YouTube-tulojen tarkistaminen

Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi keskeytämme tilapäisesti Google- ja YouTube-mainosten näkymisen Venäjällä. Lue lisää.

Julkaisemme uuden betaversion, joka tuo maksutiedot YouTube Studio ‐mobiilisovelluksen Ansaitse-välilehdelle. Tämän avulla ehdot täyttävät sisällöntuottajat saavat helpommin tietoa siitä, miten heidän tulonsa muunnetaan maksuiksi. Betaversion avulla näet
  • edistymisen kohti seuraavaa maksua
  • maksuhistorian 12 viime kuukauden ajalta, mukaan lukien maksun päivämäärä, maksettu summa ja maksuerittely.

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, näet YouTuben Tilastojen Tulot-välilehdeltä, mistä sisällöstä saat eniten tuloja ja mitkä tulonlähteet ovat kannattavimpia. Katso, miten voit ansaita rahaa YouTubessa.

Vinkki: Kun kaupallistamislähteesi lisääntyvät, saatat huomata YouTuben Tilastojen Tulot-välilehdellä muutoksia. Voit esimerkiksi nähdä yksityiskohtaisempia tuloerittelyjä. Näiden tietojen avulla useita mainosmuotoja hyödyntävät sisällöntuottajat voivat perehtyä tarkemmin tulovirtoihin ja optimoida kanavaansa liiketoiminnan kasvattamiseksi. Lue lisää alta.

Huom. Tulot näkyvät YouTuben Tilastoissa kahden päivän kuluessa.

Tuloraportit

YouTuben iPhone-sovellus

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Oma kanava.
  3. Napauta keskivalikosta Tilastot , niin näet yhteenvedon kanavasi tuloksista.

YouTube Studion iPhone- ja iPad-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Valitse alavalikosta Tilastot .
  3. Valitse ylävalikosta Tulot.

Ansaitut tulot

Raportista näet kanavasi tulot kuuden viime kuukauden ajalta eriteltynä kuukausittain.

Ansaittuja tuloja voidaan oikaista seuraavista syistä:

Jos arvioidut tulosi vaihtelevat, syynä voivat olla tällaiset oikaisut. Oikaisuja tehdään kahdesti sen jälkeen, kun tulot ovat tulleet näkyviin YouTuben Tilastoissa:

• Ensimmäinen oikaisu tehdään viikon kuluttua, jotta saat tarkemman arvion.
  • Toinen oikaisu tehdään seuraavan kuukauden puolivälissä, jolloin näet kokonaistulot.

Näin ansaitset rahaa

Raportista näet erittelyn siitä, kuinka paljon arvioituja tuloja on kertynyt kustakin tulonlähteestä. Esimerkkejä tulonlähteistä ovat katselusivun mainokset, Shorts-fiidimainokset, jäsenyydet, Superominaisuudet, yhdistetyt kaupat ja Shopping-kumppanit. Voit valita haluamasi lähteen, niin näet yksityiskohtaisten tulotietojen erittelyn.

Sisällön tulokset

Raportista näet, paljonko tuloja olet ansainnut videoista, Shorts-videoista ja livestriimeistä. Raportti sisältää myös tuhannen katselukerran tulot (RPM).

Lisäksi näet raportista, minkä sisällön arvioidut tulot ovat suurimmat sisältötyypin (videot, Shorts-videot ja livestriimit) mukaan jaoteltuna.

Toteutuneet tulot

Tietoja toteutuneista tuloista

• Toteutuneet tulot näkyvät vain AdSense for YouTube ‐tilillä.
  • AdSense for YouTubessa näkyvät toteutuneet tulot voivat poiketa YouTuben Tilastojen arvioiduista tuloista. Esimerkiksi mahdollinen ennakonpidätys voi vaikuttaa toteutuneisiin tuloihin. Pidätetyt verot näkyvät AdSense for YouTube ‐tililläsi.
  • Edellisen kuun toteutuneet tulot lisätään tilin saldoon kunkin kuukauden 7.–12. päivänä.

Näin tarkistat toteutuneet tulot AdSense for YouTubessa:

1. Kirjaudu AdSense for YouTube ‐tilille.
  2. Valitse vasemmalta AdSense for YouTube.
  3. Näet YouTube-tulojen nykyisen saldon ja viimeisimmän maksusumman. Voit myös tutustua YouTubea koskeviin materiaaleihin.

Mittarit

Katselusivun mainostulot Arvioidut tulot AdSense for YouTubesta, DoubleClick-mainoksista ja YouTube Premiumista valitulla ajanjaksolla ja alueella (ei sisällä Partner Sold ‑mainoksista saatuja tuloja)
Shorts-fiidimainosten tulot Arvioidut tulot Shorts-fiidimainoksista ja YouTube Premiumista valitulla ajanjaksolla
Tulot jäsenyyksistä Arvioidut tulot jäsenyyksistä ja lahjajäsenyyksistä valitulla ajanjaksolla
Superominaisuuksien tulot Arvioidut tulot Superominaisuuksista (esim. Super Chat, Super Stickers ja Superkiitokset)
Shopping-kumppanitulot Arvioidut tulot sisällössäsi näkyvistä muiden brändien tuotteista
Kokonaismyynti Kumppanijälleenmyyjiltä saadut arvioidut myyntitulot
Tilaukset Kumppanijälleenmyyjien kautta tehtyjen tilausten arvioitu määrä
Tuoteklikkaukset Tagattujen tuotteiden saamien klikkausten kokonaismäärä
Suosituimmat tuotteet Tuotteet lajiteltuna tuoteklikkausten määrän mukaan
Tuottoisin sisältö Tuotteet lajiteltuna arvioitujen tulojen mukaan
Tulot tuotetaggauksista Arvioidut tulot YouTube Shopping ‐rahastosta valitulla ajanjaksolla
YouTube Player for Education Arvioidut tulot sisällön katselukerroista opetusteknologia-alustoilla
Arvioidut tulot Arvioidut kokonaistulot (nettotulot) YouTuben tulonlähteistä valitulla ajanjaksolla ja alueella
Arvioidut tulot (kumppani) Aiemmista myynneistä saadut välityspalkkiot, joita ei ole vielä hyväksytty. Odottavista välityspalkkioista vähennetään mahdolliset palautukset (palautusjakso on yleensä 30–90 päivää).
Hyväksytyt välityspalkkiot Aiemmista myynneistä saadut hyväksytyt välityspalkkiot

Tapahtumat

Superominaisuuksista peräisin olevien tapahtumien määrä valitulla ajanjaksolla ja alueella

Arvioidut kaupalliset toistot

Kaupallinen toisto syntyy videon katselukerrasta, jossa käyttäjälle näkyy vähintään yksi mainos, tai silloin, kun katselu loppuu videota edeltävän mainoksen aikana ennen videon alkamista.

Katselukerrat

Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä

Katselukerran keskimääräinen kesto

Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla

Katseluaika (tunteina)

Videon katseluun käytetty aika

Mainostajien maksut Tulot tuhatta kaupallista toistoa kohden, kun yksi tai useampi mainos on näkynyt
Tulot mainostyypin mukaan Tulot mainostyypin mukaan (esim. ohitettavat videomainokset, Display-mainokset, puskurimainokset ja ei-ohitettavat mainokset)
Jäsenyystasot Tulot jäsenyystason mukaan (esim. superfani ja VIP)
Jäseniä yhteensä Kaikista ja aktiivisista jäsenistä peräisin olevat tulot (aktiiviset jäsenet lasketaan vähentämällä peruttujen jäsenyyksien määrä jäsenten kokonaismäärästä). Näet erittelyn kaikista jäsenistä, mukaan lukien
  • jäsenet, joilla on toistuva jäsenyys
  • jäsenet, joilla on lahjajäsenyys (rajoitetun ajan).
Jäsenyyksien lähteet Tästä näet, mikä sisältö tuo eniten jäsenyyksiä. Kanavan jäsenille voi antaa jäsenmerkkejä.
Jäsenyyden perumisen syy Saat arvokasta tietoa, jos tarpeeksi moni katsoja vastaa kyselyyn peruessaan jäsenyyden.
Näin ansaitset Superominaisuuksilla Tulot Super Chatista, Super Stickersistä ja Superkiitoksista
Suosituimmat tuotteet Mitkä mainostamistasi tuotteista ovat saaneet eniten klikkauksia
Yhdistetyn kaupan impressiot Yhdistetystä kaupasta peräisin olevien impressioiden määrä