Rapportera obehöriga debiteringar

Om du ser en debitering för ett köp som du inte har gjort från YouTube på ditt kort eller i kontoutdraget kan du rapportera debiteringarna till vårt supportteam inom 120 dagar efter transaktionen.

Steg 1: Identifiera YouTube-debiteringar

Alla YouTube-inköp visas i kontoutdraget som GOOGLE*YouTube [tjänstens namn]. Till exempel visas en YouTube Premium-debitering som GOOGLE*YouTube Premium.

Om debiteringen i fråga inte visas i något av dessa format kommer den inte från YouTube. Kontakta din bank eller kortutfärdaren för mer information.

Steg 2: Hör med familj och vänner

Om du inte känner igen en transaktion från YouTube frågar du din familj och dina vänner om

• de har gjort köpet eller
  • ett barn kan ha spelat ett spel som lett till oavsiktliga debiteringar.

Om det visar sig att debiteringen var obehörig och oavsiktlig men att det inte rör sig om bedrägeri kan du begära en återbetalning på YouTubes webbplats.

Tips! Om du vill undvika obehöriga debiteringar kan du aktivera verifiering av köp.

Steg 3: Skicka och följa din anmälan

När du har bekräftat att debiteringen är från YouTube och att den inte har gjorts av någon du känner ska du rapportera debiteringen till vårt supportteam inom 120 dagar efter transaktionen. När du ska söka efter anmälan behöver du den e-postadress som du använde när du skickade anmälan och det anmälnings-id som skickades till den e-postadressen.