Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

YouTube-tulojen tarkistaminen

Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi keskeytämme tilapäisesti Google- ja YouTube-mainosten näkymisen Venäjällä. Lue lisää

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, näet YouTuben Tilastojen Tulot-välilehdeltä, mistä sisällöstä saat eniten tuloja ja mitkä tulolähteet ovat kannattavimpia. Avainmittarikortilta näet arvioidut tulot. Katso, miten voit ansaita rahaa YouTubessa.

Huom. Tulot näkyvät YouTuben Tilastoissa kahden päivän kuluessa.

Tuloraportit

YouTuben iPhone-sovellus

1. Avaa YouTube-sovellus "".
  2. Napauta profiilikuvaasi "" ja sitten Oma kanava.
  3. Napauta keskivalikosta Tilastot "", niin näet yhteenvedon kanavasi tuloksista.

YouTube Studion iPhone- ja iPad-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus "".
  2. Valitse alavalikosta Tilastot "".
  3. Valitse ylävalikosta Tulot.

Ansaitut tulot

Raportti näyttää, kuinka paljon tuloja olet saanut kanavaltasi kuuden viime kuukauden aikana.

Ansaittuja tuloja voidaan oikaista seuraavista syistä:

Jos arvioidut tulosi vaihtelevat, syynä voivat olla tällaiset oikaisut. Oikaisuja tehdään kahdesti sen jälkeen, kun tulot ovat tulleet näkyviin YouTuben Tilastoissa:

• Ensimmäinen oikaisu tehdään viikon kuluttua, jotta saat tarkemman arvion.
  • Toinen oikaisu tehdään seuraavan kuukauden puolivälissä, jolloin näet toteutuneet tulot.

Näin ansaitset rahaa

Raportti näyttää erittelyn siitä, miten paljon arvioituja tuloja on muodostunut kustakin tulolähteestä. Esimerkkejä tulonlähteistä ovat katselusivun mainokset, fanirahoitus ja Shorts-fiidimainokset.

Fanirahoitus

Raportti näyttää yleiskatsauksen arvioiduista tuloista, jotka ovat kertyneet fanirahoituslähteistä, kuten kanavajäsenyyksistä ja oheistuotteista. Tämä raportti on saatavilla videotasolla.

Sisällön tulokset

Raportti näyttää, paljonko olet ansainnut videoista, lyhytvideoista ja livestriimeistä. Raportti sisältää myös tuhannen katselukerran tulot (RPM).

Tuottoisin sisältö

Raportti näyttää, minkä sisällön arvioidut tulot ovat suurimmat.

Mainostajien maksut (CPM)

Raportti näyttää, miten paljon olet saanut tuloja tuhatta kaupallista toistoa kohden, kun yksi tai useampi mainoksesi on näkynyt.

Katselusivun mainostyyppi

Raportti näyttää, miten monta prosenttia mainostuloista tulee kustakin mainostyypistä. Lue lisää YouTuben mainostyypeistä.

Toteutuneet tulot

Tietoja toteutuneista tuloista

• Toteutuneet tulot näkyvät vain AdSense-tilillä.
  • Toteutuneet tulot AdSensessa voivat poiketa YouTuben Tilastojen arvioiduista tuloista. Esimerkiksi mahdollinen ennakonpidätys voi vaikuttaa toteutuneisiin tuloihin. Pidätetyt verot näkyvät AdSense-tililläsi.
  • Edellisen kuun toteutuneet tulot lisätään AdSense-tilin saldoon kuukauden 7.–12. päivänä.

Näin tarkistat toteutuneet tulot AdSensessa:

1. Kirjaudu AdSense-tilille.
  2. Valitse vasemmalta AdSense YouTubelle
  3. Näet YouTube-tulojen nykyisen saldon sekä edellisen maksusumman ja pääset YouTube-materiaaleihin.

Mittarit

Katselusivun mainostulot Arvioidut tulot AdSense- ja DoubleClick-mainoksista valitulla ajanjaksolla ja alueella, ei sisällä kumppanien myymistä mainoksista saatuja tuloja
Shorts-fiidimainosten tulot Arvioidut tulot Shorts-fiidimainoksista valitulla ajanjaksolla
YouTube Premiumista saadut tulot

Arvioidut tulot YouTube Premiumista (lyhytvideot ja pitkät videot) valitulla ajanjaksolla ja alueella

Fanirahoituksen tulot Arvioidut nettotulot fanirahoituksesta, kuten kanavajäsenyyksistä ja Super Chatista. Tästä arviosta on vähennetty valittua aikaväliä ja aluetta koskevat hyvitykset kumppaneille.
Tulot tuotetaggauksista Arvioidut tulot YouTube Shopping ‐rahastosta valitulla ajanjaksolla
Arvioidut tulot Arvioidut kokonaistulot (nettotulot) YouTuben tulolähteistä valitulla ajanjaksolla ja alueella
Tapahtumakohtainen tuotto Maksullisen sisällön (esim. kanavajäsenyyksien, Super Chatin tai Super Stickersin) kunkin tapahtuman keskimääräiset tulot valitulla ajanjaksolla ja alueella

Tapahtumat

Maksulliseen sisältöön, kuten kanavajäsenyyksiin, Super Chatiin tai Super Stickersiin, liittyvien tapahtumien määrä valitulla ajanjaksolla ja alueella

Arvioidut kaupalliset toistot

Kaupallinen toisto syntyy videon katselukerrasta, jossa käyttäjälle näkyy vähintään yksi mainos, tai silloin, kun katselu loppuu videota edeltävän mainoksen aikana ennen videon alkamista.

Katselukerrat

Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä

Katselukerran keskimääräinen kesto

Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla

Katseluaika (tunteina)

Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu