Ongeautoriseerde transacties op YouTube melden

Als je een afschrijving op je creditcard- of bankafschrift ontdekt voor een digitale aankoop op YouTube die je niet hebt gedaan, kun je binnen 120 dagen na de transactie een melding over de afschrijving indienen bij ons supportteam.

Digitale aankopen zijn bijvoorbeeld:

• Super Chats, Super Stickers, Super Thanks of donaties,
  • Kanaallidmaatschappen,
  • aankopen van tv-programma's en films,
  • lidmaatschappen bij YouTube Premium of YouTube Music Premium,
  • betaalde virtuele evenementen,
  • en meer.

Stap 1: YouTube-kosten identificeren

Alle aankopen op YouTube worden op je afschrift vermeld als GOOGLE*YouTube [servicenaam]. Bij een YouTube Premium-betaling staat bijvoorbeeld GOOGLE*YouTube Premium.

Als de betreffende afschrijving een andere indeling heeft, is deze niet afkomstig van YouTube. Neem voor meer informatie contact op met je bank of kaartuitgever.

Stap 2: Navraag doen bij familie en vrienden

Als je een YouTube-afschrijving niet herkent, doe dan navraag bij familie en vrienden:

• Hebben zij de aankoop gedaan?
  • Heeft een kind een game gespeeld waardoor er onbedoeld kosten in rekening zijn gebracht?

Als de kosten onbedoeld en zonder toestemming zijn gemaakt, maar er geen bedrog in het spel is, kun je een terugbetaling aanvragen op de YouTube-website.

Tip: Zet aankoopverificatie aan om ongeautoriseerde transacties te voorkomen.

Stap 3: Je claim indienen en volgen

Nadat je hebt bevestigd dat de afschrijving afkomstig is van YouTube en dat de transactie niet is uitgevoerd door iemand die je kent, meld je de afschrijving bij ons supportteam binnen 120 dagen na de transactie. Als je je claim wilt terugzoeken, heb je het e-mailadres nodig waarmee je de claim hebt ingediend en de claim-ID die naar je e-mailadres is gestuurd.