Se hur det går för kort och slutskärmar

Använd fliken Engagemang i YouTube Analytics för att se hur ofta tittarna klickar på dina kort och slutskärmar. Resultatet för kort och slutskärmar kan ge dig en bra bild av hur engagerade tittarna är när de tittar på dina videor.

Läs om hur du lägger till kort och slutskärmar i dina videor.

Se rapporter för kort och slutskärmar

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. På menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. På menyn högst upp väljer du Engagemang.

Toppkort

Rapporten Toppkort visar vilka kort som tittarna har klickat mest på i alla videor på din kanal. De är kanalens mest effektiva kort.

De populäraste elementtyperna för slutskärmar

Rapporten De populäraste elementtyperna för slutskärmar visar vilka elementtyper som tittarna har klickat på mest på hela kanalen. Slutskärmar kan innehålla länkar till andra videor, spellistor eller kanaler på YouTube eller till prenumerationsknappar. Medlemmar i YouTubes partnerprogram kan också lägga till länkar till andra webbplatser. Den här rapporten visar vilken av de här slutskärmstyperna som ger flest klick.

Högsta klickfrekvens för slutskärmselement

Rapporten Högsta klickfrekvens för slutskärmselement visar hur ofta tittarna har klickat på varje slutskärmselement i din video. Rapporten är bara tillgänglig efter att du har klickat på en viss video.

Mätvärden att känna till

Kortklick Antalet klick på ett visst kort.
Visade kort Antal visningar för ett kort. Ett kort kan bara visas en gång per uppspelning.
Klick för intresseväckare Antalet klick på en intresseväckare. Klick på infoikonen tillskrivs den senast visade intresseväckaren.
Visade intresseväckare Det totala antalet visningar för en intresseväckare. Intresseväckare kan ha flera visningar per uppspelning.
Klick per visat kort Hur ofta tittare klickade på ett kort när det visades.
Klick per slutskärmselement som visats Hur ofta tittare klickade på ett slutskärmselement när det visades.
Klick på slutskärmselement Antalet klick på ett slutskärmselement.
Slutskärmselement som visats Antalet gånger ett slutskärmselement visades.
Intresseväckarklick per visad intresseväckare Genomsnittligt antal klick per exponering för en intresseväckare.