det hender at systemene våre gjør feil. Hvis systemene våre merker videoene din som uegnet for alle annonsører, kan du be om manuell evaluering. De menneskelige evaluererne våre vurderer innholdet og konteksten og tar en endelig avgjørelse om inntektsgenerering.

Finn ut mer om hvordan evaluererne vurderer innhold ved bruk av retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Slå av annonser for innhold som ikke er annonsørvennlig

Hvis du vil laste opp innhold som ikke er i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold, må du slå av annonser for enkeltvideoer. Med dette alternativet har du muligheten til å velge bort inntektsgenerering for videoer som ikke er annonsørvennlige, men du er fortsatt med i YouTubes partnerprogram.