YouTuben tekemät katevaraukset

Kun tilaat YouTubessa kokeilun tai tilaat ennakkoon maksullista sisältöä, maksuvälineelläsi voi näkyä epätavallinen veloitus. Kyseessä on katevaraus.

Mikä on katevaraus?

Kun teet ostoksen, otamme yhteyttä maksutapasi myöntäneeseen pankkiin varmistaaksemme, että maksutapasi on voimassa ja että maksutavalla on tarpeeksi katetta. Pankki varaa veloitettavan summan maksutavaltasi, kunnes maksutapahtuma käsitellään tai varaus vanhenee. Katevaraus ei ole veloitus eikä niistä aiheudu sinulle kustannuksia. Pankista riippuen maksutavallesi voidaan tehdä katevaraus tilausta tai ostosta vastaavan odottavan maksun lisäksi. Tilaustasi ei peruuteta, kun katevaraus palautetaan.

Katevaraukset voivat näkyä tililläsi 1–14 arkipäivän ajan pankista riippuen. Jos varaus ei ole poistunut 14 arkipäivän jälkeen, ota yhteyttä pankkiisi.

Katevarauksen vaihteleminen maksutavan mukaan

Debit-kortti

Jos käytät debit-korttia, katevaraukset voivat näkyä veloituksina verkkotiliotteessasi. Pankkisi palauttaa nämä veloitukset automaattisesti.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten valtuutuspyyntöjä käsitellään kortillasi, tai jos sinua on veloitettu enemmän kuin kerran, ota yhteyttä pankkiisi.

Etsitkö tietoja muista maksuista? Katso lisätietoja odottamattomista veloituksista.