Förstå auktoriseringsdebiteringar från YouTube

Du kan se en ovanlig debitering om du registrerar dig för en provperiod eller förbeställer betalinnehåll på YouTube. Debiteringen är ett reserverat belopp.

Vad är ett reserverat belopp?

När du köper något kontaktar vi den utfärdande banken för att kontrollera att du använder en giltig betalningsmetod och att du har tillräckligt med pengar för att genomföra köpet. Banken reserverar pengarna tills transaktionsprocessen eller auktoriseringen har slutförts. Ett reserverat belopp är inte en debitering. Du betalar inte för auktoriseringar. Beroende på vilken bank du använder kan du se både ett reserverat belopp och en väntande betalning för ett köp eller en prenumeration. Din beställning annulleras inte när det reserverade beloppet släpps.

Reserverade belopp kan visas på kontot i 1–14 arbetsdagar beroende på vilken bank du använder. Om ett reserverat belopp finns kvar efter 14 arbetsdagar kan du kontakta banken för att få mer information.

Skillnader på reserverade belopp beroende på betalningsmetod

Bankkort

Om du använder ett bankkort kan du se reserverade belopp som debiteringar i ditt kontoutdrag online. Banken häver automatiskt dessa debiteringar.

Kontakta din bank om du har frågor angående hur auktoriseringsförfrågningar hanteras för ditt kort eller om du upptäcker att du har debiterats mer än en gång.

Letar du efter information om andra typer av debiteringar? Läs mer om oväntade debiteringar.