Slik fungerer reserverte beløp fra YouTube

Når du har registrert deg for en prøveperiode eller forhåndsbestilt betalt innhold på YouTube, kan det hende du ser en ukjent belastning på kontoen din. Dette er et reservert beløp.

Hva er et reservert beløp?

Når du kjøper noe, kontakter vi den utstedende banken for å kontrollere at betalingsmåten din er gyldig, og at du har nok penger på kontoen. Banken din reserverer beløpet frem til transaksjonsprosessen eller autorisasjonen utløper. Et reservert beløp er ikke en belastning, og du betaler ikke for dette. Det kan hende at du ser et reservert beløp i tillegg til en ventende betaling for kjøpet eller abonnementet ditt. Dette avhenger av banken. Bestillingen din blir ikke kansellert når det reserverte beløpet refunderes.

Reserverte beløp kan vises på kontoen din i 1–14 virkedager, avhengig av banken din. Hvis du ser at beløpet fortsatt er reservert etter 14 virkedager, bør du kontakte banken din for å få mer informasjon.

Reserverte beløp kan variere avhengig av betalingsmåten

Debetkort

Hvis du bruker et debetkort, kan reserverte beløp se ut som belastninger på kontoutskriften i nettbanken. Banken din tilbakefører disse belastningene automatisk.

Hvis du har spørsmål om hvordan reserverte beløp håndteres for kortet ditt, eller hvis du oppdager at du er blitt belastet mer enn én gang, kontakter du banken din.

Ser du etter informasjon om andre typer belastninger? Finn ut mer om uventede belastninger.