Se hvor mye penger du har tjent på YouTube

Du kan se de beregnede inntektene dine på Inntekt-fanen i YouTube Analytics. Totalinntekten din vises i AdSense.

Se de beregnede inntektene dine

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Velg Inntekt på menyen øverst.

Beregnet månedlig inntekt

Du kan bruke Beregnet månedlig inntekt-rapporten til å se hvordan den beregnede inntekten din har endret seg over tid.

Transaksjonsinntekter

Med Transaksjonsinntekter-rapporten kan du få en oversikt over beregnet inntekt som er generert av transaksjoner i forbindelse med kanalmedlemskap og varesalg.

Se totalinntekten din

Du finner de totale YouTube-inntektene i AdSense-kontoen din.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Til venstre velger du Innstillinger etterfulgt av Betalinger.
  3. Da får du se totalinntektene dine for den valgte tidsperioden og de siste transaksjonene dine.

Om totalinntektene

Totalinntektene overføres ikke til AdSense før omtrent halvveis ut i den påfølgende måneden (inntektene i juni overføres altså til AdSense i midten av juli).

De totale YouTube-inntektene for måneden legges til i AdSense-kontosaldoen din mellom den 10. og 14. i den påfølgende måneden. Inntektene utbetales hvis den totale saldoen har nådd betalingsgrensen og du ikke har noen tilbakeholdte utbetalinger. Finn ut mer om AdSense-betalinger i brukerstøtten for AdSense.

Beregnet inntekt vs. totalinntekt

Den beregnede inntekten i YouTube Analytics er ikke nødvendigvis lik den faktiske utbetalingen. Dette skyldes ulike justeringer som gjøres. Anslaget oppdateres i slutten av måneden i tråd med disse justeringene. Beregnet inntekt inkluderer ikke inntekt for annonsering som er solgt eller levert av partnere (kontakt partneradministratoren din hvis du lurer på noe angående dette).

Beregninger du bør kjenne til

Gjennomsnittlig seertidsbruk Beregnet antall minutter som er sett per avspilling i gjennomsnitt for den valgte videoen og datoperioden.
Beregnede inntektsgivende avspillinger En inntektsgivende avspilling er når en seer spiller av en av videoene dine (dette kalles en avspilling) og får se minst én annonsevisning, eller når seeren slutter å se på videoen under annonsen som vises før videoen, og aldri kommer til selve videoen (dette kalles et avbrudd).
Avspillingsbasert CPM Beregnede gjennomsnittlige bruttoinntekter per tusen avspillinger der én eller flere annonser er vist.
Transaksjoner Antallet transaksjoner fra betalt innhold eller Superchat for datoperioden og regionen som er valgt.
Avspillinger Antallet ekte avspillinger i kanalene eller av videoene dine.
Seertid (minutter) Hvor lenge en seer har sett på en video. Dette gir deg et inntrykk av hva slags innhold seerne faktisk ser på (i motsetning til videoer som de klikker på og deretter forlater).
De beregnede annonseinntektene dine Beregnede inntekter fra AdSense- og DoubleClick-annonser for datoperioden og regionen som er valgt. Dette tallet omfatter ikke inntektene fra eventuelle annonser solgt av partnere.
De beregnede inntektene dine Beregnede totalinntekter (nettoinntekter) fra alle Google-solgte annonser og transaksjoner for datoperioden og regionen som er valgt.
Inntekten din per transaksjon Gjennomsnittlig transaksjonsbeløp fra betalt innhold eller Superchat for datoperioden og regionen som er valgt.
Transaksjonsinntektene dine Beregnede nettoinntekter fra transaksjoner, for eksempel betalt innhold og Superchat, der eventuelle partnerbelastede refusjoner for datoperioden og regionen som er valgt, er trukket fra.
YouTube Premium-inntektene dine Beregnede inntekter fra YouTube Premium for datoperioden og regionen som er valgt.